изхвърли маслото 525 tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d F10
- Мечтае да кара: E39 M5
изхвърли маслото 525 tds
Колеги, изръчках малко повечко колата и изпуши през ауспуха и под капака, пипнах тръбата на гърнето и имаше само сажди. Вдигнах капака и видях че целия двигател беше залят с масло, на пръчката беше на минимума, взех един литър и долях, изминах около 2-3 км и засега нищо. Имам съмнения че двигателя го е изхвърл покрай капачката. Много се чудя от какво ли може да е станало това... 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: изхвърли маслото 525 tds
Да не би да си го препълнил преди това ? Колко литра му беше сложил на смяната ,какво е маслото вид,марка?
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
bong_666 написа:Колеги, изръчках малко повечко колата и изпуши през ауспуха и под капака, пипнах тръбата на гърнето и имаше само сажди. Вдигнах капака и видях че целия двигател беше залят с масло, на пръчката беше на минимума, взех един литър и долях, изминах около 2-3 км и засега нищо. Имам съмнения че двигателя го е изхвърл покрай капачката. Много се чудя от какво ли може да е станало това... :help:
Имам съмнения че двигателя го е изхвърл покрай капачката - и от там, но не само от там
Много се чудя от какво ли може да е станало това - от повишено картерно налягане..почва да хвърля масло от дето намери - гарнитури семеринги и от щеката за проверка ако има мегдан

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Сложил съм 7,8л Castrol magnatec 5w40 Dpf, но досега имам изминати около 2 хил. км с нея и едва сега този проблем. Чистил съм мрежата на капака, клапана също. Забелязах че има сложена лепенка върху дупчицата на пръчката.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bong_666 написа:Сложил съм 7,8л Castrol magnatec 5w40 Dpf, но досега имам изминати около 2 хил. км с нея и едва сега този проблем. Чистил съм мрежата на капака, клапана също. Забелязах че има сложена лепенка върху дупчицата на пръчката.
Колега, провери както ти казват, вентилацията на картерните газове.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
7.8 литра са със около литър и 300 повече отколкото трябва.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Тва да не е танк да събира 7.8 трябва да е 6,5 доколкото знам....
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
7,8 литра са малко в повечко за този мотор, когато е монтиран в E39. В Рейндж Роувър си събира 9,5 литра.
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 95-2000%29
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 95-2001%29
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 95-2000%29
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 95-2001%29
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Хах..при това количество от 7,8л на пръчката идва точно на max ... сравних дължината на тръбата и пръчката от стария и новия двигател и са еднакви, знам ли 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
На моя tds му сипвах 6,7л. и на пръчката отваше на максимума 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
да е крива тръбата или нещо друго , аз направо нямам обяснение
,но съм сигурен ,че точно заради това си хвърлел маслото от където може да избие... 

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
На моя му сипвам 6 литра и после доливам колкото е необходимо до макс, най-често 300-400 мг. Веднъж по погрешка бех му сложил 7 литра, че се отплеснахме в приказки докато наливаме и почна да избива от капачката на масления филтър. Маслото беше няколко милиметра над макса по щека. В крайна сметка му източих около половин литър, щото се разчетох и се оказа, че ич не е здравословно да е с повечко масло. И застана на макса.
А колегата как е налял 7,8 литра и как е карал така 2 години този тдс преди да стане гейзера, за мен е мистерия.
А колегата как е налял 7,8 литра и как е карал така 2 години този тдс преди да стане гейзера, за мен е мистерия.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
bong_666 написа:Колеги, изръчках малко повечко колата и изпуши през ауспуха и под капака, пипнах тръбата на гърнето и имаше само сажди. Вдигнах капака и видях че целия двигател беше залят с масло, на пръчката беше на минимума, взех един литър и долях, изминах около 2-3 км и засега нищо. Имам съмнения че двигателя го е изхвърл покрай капачката. Много се чудя от какво ли може да е станало това...
Изръчкай я още един два пъти и тя сама ще си намести нивото на маслото

Наскоро един колега във форума "Рено" се жалваше , че колата му пипнала кило и половина масло. Няколко дена по късно си призна, че направил успешен опит да се прибере от Бургас до София по новата магистрала за под 2 часа. Като поддържал скорост от около 190 - 200км/ч , при 5500- 6000 оборота. Ама виждаш ли червената зона му почвала от 6500 оборота и не можело да е от това...То при такива издевателства ако минеш с кило две масло, здраве му кажи ...
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, днес цял ден се возих нагоре надолу, проблем с маслото никакъв...ходих на диагностика и видях че са дали грешка дебитомер, егр, датчик за налягането на турбото и нещо с гнп-то (начален момент на нещо си, не го запомних). Гледах живите данни и показваше 19 градуса предварение, но ги менеше на празен ход с около 1-2 надолу, при натискане на педала на гаста се получаваше колебание между 16 и 20 градуса. За останалото ми казаха че е ок. Също ми казаха да си почистя егр-а и дебитомера, защото може да са се омаслили, а за датчика на турбото незнаеха къде се намира, то и аз незнам къде е, но имам предположения че може да е на колекторите (турбото е механично). Също забелязах че над 3500 об/мин започва да се чува едно свистене като от турбина, но когато смених двигателя всички маркучи бяха видимо здрави. Незнам от къде да започна и какво да правя, но засега само разочарования ....
Към колегата mmc - Не съм я карал две години а 2000 км.
Към Larry - по магистралата докато се прибирах със 160-170 км/ч съм карал и проблем никакъв, ти ако много знаеш прочети внимателно какви са обстоятелствата и после изкажи мнение, а не да ми говориш за някви рено форуми, защото ако не знаеш при дизела червената зона започва от малко преди 5000 оборота, а помпата фабрично трябва да изключи на 4500-4600, та мисля че не е тук мястото да сравняваме бмв с рено.

Към колегата mmc - Не съм я карал две години а 2000 км.
Към Larry - по магистралата докато се прибирах със 160-170 км/ч съм карал и проблем никакъв, ти ако много знаеш прочети внимателно какви са обстоятелствата и после изкажи мнение, а не да ми говориш за някви рено форуми, защото ако не знаеш при дизела червената зона започва от малко преди 5000 оборота, а помпата фабрично трябва да изключи на 4500-4600, та мисля че не е тук мястото да сравняваме бмв с рено.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега, този мотор от каква кола е?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2