След 3Д стенд на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Re: След 3Д стенд на 530ДА
Z3Ro* написа:Аз съм гледал данните за задния мост...И въпреки това, разликата в сходимостта на него може да е причина за дърпането надясно.
А относно прословутото изправяне на волана, както и колегата turbo написа, става от раз - само трябва да се помоли колега или клиентът да седи в колата и да държи волана направо, преди да се почне с "напъването" отдолу. И за да е точно всичко, разликата в сходимостта на задния мост не е "голяма", но е повече от "двойна"...
Колега още първият път като правеха стенд-а ме помолиха да държа волана но уви остана крив, вчера сложиха една стойка на волана и седалката но след тест по пътя пак остана на криво, казаха ми да вкарам колата на половината на канала и нещо направи отдолу но незнам какво точно и изправи волана. Още от преди да тръгна на стендове колата дърпаше на дясно казах им на тези от сервиза, че левият амортисьор е изпуснал но те казаха, че няма да е от него а най вероятно от шенкела, този шенкел по принцип никой не го е гледал да каже на 100 процента, че е за смяна просто това е предположения на тези мамчета от сервиза.
Колега "Elesar74" лампата на ASC-то не ми светеше нито преди с кривия волан нито сега с изправения.
То е ясно, че ще ходя на друг стенд но като сменя амортисьрите, колеги може ли да сложа обикновенни амортисьори на това окочване или нама такъм варянт.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Интересно, DSC следи състоянието на колелета и положението на волана спрямо тях. Ако е крив, пък колелата направо, системата няма как да следи за стабилността на колата и отчита проблем. Даже на самият волан има издълбано като картинка в металната основа, как трябва да е волана спрямо колелата на колата. Това е под бега, не се вижда отвън. При тебе кривият волан не е отчетен като проблем на DSC-то и малко с страни от темата, сигурен ли си, че тази система на колата работи както трябва? Сега, може тук да стои момента с колко е крив волана и се отклонява от "правия път" и след определена стойност DSC да засича проблем, не знам.Аз имах същият проблем с некадърен реглаж на предницата и изкривен волан в следствие на това. И лампата не угасна докато не изправих волана както трябва.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Интересно, DSC следи състоянието на колелета и положението на волана спрямо тях. Ако е крив, пък колелата направо, системата няма как да следи за стабилността на колата и отчита проблем. Даже на самият волан има издълбано като картинка в металната основа, как трябва да е волана спрямо колелата на колата. Това е под бега, не се вижда отвън. При тебе кривият волан не е отчетен като проблем на DSC-то и малко с страни от темата, сигурен ли си, че тази система на колата работи както трябва? Сега, може тук да стои момента с колко е крив волана и се отклонява от "правия път" и след определена стойност DSC да засича проблем, не знам.Аз имах същият проблем с некадърен реглаж на предницата и изкривен волан в следствие на това. И лампата не угасна докато не изправих волана както трябва.
Забелязах, че като правеха стенд-а на монитора ностроиваха и градусите на волана да е точно но когато правех тест с това прецизно настроиване пак стоеше на криво малко на ляво. Мисля, че АСЦ-то си работи до сега не съм имал проблем само преди със старите гуми при рязко подаване на газ ги въртях и АСЦ-то премигваше но сега съм с по добри гуми и при рязко подаване на газ не ще да ги върти. Как мога да разбера дали все пак на 100 процента АСЦ-то работи но не мисля, че имам проблем с него.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
ASC и DSC са доста различни системи. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
todorakis82 написа:Elesar74 написа:Интересно, DSC следи състоянието на колелета и положението на волана спрямо тях.....
.... Мисля, че АСЦ-то си работи до сега не съм имал проблем само преди със старите гуми при рязко подаване на газ
ги въртях и АСЦ-то премигваше но сега съм с по добри гуми и при рязко подаване на газ не ще да ги върти.
Как мога да разбера дали все пак на 100 процента АСЦ-то работи но не мисля, че имам проблем с него.
Колега, ти с ASC или с DSC си

