Нещо като масло в разширителният съд на 530ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Нещо като масло в разширителният съд на 530ДА

Мнение от todorakis82 » 02 Сеп 2014, 15:36

Колеги имам нещо като масло в казанчето за антифриза (разширителният съд) сиво черно е на цвят и стои като на парчета в самата течност, слузесто като "сопол" е. Има ли вероятност да е масло и как е попаднало там някакви идеи. Другата седмица ще ходя на майстор но реших да попитам първо вас.
Имам и загуба на течност незнам дали ще е свързано с това, капе от големия термостат преди три месеца смених водната помпа с някаква испанска Dolz и тогава майстора видя, че на термостата се беше деформирала гарнитурата отряза е, и я залепи после цялата я намаза със силикон, и сложи термостата на мястото си знам, че това не е решение на проблема, но от това ли ще губи течност виждам да капе точно от там където е термостата и капката пада върху компресора на климатика. Другата седмица ще сменя термостата само до не се окаже, че и водната помпа е за смяна пак.
Притеснява ме да не е масло, и от къде може да отива в казанчето, незнам дали проблимите са свързани. Друго когато сменях водната помпа рециклирах турбото смених масло, маслен и въздушен филтър, и филтъра на картерните газове, премахнах и пеперудите споделям всичко което съм правил по колата, проблемът ми е от тогава някаде с тия сополи в казанчето незнам дали всичко което е правено по колата ще е свързано, нямам загуба на масло.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001г. фейслифт.
Прилагам и снимка за гнусотията в казанчето.
P020914_14.06_[01].jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Нещо като масло в разширителният съд на 530ДА

Мнение от GecataBMW-E46 » 02 Сеп 2014, 16:09

По капачката на маслото има ли боза?Много е вероятно гарнитурата да е пробила между маслена магистрала и канал за антифриза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 02 Сеп 2014, 16:20

GecataBMW-E46 написа:По капачката на маслото има ли боза?Много е вероятно гарнитурата да е пробила между маслена магистрала и канал за антифриза.

Днес нямаше но миналата седмица имаше точно боза по капачката. Колега каква е тази гарнитура и скъп ли ще е ремонта :banghead:
Къде се намира тази маслена магистрала и канала за антифриза да знам какво да обясня на майстора.
Проверявам маслото редовно нямам загуба малко под макса е, мале каква ще е тази гарнитура на двигателя ли?
Колега този теч и всички, неща които изброих по-горе май няма да имат общо с проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 02 Сеп 2014, 16:26

todorakis82 написа:
GecataBMW-E46 написа:По капачката на маслото има ли боза?Много е вероятно гарнитурата да е пробила между маслена магистрала и канал за антифриза.

Днес нямаше но миналата седмица имаше точно боза по капачката. Колега каква е тази гарнитура и скъп ли ще е ремонта :banghead:
Къде се намира тази маслена магистрала и канала за антифриза да знам какво да обясня на майстора.
Проверявам маслото редовно нямам загуба малко под макса е, мале каква ще е тази гарнитура на двигателя ли?
Колега този теч и всички, неща които изброих по-горе май няма да имат общо с проблема.

Гарнитурата между главата и блока.Магистралата не е 1 ами са няколко по едните отива маслото по движещите се части в мотора по другите се връща обратно в картера,зависи до коя е избила гарнитурата.Ремонта е според зависи,но поне след него ще знаеш,че имаш кола а не курник.масло не губиш вероятно защото е избила към някой от каналите за оттичане на маслото в картера,а там няма налягане съответно няма и какво да вкара много масло във водната риза.Към 500 лв шлайф,гарнитура и ревизия на главата и труд е реална цена горе долу като може да варира +-100-на лева.

ПП.Има и един топлообменник който може да ги прави същите мизерии но не знам с кой мотор си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 02 Сеп 2014, 16:49

Не бързай с главата.Има охладител на маслото там има гарнитура от която се получва това.Струва 20лв в БМВ.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 02 Сеп 2014, 17:19

timur_lenk написа:Не бързай с главата.Има охладител на маслото там има гарнитура от която се получва това.Струва 20лв в БМВ.

