Странно поведение при пуснат климатик е46 m43b19
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mcfistell
- Потребител
-
- Кара: F31 318d N47D20
Re: Странно поведение при пуснат климатик е46 m43b19
Като казвам тласъци имам предвид че шофьора ги усеща, а пасажерите чак след като им обърнеш внимание. Два пъти карах до морето и се върнах на климатик и единия път като не споменах на никой от хората в колата не му направи впечатление.
Компресора е преглеждан неколкократно, не е в супер перфектна кондиция, но ако може да се вярва на сервизите в които бях работи добре и проблема не е в него.
Компресора е преглеждан неколкократно, не е в супер перфектна кондиция, но ако може да се вярва на сервизите в които бях работи добре и проблема не е в него.
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Колега колко бара е ниското налягане?
Имаш два варианта много ниско налягане при което е виновно трв - то.
Или неточно показание на температурния датчик на изпарителя.
Датчика може да измериш с тестер без да пускаш климатика на спрял мотор (не пален от поне няколко часа) каква температура мери датчика и друг, който е в купето по възможност за да свериш данните.
Датчика може да измериш с тестер без да пускаш климатика на спрял мотор (не пален от поне няколко часа) каква температура мери датчика и друг, който е в купето по възможност за да свериш данните.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
- mcfistell
- Потребител
-
Ниското не си спомням колко показваше. Какво е трв?
Датчика ще пробвам да го тествам скоро ама кой да ползвам за референтен? На климатроника който отчита температурата в купето дали ще ми го даде да го чета?
Датчика ще пробвам да го тествам скоро ама кой да ползвам за референтен? На климатроника който отчита температурата в купето дали ще ми го даде да го чета?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Това ще да е
термо-регулиращия вентил
http://www.climamarket.bg/%D0%BA%D0%BE% ... D0%B2.html
Абе всъшност колегите с 318 що не кажат как е ? Може па да е нормално. Щото то кат напишеш тласъци се разбира едва ли не целата кола зе залашка, а то явно е съвсем леко. Че отнема неколко коня, като се включи - отнема, ама аз никога не съм усещал нито лашкане, нито каквото и да е, дори на маломощната кола. само дето като и лапне на 54 коня ,10 си се усеща че почва да върви по-малко(се едно леко върнеш газта, но това е само като се включи от копчето, после -тласъци, прекъсвания - не..). А на бимата па въобще нищо не се усеща.
термо-регулиращия вентил
http://www.climamarket.bg/%D0%BA%D0%BE% ... D0%B2.html
Абе всъшност колегите с 318 що не кажат как е ? Може па да е нормално. Щото то кат напишеш тласъци се разбира едва ли не целата кола зе залашка, а то явно е съвсем леко. Че отнема неколко коня, като се включи - отнема, ама аз никога не съм усещал нито лашкане, нито каквото и да е, дори на маломощната кола. само дето като и лапне на 54 коня ,10 си се усеща че почва да върви по-малко(се едно леко върнеш газта, но това е само като се включи от копчето, после -тласъци, прекъсвания - не..). А на бимата па въобще нищо не се усеща.
Хм,хм...
- mcfistell
- Потребител
-
Благодаря за линка с полезната информация. Къде се намира това трв? В купето до изпарителя ли е някъде?
Тласъците са слаби и пасажерите не ги усещат ако не им кажа - не е лашкане. Точно сякаш съвсееем леко подавам и отнемам газ.
Тласъците са слаби и пасажерите не ги усещат ако не им кажа - не е лашкане. Точно сякаш съвсееем леко подавам и отнемам газ.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bigfinger написа:Колега колко бара е ниското налягане?
ниско 2-3 бара високо от до 18 бара, това е в нормата, но така като изчетох темата си мисля, че проблема е в компресора ако е сайко сейки на 100 процента той прави мизерий, понеже е роторен и се прецакват лопатките, ако си го сменил със бутален калсоник нямаше да я има сега тази тема.
Точно парати тези причина със същите симптоми съм сменил поне на 10 човека компресорите от форума на този мотор с бутален и забравяш, че имаш климатик, т.е не усещаш разликата от това дали колата е на климатик или не.
Пиши каква марка е компресора или ми дай номера му по БМВ.
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Колегата oci е прав ако компресора не е за твоя двигател е твърде възможно да е в него проблема.
И да трв е терморегулиращ вентил, който дроселира газа и поддържа необходимата температура на изпарителя.
Не съм гледал дали има датчици на духалките или температурния на климатроника който мери в купето с този на изпарителя.
И да трв е терморегулиращ вентил, който дроселира газа и поддържа необходимата температура на изпарителя.
Не съм гледал дали има датчици на духалките или температурния на климатроника който мери в купето с този на изпарителя.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2