:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: :: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Мнение от KPETEH » 15 Авг 2014, 16:07

Не може да купиш нещо дето сам не си сигурен, че ще можеш да ползваш... Или знаеш, че ще стане или не. Ти ако слушаш другите кво ти казват, по добре се гръмни...
П.С.
Продадох на колега гърне от 25-ца(с два входа) за да го сложат на 20-ка. Казвам му, че неговото е с един вход, ама си го взе, мераклия. И като се оказа, че няма кой да му го сложи се почнаха телефоните... Ма то било от комби, било по дълго, казали, че няма как да стане и така... Върнах му парите, друг си го взе гърнето, ама длъжен ли бях?!
Ами ако таа точно случка се разиграваше в еконт след преглед?! Кажи как щеше да стане?! Видел си го, пипнал си го, платил си го и изведнъж - ми не ми харесва... Всеки от ума си пати.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 15 Авг 2014, 16:42

Минус за колегата Luben
Топка за скоростен лост от е34.

Пристига увита във фолио всичко точно, отварям я спукана на две места и с напукана плочка за скоростите паднала отстрани до топката.
Взех я щото съм на зор, моята се скъса и сега ще правя от двете една...

При уговорката не се спомена за никакви забележки по топката :no:

EDIT:

Случаят е изяснен и вниата е в куриерска фирма Еконт и техните служители, извинявам се!
Последна промяна intention на 18 Авг 2014, 17:15, променена общо 1 път
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Авг 2014, 13:09

Факт е, че не всичко може да се сравни на място особено за хора, които не са много на ти с автомобилите.
Това, че колегата е продал една стока, а е представена за друга не е коректно, а незнанието не е оправдание.
Нека колегата си вземе огледалото обратно, но след като се увери, че това е огледалото, което е продал.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Авг 2014, 13:10

intention написа:Минус за колегата Luben

Пристига увита във фолио всичко точно, отварям я спукана на две места и с напукана плочка за скоростите паднала отстрани до топката.

Писал съм му.

Потребител
Аватар
Кара: компакт 318ti
Мечтае да кара: Е34 М5
Детайли за колата: много лъсната

Мнение от luben » 17 Авг 2014, 19:06

Колега връщай топката защо е нужно такова писане сложил съм опция да я прегледаш видя на снимката каква е явно нещо е станало върни мия няма проблем ще товарна парите какви са тези работи. Разбран съм можеше просто да ми звънеш и да я върнеш

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Авг 2014, 21:05

intention написа:Минус за колегата Luben

Колега, следващия път преди да пишеш тук потърси връзка с продавача и се разберете. Ако не успеете да се разберете сигнализирай тук, но не и преди да си потърсил контакт с него.

Потребител
Аватар

Мнение от Dani_G » 19 Авг 2014, 14:40

Извинявай колега оставих брат ми да свали емблемата и да я пусне по Еконт и виж какви ги забърка.Ако искаш върни я ще си поема разходите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Авг 2014, 14:56

Dani_G написа:Извинявай колега оставих брат ми да свали емблемата и да я пусне по Еконт и виж какви ги забърка.Ако искаш върни я ще си поема разходите.

За мен, "извинявай" е достатъчно! :bchug:

Поздрави :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 31 Авг 2014, 1:31

Здравейте!Публикуването ми към конкретния потребител Bavarcho не е с лоша цел,а просто ако е възможно с купувачите да не се повтаря това изпълнение.От колегата имам добри впечатления и по принцип изглежда коректен ,като може би не на малко хора е помагал от форума,но когато се касае за търговия винаги трябва да си коректен с търгуването.Именно, защото колегата си е изградил име като коректен в услугите,се доверих да си закупя от него част,като радостното в случая е ,че за разлика от колегите в предишните постове,аз не успях да бъда прекаран защото просто не ми се изпрати стоката.Добре ,че не се касаеше за нещо по наложително като част.Ако е възможно колегите,когато някой си поръча част и вие му отговорите,че ще му е изпратите или да си държите на думата или да го уведомите ,че няма да можете да изпълните поръчката.Относно капарото не съм запознат как може да стане така,че да не изгоря с капаро и се извинявам предварително,ако в това ми е грешката и не съм прав в поста си!
:confused:

Никъде не ме уведоми при кореспонденцията,че е нужно капаро за да направиш цялата процедура.При положение ,че ти давам личните данни за куриерска фирма как мислиш ,че ще се откажа,отделно,че 2 пъти ти пиша при положение,че чакам толкова време.Поне да ме беше уведомил.Така можеше да е някоя част която е по-наложителна и като решиш да е продадеш на друг в момент в които обещаваш,че я изпращаш на готов клиент.Интересно как можеше да ти изпратя капаро и да съм сигурен,че парите няма да заминат ,както стана в случая без да съм дал пари?Вероятно касова бележка щеше да ми издадеш?
Ad by CM | Close

Re: Е39 535i M62B35 98г. ляв волан, ръчни скорости, рекаро
Изпратено на: 29 Авг 2014, 7:34
от Bavarcho
каза ми че ще я вземеш само при положение че сваля всичката инсталация и аз ти отговорих че ще пробвам да я сваля. но както видя поне два пъти ми писа и не бях я свали, защото имам и доста друга работа, а инсталацията не е малко. от къде да знам след седмица дали нямаше да кажеш отказах се. за това като си сигурен че купуваш нещо има капаро.

Изпратено на: 28 Авг 2014, 22:37
от lpfc1990
Bavarcho написа:"продадох" я на един приятел, защото не спря да ми мрънка три дни да му я дам

Много несериозно колега,толкова време те чаках,всичко си бях подготвил по колата за да е монтирам и накрая ме прецака при положение,че ти е поръчах и ти дадох данните да ми е изпратиш.Когато продаваш трябва коректно отношение.

Изпратено на: 26 Авг 2014, 15:08
от Bavarcho
"продадох" я на един приятел, защото не спря да ми мрънка три дни да му я дам
Ad by CM | Close

Изпратено на: 26 Авг 2014, 13:47
от lpfc1990
Bavarcho написа:имам доста работа, а и колата ми е на един плац дето на тази жега само сутрин и вечер стана да правиш нещо по нея (а пък в нея да не говорим)
свалил съм кората с щората и кабелите до таблото, тези дни ще гледам да сваля и кабелите от копчето

Здравей колега!Предполагам,че все още ти е малко времето, та не си успял да свалиш щората?

Изпратено на: 26 Авг 2014, 13:28
от lpfc1990
lpfc1990 написа:
Bavarcho написа:имам доста работа, а и колата ми е на един плац дето на тази жега само сутрин и вечер стана да правиш нещо по нея (а пък в нея да не говорим)
свалил съм кората с щората и кабелите до таблото, тези дни ще гледам да сваля и кабелите от копчето

Добере колега,разбирам те напълно.Когато упееш тогава

Здравей колега! Предполагам,че все още ти е малко времето и затова си се забавил със свалянето на щората?

Изпратено на: 16 Авг 2014, 12:20
от lpfc1990

Добере колега,разбирам те напълно.Когато упееш тогава

Изпратено на: 15 Авг 2014, 8:26
от Bavarcho
имам доста работа, а и колата ми е на един плац дето на тази жега само сутрин и вечер стана да правиш нещо по нея (а пък в нея да не говорим)

Изпратено на: 14 Авг 2014, 22:16
от lpfc1990
Bavarcho написа:аз съм я свалил кората с щората, днес ще видя ако имам време да сваля и кабелите.
принципно вървят покрай десния праг където са другите кабели.

за кодирането няма грижи

Здравей колега.Някакво развитие има ли с щората или тия дни си зает с времето?

Изпратено на: 12 Авг 2014, 10:59
от lpfc1990
Bavarcho написа:аз съм я свалил кората с щората, днес ще видя ако имам време да сваля и кабелите.

за кодирането няма грижи

Да,ясно,дано не те затруднявам много.Лек и спорен ден!

Изпратено на: 12 Авг 2014, 10:41
от Bavarcho
аз съм я свалил кората с щората, днес ще видя ако имам време да сваля и кабелите.

