Смяна на предавките на автоматик 530 ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на предавките на автоматик 530 ДА

Мнение от shmotza » 10 Авг 2014, 22:39

larry_boy написа:...
- имал си някви опити за чипосване, който са отстранени при ремонта

... :OT:

Това като ти рециклират турбина и да ти върнат от ремап - ориг. карта няма как да стане :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 11 Авг 2014, 0:44

... и няма как да чакаш да посъбере нагар турбината, че да тръгне, както трябва колата - или е направена, както трябва тая турбина, или не.
Усещането идва сигурно от премахването на пеперудите в комбинация с по-добрите гуми.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 11 Авг 2014, 23:20

shmotza написа:

Това като ти рециклират турбина и да ти върнат от ремап - ориг. карта няма как да стане :mhihi:

Има, защо да няма, стига ремонта да ти го прави баща ти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 15 Авг 2014, 19:53

Колеги при мен всичко е наред бях на майстор и мои приятел, който покара колата и каза, че предавките се сменят много добре пета я сменя на 100км. в час с 1800 оборота. Ускорението също е супер гуми не върти най вероятно заради добрите гуми.
Само се чудя да сменям ли маслото, защото ме е страх като го сменя да не започнат проблемите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 19 Авг 2014, 11:11

larry_boy написа:
shmotza написа:

Има, защо да няма, стига ремонта да ти го прави баща ти...

:kuku: баща ти докато ти рециклира турбината ти човърка и разпоява чипове из еку-то ли...стига си писал глупости, защото някой наистина може да ти повярва и да се притесни, че са му бъзикали колата при рециклаж на турбина...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 21 Авг 2014, 7:06

:kuku: баща ти докато ти рециклира турбината ти човърка и разпоява чипове из еку-то ли...стига си писал глупости, защото някой наистина може да ти повярва и да се притесни, че са му бъзикали колата при рециклаж на турбина...[/quote]

:OT: Условието да ми поправи колата, бе да не се занимавам повече с глупости, и съответно да махна "Power box-a" . За който повярвай ми не се иска висше образование, да се сложи и да се махне. Надявам се да съм задоволил любопитството ти господинчо. :OT: Мисля че излязохме много извън темата. А не съм фен на " Искрено и лично" :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 22 Авг 2014, 21:28

larry_boy написа::kuku: баща ти докато ти рециклира турбината ти човърка и разпоява чипове из еку-то ли...стига си писал глупости, защото някой наистина може да ти повярва и да се притесни, че са му бъзикали колата при рециклаж на турбина...

:OT: Условието да ми поправи колата, бе да не се занимавам повече с глупости, и съответно да махна "Power box-a" . За който повярвай ми не се иска висше образование, да се сложи и да се махне. Надявам се да съм задоволил любопитството ти господинчо. :OT: Мисля че излязохме много извън темата. А не съм фен на " Искрено и лично" :D :D[/quote]

:OT: Първо, с "господинчо" ще се обръщаш към баща си!

...и второ, ако на "powerbox"-а му "викаш" - "чипосване" си излязъл извън всякакви теми вече...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 28 Авг 2014, 18:19

todorakis82 написа:Колеги при мен всичко е наред бях на майстор и мои приятел, който покара колата и каза, че предавките се сменят много добре пета я сменя на 100км. в час с 1800 оборота. Ускорението също е супер гуми не върти най вероятно заради добрите гуми.
Само се чудя да сменям ли маслото, защото ме е страх като го сменя да не започнат проблемите.

Какво имаш предвид под въртене на гуми ? Ако говорим за това да ти мига DSC-то, тогава с този мотор би трябвало много често да го прави. Аз по всяко време мога да го накарам да мига и си го правеше дори с чисто нови гуми 245 отзад. Единствено не успяваше на идеален нов асфалт и като ускоряваш само напред(тоест без да завиваш), иначе масово по софийските улици или е изтъркан асфалта или има неравности при които е лесно да превърти гумата като ускоряваш и съответно се включва DSC-то.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 30 Авг 2014, 4:25

Колега имам впредвид, че преди със старите гуми когато дам рязко газ и въртях задните гуми и АСЦ-то премигваше, сега с новите гуми АСЦ-то пак примигва по някога зависи от настилката, но не върти гуми при рязко натискане на газта, питам дали е нормално да е така.
Клапите (пеперудите) са премахнати ако това е от значение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Сеп 2014, 15:09

Нормално е да е така. И при мен така стана след смяна на задните гуми.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от Antonikus » 13 Сеп 2014, 15:17

имах същия проблем ,в ниските никаква я нямаше ,проблема беше едно маркуче на вакума ,което влиза в една черна кутийка до турбото ,беше излязал и напукан ,смених го и си върти гуми на сух ,мокър, какъвто и да е асфалт (с чисто нови гуми съм)

Предишна

Назад към E39