и тва е вариант,от там по често раждат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 02 Сеп 2014, 17:51

GecataBMW-E46 написа:
ПП.Има и един топлообменник който може да ги прави същите мизерии но не знам с кой мотор си.

Мисля, че мотора е М57 колата е 530 ДА 193к.с. 2001г. фейслифт.
Мале какво шлайфане на главата кви са тези цифри, колата си върви и няма никакви семптоми, че нещо и има, този топлообменник какви пари е знаеш ли колега.
Има ли някой от вас колеги, които е имал прроблем като моя с мизерия в казанчето и как се е оправил нека сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Сеп 2014, 18:30

В това състояние не трябва да се кара .При работещ двигател маслото е с високо налягане и го набива във водната система .Без значение откъде ,дали глава гарнитура ,маслен охладител или пукната глава .Като се загаси двигателя маслото пада веднага но водата е с 1бар налягане докато изстине и в този период набива вода при маслото .Дори минимални количества вода в маслото водят до осапунване и пресичане .Получават се тия "сополи" и маслото губи мазилни свойства и отделно се запушват маслени канали по системата.Получава се запичане на биелни и основни лагери от лошо мазане .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 02 Сеп 2014, 18:45

ходи до някой сервиз да ти проверят дали имаш изгорели газове в водната система, провери си т идали надува маркучите на антифриза колата
когато работи това са симптоми за заминала гарнитура
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 02 Сеп 2014, 19:54

Колеги когато колата работи не надува маркучите, маслото си е малко под максимума не го губи на щеката няма "сополи" само в казанчето да разбирам, че варянтите са следните:
1. Гарнитура на топлообменника 20-40лв. като се сменя трябва ли да сменям и маслото на двигателя.
2. Смяна на топлообменнка нов е 300лв. има ли варянт за втора употреба и на какви пари ще е, трябва ли да сменям и маслото на двигателя.
3. Най-лошото шлайф, гарнитура и ревизия на главата 500-600лв.
Това ли са варянтите колеги, или има и още лоши новини с тези "сополи" в казанчето.
Интересното е, че няма някакви симптоми колата си върви без проблем двигателя си мърка, имам само теч от големия термостат както по горе описах и тези "сополи" в казанчето. :banghead: :banghead: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 02 Сеп 2014, 23:24

Дали пък всичко не ти е на ред. Тука по една снимка те пратиха да отваряш мотора :lol: :lol: :lol:

Тия " сополи" може да са си там от 100 години. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 02 Сеп 2014, 23:32

larry_boy написа:Дали пък всичко не ти е на ред. Тука по една снимка те пратиха да отваряш мотора :lol: :lol: :lol:

Тия " сополи" може да са си там от 100 години. :yes:

Незнам вече колега какво да мисля тея сополи ги забелязах от преди 3-4 месеца откакто правих турбото по-горе в темата съм писъл, и така си карам няма ядове много добре си върви колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 03 Сеп 2014, 0:21

това,че си върви добре колата не е фактор за състоянието на гарнитурата,аз залагам по скоро на топлообменника.И не всички маслени магистрали са под налягане !!!

Масло сменяш при всички положения,даже и антифриза е добре да се смени за да се следи за поява на боза отново.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 03 Сеп 2014, 1:30

100% топлообменник моя го смених миналата седмица че направо се беше получила пукнатина в самия метал между двете магистрали за антифриза и маслото, втора употреба 50 кинта
DIESEL POWER
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 03 Сеп 2014, 8:04

Другата седмица ще ходя на майстор но реших да попитам първо вас.

Айде сега затвори капачката на разширителния съд и карай така до другата седмица. :lol: :lol: :lol: :bchug:

Следваща

Назад към E39