за кодирането няма грижи

Изпратено на: 12 Авг 2014, 10:04
от lpfc1990
Bavarcho написа:Здравей колега! Щората задната налична ли е ? Освен копчето кабелите и буксите от 20та края включени ли са в комплекта както и кората на щората?

Абсолютно всичко е включено - кората, щората както си е, копчето отпред, буксите с малко жица (че даже ако се заиграя мога да ти извадя и целия кабел отзад от буксата до отпред

Ако свалиш целия кабел съм съгласен да е взема,защото иначе си е голяма играчка окабеляването и ще стане голямо приключение,та да мога да си е прекарам.Ако е възможно 2 снимки да ми щракнеш докато е сваляш да видя откъде минава пътя на кабела.Надявам се ,че си бачка коректно. Ще ти бъда много благодарен.Данните за доставка са: До офис на Еконт - гр.Пловдив , офис Христо Ботев, ул.Константин Геров 6, З*****н И****в Г***в, тел.08862856**, икономичен вариянт.Ще имам и 1 бира задължение когато идвам до София някой ден да ми кодираш 1-2 неща ,предполагам,че извършваш тази услуга още? Мерси предварително
• Изпратено на: 11 Авг 2014, 18:59
от Bavarcho
Здравей колега! Щората задната налична ли е ? Освен копчето кабелите и буксите от 20та края включени ли са в комплекта както и кората на щората?

Абсолютно всичко е включено - кората, щората както си е, копчето отпред, буксите с малко жица (че даже ако се заиграя мога да ти извадя и целия кабел отзад от буксата до отпред

[/quote][/quote]

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2014, 22:31

Писал съм му.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 01 Сеп 2014, 9:33

Аз не знам какво да кажа! И какво се иска от мен?
Мисля че кореспонденцията на ЛС беше достатъчна. Както сам казваш няколко пъти "ако се касаеше за нещо наложително", всички тук знаем че щората не е такова нещо. Не че омаловажавам това че наистина си я искал. Наистина нямам време, изобщо дори, има няма двадесетина коли са ми на главата и за това не ти написах "да твой са, ще ги пазя само за теб", не знаех дали ще се справя да я сваля инсталацията както искаш. Мислех че ако наистина си на 100% сериозен за щората ще ми предложиш капаро примерно, защото не става въпрос да ти запазя нещо да два три дни (правил съм го много пъти), а както виждаш можеше да се просрочи за месец. Когато имах възможност да я продам на друг имах вариант да му откажа и да се надявам ти да я вземеш, но повярвай ми случвало ми се е с хора от форума "много сериозни" да си говорим много тежко и после да се покрият в дън земя. Мисля че разбираш че аз в тази кола съм хвърлил някакви пари с цел да си ги върна в един момент. Винаги съм гледал да съм 100% коректен, на доста от частите които съм продал съм помагал да се монтират, онзи ден пращах дръжки на един колега от форума (не му знам ника понеже ми звъня по телефона) с които говорихме три пъти по 20-тина минути в което му обяснявах как се слагат дръжките, как се свалят задните механизми на ел.стъклата и т.н. И това е само последния случай дето го казвам като пример. А отсреща не си мисли че всички са 100% коректни.
Мислех че сме приключили с темата, извинявай ако съм те подвел. Това за което си говорехме за кодирането аз съм на линия и нямам нищо против. И като още един вид компенсация, че съм те подвел - ако имаш нужда от още нещо от колата която продавам него ще ти го дам на по-ниска цена от написаната в темата (дори да не е написано) и ще ти го изпратя за моя сметка.
Ако администраторите сметнат че съм нарушил някое правило и съм некоректен, ще си понеса наказанието! Никога не съм гледал на форума като средство за търговия..

-----------
И само да не са празни думите ми че се опитвам винаги да запазвам нещо за някой и се старая да съм коректен давам пример с едни ЛС-та от преди седмица, две в които запазих нещо за много сериозен колега (мисля че и по телефона говорихме). В случая колегата не се обади повече, а аз през времето което го чаках изпуснах човек които да купи едно от нещата които бях обещал. (а другия човек беше на 100% сериозен защото два дни ми беше поверил колата си, а сме непознати, за да му монтирам салона от 35-цата)
Не искам да търся сметка на колегата, сигурно си е имал причина да постъпи така, но аз много често разчитам на тези пари, защото с това се занимава, а не ми е нещо странично ей така за убиване на времето.