Щото на ASC-то не му дреме за това, колко е навъртян геврека

На DSC-то обаче, да. Та двете системи са много различни

ASC-то просто следи с каква скорост се въртят гумите и ако открие проблем, отнема газта/натиска спирачка.
DSC-то може да следи дали колата поднася странично, като има датчици за странично ускорение и такива на волана

Даже на новите с Active steering май може да прави леки корекции и по волана

ASC-то грам не ме кефи, а и двете май работеха до определена скорост, после си сам

Как да разбереш дали работи

Направено е така, че дори има 2 чипа, които смятат паралелно и си сравняват показанията, та ако нещо не излезе,
да не стане сгомнясване. Ако не вярваш на таблото, или тия дето са я въртяли да става на 120 000 км. нов внос
има възможност да са отпоили диодите, ходи на някой пясък и го тествай

Всъщност, просто задръж копчето за 10-15 секунди. Ако светне на таблото - работи, а ако не светне, майсторите са творили с поялника

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колега "Zack" с ASC съм, от подробното инфо което си дал съм на 100 процента сигурен, че ASC- то ми работи винаги когато натисна копчето и триъгълника свети тогава е изключено нали, като не натискам копчето нищо не свети тогава системата е включена.
П.С.
Колата си я купих лично от Италия на почти 300хил. реални километра.
По нагоре в темата попитах дали обикновенни амортисьори ще станат на моето (снижено, спортно) окачване има ли идея някой ако не станат обикновенни, колко ще струват най евтините амортисьори за това окачване.
П.С.
Колата си я купих лично от Италия на почти 300хил. реални километра.
По нагоре в темата попитах дали обикновенни амортисьори ще станат на моето (снижено, спортно) окачване има ли идея някой ако не станат обикновенни, колко ще струват най евтините амортисьори за това окачване.
- turbo
- старши ентусиаст
-
В един он-лайн магазин Монро за нормално окачване (ориг. номер 31311096862) е 210 лева, а за спортното (ориг. номер 31311096865) е 198 лева.
Интересно...
Друг е въпросът, че за нормално окачване излизат 10-11 варианта, а за спортно 2, в същия магазин.

Интересно...

Друг е въпросът, че за нормално окачване излизат 10-11 варианта, а за спортно 2, в същия магазин.
552 к.с. GAS POWERED

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
todorakis82 написа:По нагоре в темата попитах дали обикновенни амортисьори ще станат на моето (снижено, спортно)
окачване има ли идея някой ако не станат обикновенни, колко ще струват най евтините амортисьори за това окачване.
Я си дай VIN-а, да видим с какво окачване си и преди да купуваш амортисьори, прочети темите тук - много са!
Да няма после тема, защо така ми се вдигна предницата на колата, или карах 3000 км. и ми се разтекоха амортисьорите

Иначе може би ще е най-добре да търсиш читави Sachs, ама може и някой читави Кони. С Билщайн може да ядеш дръвцето, че има много ментаци

Не че другите нямат де. И внимавай от кой ги купуваш

P.S. Всъщност ти по-висока ли искаш да я направиш, та питаш за обикновени амортисьори

