Е36 Тунинг проект - 360HP +
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Е36 Тунинг проект - 360HP +
GKuzmanov написа:

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Добре бе човек, сега за какво се сърдиш и правиш на обиден? Идваш във форума и почваш да обясняваш, как ще си правиш колата бегачка за дрифт, драг, всекидневка и т.н. и е съвсем нормално хората да искат да видят снимки, за да се убедят, че не си поредния 14 годишен "тунер". В един от постовете си писал следното:
Ами снимай ги поне тях и покажи снимка и ще спрат да ти се подиграват. Иначе е същото като аз да кажа, че съм сложил на тдс-а турбо от Ивеко, ГНП от Скания, 7 степенна скоростна кутия от тия дето ги монтират на колите във WRC-то, ама няма да ви покажа снимки защото ми се смеете ...
-={WHO}=- написа:И тъй като ще слагам колекторите от м50 и всмукателен вал м50 си намерих генерация от м3 ево и спортни изпускателни колектори с термо лента и олекотени ролки - на водната и на хидравличната помпа !
Ами снимай ги поне тях и покажи снимка и ще спрат да ти се подиграват. Иначе е същото като аз да кажа, че съм сложил на тдс-а турбо от Ивеко, ГНП от Скания, 7 степенна скоростна кутия от тия дето ги монтират на колите във WRC-то, ама няма да ви покажа снимки защото ми се смеете ...
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Добре , ще обесня по подробно ! Стана ми в началото много тъпо но това не значи че няма да кача снимки на колата , просто сега съм на работа ! Работя на две места и на двете съм от 9 до към 00:30 , сервиза работи до 18 и чакам колата ми да стане готова , когато стане ще питам да излезна за 2 часа от едното място за да си я взема и ще я снимам , нямам нейни снимки защото попринцип не ми харесва с тези джанти с които съм !
БМВ - Радостта от дрифта :d
Колега пожелавам ти успех с проекта и дано накрая колата да бъде това което искаш
Ако пък имаш желание можеш да погледнеш тази тема , за да видиш как със снимки и обяснения всичко става доста по-интересно за четящите. Един такъв проект е хубаво да започне да се документира още от самото начало - кое как и защо , а не просто ей така ми купих си м3 генерация , спортни колектори и до там
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=374696
Успех отново с проекта !

Ако пък имаш желание можеш да погледнеш тази тема , за да видиш как със снимки и обяснения всичко става доста по-интересно за четящите. Един такъв проект е хубаво да започне да се документира още от самото начало - кое как и защо , а не просто ей така ми купих си м3 генерация , спортни колектори и до там

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=374696
Успех отново с проекта !
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Извинявам се отново за спама, по-конкретно на автора, но искам да го помоля да пише малко по-граматически коректно.
Пожелавам успехи с проекта, пък някоя картинка, закачка - майтап да става

Пожелавам успехи с проекта, пък някоя картинка, закачка - майтап да става

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Не ви ли писна да се лигавите
Майтапите може да стават в Извън темата принципно. Колегата е обещал да пусне снимки, така че може да се спрете вече.