Изпратено на: 03 Авг 2014, 15:54
Заглавие: Управление за климатроник и оригинална музика за Е39

audi_rulzzz написа:Управление за климатроник и оригинална музика за Е39.Най ниската оферта печели.За връзка с мен на Л.С

от тази кола viewtopic.php?f=163&t=373220
както е на една от снимките - панела за климатроника + ирис + бизнес рдс = 80 лева

Заглавие: Управление за климатроник и оригинална музика за Е39

audi_rulzzz написа:Управление за климатроник и оригинална музика за Е39.Най ниската оферта печели.За връзка с мен на Л.С

от тази кола viewtopic.php?f=163&t=373220
както е на една от снимките - панела за климатроника + ирис + бизнес рдс = 80 лева

Идеално.Откъде в София мога да ги взема?

Re: Управление за климатроник и оригинална музика за Е39

Изпратено на: 03 Авг 2014, 17:25
от Bavarcho
квартал Илиянци
https://www.google.bg/maps/place/%D0%BA ... f1ca4176d2
всеки ден съм там, 0894 95 79 19 :yes:

Изпратено на: 03 Авг 2014, 19:01
от audi_rulzzz

Bavarcho написа:квартал Илиянци

Ок... можеш ли да ми ги запазиш до четвъртък,че тогава се прибирам от командировка и ще дойда да си ги взема от при теб

Изпратено на: 03 Авг 2014, 19:20
от Bavarcho

audi_rulzzz написа:

Ок... можеш ли да ми ги запазиш до четвъртък,че тогава се прибирам от командировка и ще дойда да си ги взема от при теб

ако си сериозен.. договорихме се ;)

Изпратено на: 03 Авг 2014, 19:46
от audi_rulzzz

Bavarcho написа:

audi_rulzzz написа:

ако си сериозен.. договорихме се ;)

Ами за съжаление нямам кого да пратя още утре да го вземе :( иначе с удоволствие няма да те бавя дори секунда

Изпратено на: 03 Авг 2014, 19:56
от Bavarcho
не ми е проблем за бавене ;) :yes:
щом си казал че ще ги вземеш, ще ти ги запазя, на колеги от форума смятам че мога да се доверявам, както и не съм тук да се правя на некоректен :yes:

Изпратено на: 03 Авг 2014, 21:14
от audi_rulzzz

Bavarcho написа:не ми е проблем за бавене ;) :yes:
щом си казал че ще ги вземеш, ще ти ги запазя, на колеги от форума смятам че мога да се доверявам, както и не съм тук да се правя на некоректен :yes:

АМи ще се чуем четвъртък да дойда да ги взема

Изпратено на: 06 Авг 2014, 11:08
от audi_rulzzz

Bavarcho написа:не ми е проблем за бавене ;) :yes:

Утре следобяд ще мина през теб да взема нещата.Исках само да те помоля да ми дадеш телефон за връзка и съответно ако може музиката да ми я дадеш със всички винтчета :)

Изпратено на: 06 Авг 2014, 16:22
от Bavarcho
:yes:
0894 95 79 19
каквото кажеш това :yes:

Изпратено на: 10 Авг 2014, 8:33
от Bavarcho
отказа ли се
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 05 Окт 2014, 23:20

Отдавна не бях писал в този форум.. Но ще взема да го направя.. Става дума за Ей тоя "BMWm5" ( memberlist.php?mode=viewprofile&u=9575 ) и оня от компанията дето го игра роля на продавач..