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колега ВИН номера е:VIN-GS95675
Не искам да я правя по висока тези, които ми правеха стенд-а ми дадоха мнение да мина на обикновенно окачване,да сменя пружините и да взема обикновенни амортисьори, за това писах да събера мнения но явно е по добре да си остана с окачването което съм си сега, другата причина е от финансова гледна точка за по евтини амортисьори. Колега кой е по добрия варянт да остана с това окачване или да премина към обикновенно.
Колеги от вин номера може ли да се разбере точно, с какво окачване съм, със спортно или снижено и точно какви амортисьори да купя за окачването с което съм.
П. С.
Колега "turbo" това цена за един брой амортисьор ли е?
Не искам да я правя по висока тези, които ми правеха стенд-а ми дадоха мнение да мина на обикновенно окачване,да сменя пружините и да взема обикновенни амортисьори, за това писах да събера мнения но явно е по добре да си остана с окачването което съм си сега, другата причина е от финансова гледна точка за по евтини амортисьори. Колега кой е по добрия варянт да остана с това окачване или да премина към обикновенно.
Колеги от вин номера може ли да се разбере точно, с какво окачване съм, със спортно или снижено и точно какви амортисьори да купя за окачването с което съм.
П. С.
Колега "turbo" това цена за един брой амортисьор ли е?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
По този VIN го дава ето това е окачването - S227A - Sportfahrw.+Tieferleg.+Niveaureg. - Sport suspension+lowered+ride-height
Това би трябвало да значи, че си с нивомат отзад, или както там се води(грам не отбирам от комбинизони)
Отпред би трябвало да са по-ниски от нормалните. Колегите да помагат, че тия комбита
Лично аз на двайската съм със S704A - M Sportfahrwerk - M Sports suspension и трябва да ти кажа, че не бих го сменил, освен за S-EDC
Нищо, че закачеше де що има легнал полицай и бордюр
Това би трябвало да значи, че си с нивомат отзад, или както там се води(грам не отбирам от комбинизони)

Отпред би трябвало да са по-ниски от нормалните. Колегите да помагат, че тия комбита

Лично аз на двайската съм със S704A - M Sportfahrwerk - M Sports suspension и трябва да ти кажа, че не бих го сменил, освен за S-EDC

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:По този VIN го дава ето това окачването - S227A - Sportfahrw.+Tieferleg.+Niveaureg. - Sport suspension+lowered+ride-height
Това би трябвало да значи, че си с нивомат отзад, или както там се води(грам не отбирам от комбинизони)![]()
Отпред би трябвало да са по-ниски от нормалните. Колегите да помагат, че тия комбита![]()
Лично аз на двайската съм със S704A - M Sportfahrwerk - M Sports suspension и трябва да ти кажа, че не бих го сменил, освен за S-EDC![]()
Колега да разбирам, че съм със снижено окачване а не спортно отпред, отзад е ясно, че съм с нивомат идва обаче въпроса какви амортисьори да купя, че вече се обърках обикновенни или някакви за това окачване но какви и на каква цена ще бъдат. Отпред е ниска но не толкова да закача всичко.
Ето и снимка на колата която имам под ръка, на която малко се вижда височината отпред.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
turbo написа:В един он-лайн магазин Монро за нормално окачване (ориг. номер 31311096862) е 210 лева, а за спортното (ориг. номер 31311096865) е 198 лева.
Яко тъп съм

Т.е. тия са твоите - BMW парт. номер - 31311096865
Оригинално, т.е. OEM-ските трябва са Sachs с парт. номер: 556 834

Последна промяна zAcK на 27 Авг 2014, 0:16, променена общо 5 пъти

- turbo
- старши ентусиаст
-
В realoem излизат и двата вида амортисьори:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10
Чаркалък номер "01" в таблицата се среща два пъти, като вторият е за спортно окачване.
Цената, която цитирах е на бройка.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=10
Чаркалък номер "01" в таблицата се среща два пъти, като вторият е за спортно окачване.

Цената, която цитирах е на бройка.
552 к.с. GAS POWERED

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Ей, страшни сте
това окачване моето, сега как се води спортно или снижено, че имам спор с един, които вече ме дразни.
Колеги с някакви обикновенни амортисьори май няма да мина?
Леле трябва да приготвя 600лв. за амортисьори ли?
Щом трябва за принцесата съм готов на всичко.
Благодаря ви колеги за инфото! ! !

Колеги с някакви обикновенни амортисьори май няма да мина?
Леле трябва да приготвя 600лв. за амортисьори ли?
Щом трябва за принцесата съм готов на всичко.

Благодаря ви колеги за инфото! ! !

И спортно и снижено..да не те объркам нека се изкажат по запознати колеги 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3