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Така , колата я взех и имах много малко време да я снимам !
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773989.jpg
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773990.jpg
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773991.jpg
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773989.jpg
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773990.jpg
http://www.picbg.net/u/74281/59032/773991.jpg
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Така , обаче се появи друг проблем ! Скоростния ми лост сочи положение за включване на 5та и незнам какво са сътворили и искам да питам от какво може да се получи това ! Скоростния лост вообще не е посредата , няма никаква стегнатост ! Се едно е кашкавал !
В събота ще съм почивка и ще я пощракам още ! Не намерих друг начин за качване на снимки за съжаление ! Ако някои знае нека да ми обесни !!!
В събота ще съм почивка и ще я пощракам още ! Не намерих друг начин за качване на снимки за съжаление ! Ако някои знае нека да ми обесни !!!
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
Колега обясни какво точно са правили,лоста ако не си сменял кутията трябва да прегледаш дали не е искочил лоста от ябълката.
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Значи смениха ми скоростната кутия ( геттрак ) и ми сложиха ЗФ , смениха маховика и сложиха по лек , съединителя , кардана защото стария ми кардан не пасваше , и ми казаха че са сменили щангата която влючва скоростите със по къса защото моята била по дълга !!!
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
А стана и още нещо , смених оригиналните дискове , апарати и накладки отпред с такива от е46 330 бензин и сега педала ми е по мек и колата започва да спира по късно от преди !
И още нещо се случи , при първото палене ми светна лампата за АСЦ-то и след като я покарах като я изгасих и я запалих отново лампата огасна ( трябва да спомена че акумулатора беше откачен само от минуса и буксата на компютъра също беше откачена )
И още нещо се случи , при първото палене ми светна лампата за АСЦ-то и след като я покарах като я изгасих и я запалих отново лампата огасна ( трябва да спомена че акумулатора беше откачен само от минуса и буксата на компютъра също беше откачена )
-={WHO}=- написа:Така , обаче се появи друг проблем ! Скоростния ми лост сочи положение за включване на 5та и незнам какво са сътворили и искам да питам от какво може да се получи това ! Скоростния лост вообще не е посредата , няма никаква стегнатост ! Се едно е кашкавал !
Да нe са ти сложили лоста на обратно!
Последна промяна kagebista на 22 Авг 2014, 7:27, променена общо 1 път
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
Дано не се лъжа,но има разлики в захващащите отвори на кутиите и може тази да се е завъртяла малко,затова е трябвало да вземеш и лостовия механизъм в комплект с кутията.Нека по вещите се изкажат.
А по въпроса със спирачките или не са обезвъздушени или помпата ти е малка.
А по въпроса със спирачките или не са обезвъздушени или помпата ти е малка.
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Лоста незнам дали са го сложили на обратно но ако има посока как да разбера правилния начин за поставяне ! И още нещо , чудех се дали фиксатора не е крив защото като дръпна лоста към първа без да я включвам и го пусна той пак отива към пета !
323 е заводски с малката кутия.
Ако просто се сложи голямата кутия, лостовете на селектора отдолу би трябвало да са различни и да съответстват на голямата. Тея твоите майстори виждали ли са някога Е36?
Освен самата пръчка на скоростите, която може да бъде къса или дълга (без ефект над нищо освен на дължината на хода), имаш и пръчки към селектора на кутията. Отваряш bmwfans.info и гледаш дали са същите за стандартно 323, спрямо 328. Без да проверявам, залагам множество жълти стотинки, че не са.
Само не ми е ясно защо сменяш кутии, маховици и т.н. при положение, че моторът е същият и нямаш особена разлика в поведението на колата.
С други думи, всеки сток 323 към момента може да ти се опъне много сериозно
ASC-то нормално да реагира така.
Спирачките докато се напаснат има време. Ти искаш за 5 метра да спира като модерна кола... еееее... няма
+ това, огромно значение за спирачното усещане, има състоянието на спирачна течност, маркучи и състоянието на апаратите.
Демек: scrap in, scrap out. Като боднеш нови дискове, апарати и накладки, ревизираш апаратите, може би сменяш маркучите и чакаш докато се утъпчат накладки към дискове.
Като пляснеш ръждивите дискове и накладки, просто ей така, получаваш предвидим резултат
Ако просто се сложи голямата кутия, лостовете на селектора отдолу би трябвало да са различни и да съответстват на голямата. Тея твоите майстори виждали ли са някога Е36?
Освен самата пръчка на скоростите, която може да бъде къса или дълга (без ефект над нищо освен на дължината на хода), имаш и пръчки към селектора на кутията. Отваряш bmwfans.info и гледаш дали са същите за стандартно 323, спрямо 328. Без да проверявам, залагам множество жълти стотинки, че не са.
Само не ми е ясно защо сменяш кутии, маховици и т.н. при положение, че моторът е същият и нямаш особена разлика в поведението на колата.
С други думи, всеки сток 323 към момента може да ти се опъне много сериозно

ASC-то нормално да реагира така.
Спирачките докато се напаснат има време. Ти искаш за 5 метра да спира като модерна кола... еееее... няма

+ това, огромно значение за спирачното усещане, има състоянието на спирачна течност, маркучи и състоянието на апаратите.
Демек: scrap in, scrap out. Като боднеш нови дискове, апарати и накладки, ревизираш апаратите, може би сменяш маркучите и чакаш докато се утъпчат накладки към дискове.
Като пляснеш ръждивите дискове и накладки, просто ей така, получаваш предвидим резултат