Вчера отидох в Пловдивския регион да огледам за автомобил.. Търсих 530д сиво на цвят след 2001ва година.. И едно от избора ми се спря на автомобила на тоя същия.. Обадих му се по телефона, дойде и след кратък оглед колата ми допадна.. Той обясняваше как всичко е сменено, обслужено, без никакви проблеми и как колата е гледана.. Намерихме съботен нотариус и успяхме да я прехвърлим.. През цялото време продавача си я караше.. Момента в който излязохме от нотариуса се качих аз в колата и тръгнахме към гаража му (за да си смъкне някакъв файл от компа на колата) по улица с дупки и ми направи впечатление, че нещо тупка.. След като спряхме го питах какво тупка и той ми обясни ОТНОВО, че всичко било ново, а само ЗАБРАВИЛ да смени тампоните на стабилизиращата щанга.. Вика 20лв били.. Тук започна да ми светва, че ще излезят още неща.. Също така питах посредника на тоя същия ИВАН, дали има някакви проблеми с тресене, виене, вибрации.. За което той като кифла пред негър почна да обяснява как нямало никакви такива неща! Не успя да си смъкне файла и понеже времето ни припираше тръгнахме.. Момента в който излязох от Пловдив на Карловско шосе и вдигнах 80.. Колата започна да Вие, да се тресе цялата и да вибрира.. Което направо беше ненормално.. Веднага спрях и му се обадих и му викам " Човек, колата тресе, вие, вибрира!" При което той ми отговаря.. Ми аз забравих.. не съм балансирал джантите, След като му обясних, че не съм тъп и знам какво е крива джанта, той почна да ми обяснява, че пак бил "забравил" че карето на кардана било скъсано и щял да ми прати, кардан с каре по еконт.. Аз му казах че се връщам в гаража и тръгнах на обратно.. Върнах се в гаража и почна разправия, че колата тресе! А тоя неговия приятел дето препродаде колата почва да ми обяснява, как това за него било нормално щото карето на кардана е скъсано.. А всичко друго било перфектно! След пробно кръгче в което той караше и се опитваше да ни обясни как тресенето и виенето на всичко в купето било нормално за кола която сме платили за перфектна на 7800ЛВ!!!! Която в последствие, пред гаража му реших да проверя по VIN и се оказа, че е 1999г а не 2001ва както беше обявено в обявата! :banghead:
Като се върнахме в гаража по най-културен начин, се опитахме да му обясним да си вземе колата обратно, да късаме договора и да ни дава парите, при което той ОТКАЗА, защото за него колата била перфектна и нямала проблем! След 1 час разправии и даването от негова страна на кардан с отново скъсано каре и връшането на 100лв от него за ремонт просто видяхме, че сме безсилни да направим нещо на място.. Вече не ни останаха нерви и след цял ден обикаляне на 1/2 България си тръгнахме.. Прибрахме се със максимална скорост 80 до Русе.. След амнайсе часа.. Днес Перфектната кола влезе в сервиз за оглед и се оказа направо "ПЕРФЕКТНА'' НЯМА ЗДРАВ ШАРНИР, ТАМПОН, НОСАЧ.. ОТПРЕД И ОТЗАД ВСИЧКО Е ЛЕШ! КАБЕЛИ ВИСЯТ, МАРКУЧИ, ВАКУМИ.. Нямам думи за ''ПЕРФЕКТНАТА КОЛА''
В последствие след консултация с форума за тоя "герой" разбрах, че не съм първия който реве от него! Но всичко се връща.. Още тогава ви го казахме.. Като се правиш на тарикат.. Ще си поемеш последствията.. :clap:

Тъй, че гледам се прави на коректен в предното оплакване за купето с ръжди което е продал.. Да вземе да дойде в Русе, да ми оправи това което за него е "Перфектно" като аз ще си отстраня само тампоните на стаб. щанга и карето на кардана.. Нали каза като мъж, че си държиш на думата колега? Айде да видим колко :yes:
Последна промяна uricatoli на 05 Окт 2014, 23:32, променена общо 2 пъти
Изображение

Аватар
Кара: е36 323и
Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo

Мнение от kostaka » 05 Окт 2014, 23:28

един , двама , трима излъгани , десетия ще излезе най-луд , трабата зад врата и не пари ами и друга кола ще даде за компенсация .....

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Окт 2014, 5:01

Чакаме неговия отговор.

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари