Задържа ми предна дясна спирачка на Е46 136
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- e46vergo
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: M3 SMG
Задържа ми предна дясна спирачка на Е46 136
Първоначално ми трепереше волана ,на прав участък,като спра и трагна пак нямаше проблем. Отидох на баланс ,джанти 6,гуми 6.След това на диагностика на предницата ,излезе че носачи тампони всичко е ток. Оказа се че ми задържа на предна дясна гума. Маистора каза че най вероятно цилиндърчето задържа. Спирачната течност си върви нормално защото скоро сменях маркучетата .Въпроса ми е ако цилиндарчето задържа ,трябва ли да сменям целия спирачен апарат или подлежи на ремонт.?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Задържа ми предна дясна спирачка на Е46 136
Взимаш си само уплътненията и се ремонтира - не е трудно и определено не е скъпо.
Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
едно качествено почистване и раздвижване, вероятно е клеясал цилиндъра както е казал и Zagy, едни уплътнения, почистване и ще запее
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Колеги от къде може да се купят тези уплътнения за апаратите?
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Питай колегата laviatan - viewtopic.php?f=63&t=159594
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Да подлежи на ремонт и стана като нов.Ето го ремонтния комплект.. препоръчвам ти да го рециклираш целия,а относно въпроса ти дали да си купиш друг спирачен апарат втора употреба...твърдо НЕ.Имай впредвид,че ако няма манипулации по спирачната система,сиреч слагани други по-големи спирачни апарати от 330 например,задължително си вземи ремонтния комплект по VIN,тъй като тези цилиндърчета биват 54mm и 56mm по спомен,успех.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
- Vesaka90e46
- Потребител
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: e46///M3
При мен се случвало също както на колегата да задаржат паратите на задните колела ,и педала на спирачката седи потанал ,казвали са ми ,че при студено време ABS задаржа понякога ,но пък педала да стои потънал ....Това се случи веднаж при минус 20 и днес при около 0 градуса .Въпроса ми е колеги проблема същилия ли е ,или друг? Благодаря предварително!
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Днес и аз изпатих от тези спирачни апарати. Всичко тръгна от една миризма на феродо. Като проверих колелата, задната дясна джанта беше гореща. Реших че проблема е в блокирал апарат и тръгнах да го разглобявам. Още преди да изкарам накладките ми направи впечатление че не мога да прибера буталото до край. Що отвертки и лостове изкривих. .. махнах накладките свалих апарата, маншончето около буталото се беше открехнало от едната страна. Натиснах няколко пъти спирачката за да излезе буталото да го огледам. По самото цилиндърче имаше мръсотия, следи от ръжда, имаше и 2-3 образували се малки язви. Почистих го с финна шкурка и го гресирах, и до там.
Няма и няма прибиране мръсната гад. Мъчих го и на отворена пробка за обезвъздушаване, за да спадне налягането, но не. Не успях да го прибера.
В такова положение е гадния апарат, че не мога да го сложа на диска. Не мога и да го откача щото ще ми изтече течността... направо паметник.
В крайна сметка сложих един метален профил в апарата, който да не позволи на буталото да изкочи, като натискам спирачките и цялото това нещо го върза с една тел за амортисьора, единствено там имаше място.
Утре ще ходя да се червя в някой сервиз. Да видим колко ще ми излезе удоволствието. Хамава работа, толкова проста част ,да не мога да изляза на глава.
Sent from my Samsung Galaxy S5
Няма и няма прибиране мръсната гад. Мъчих го и на отворена пробка за обезвъздушаване, за да спадне налягането, но не. Не успях да го прибера.
В такова положение е гадния апарат, че не мога да го сложа на диска. Не мога и да го откача щото ще ми изтече течността... направо паметник.
В крайна сметка сложих един метален профил в апарата, който да не позволи на буталото да изкочи, като натискам спирачките и цялото това нещо го върза с една тел за амортисьора, единствено там имаше място.
Утре ще ходя да се червя в някой сервиз. Да видим колко ще ми излезе удоволствието. Хамава работа, толкова проста част ,да не мога да изляза на глава.
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
Новини от мястото на събитието. Изкараха цилиндерчето, почистиха го на водна шкурка, както и леглото. Причината за проблема според тях е изтървало маншонче и влизалите мръсотии. След почистването ще сложим комплект нови уплатнения, струват 10 лв., както и ще проверят маркучите дали са изправни.
Ето и снимка на цилиндърчето:

Ето и снимка на цилиндърчето:

Буталото го смени, от тия язви ще ти се разтече апарата дори и с нова гумичка. Ако си с нови накладки шанса да протече е почти сигурен. На мен ми се случи на джипа точно по тази причина.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Това бутало ще ти дава ядове.Има доста Язви и ще запече отново.Колега от по горни мнения ти е дал пример с ново бутало и гумички.
За мен това е начина.Успех
За мен това е начина.Успех

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Хубаво е и буталцето да се намаже със следният продукт на Ате: 03.9902-0501.2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
Аз очаквах и по вътрешната страна да има поражения, но нямаше. Човека каза нямаш проблеми с това бутало. Намазаха частите с една златиста смазка за високи температури. Сега е ок, не задържа, не грее, дано така си остане.
14 мнения
• Страница 1 от 1