Проблем с проблемния 320d (преди facelift) модел.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320d

Проблем с проблемния 320d (преди facelift) модел.

Мнение от scalloty » 20 Авг 2014, 17:42

Здравейте,

Става въпросна 320d 1999 година. Това, което се случи е, че угасна в движение и в последствие не искаше да запали (върти но не пали), при наличие на четвърт резервоар гориво. В този момент отворям горивния филтър и при подаване на контакт кутията на филтъра не се пълнеше тоест не идваше гориво. И така към сервиз. Диагностиката не показа грешки свързани с палене, гнп или проблем ключа/имобилайзера мисля, че имаше грешка от exhaust тип. И така чудене и маяне стигнасе до развъртане на дюза за да видим дали докарва нафта до там. След отхлабване на дузата и последващо въртене колата пропука и запили съвсем нормално. И тава беше чудото. Искам да попитам тази кола има ли потопяема помпа или нещо подобно защото мойте съмнения са за проблем в нея.

Ако някой сподели опита си от подобни премеждия ще съм много благодарен.

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Проблем с проблемния 320d (преди facelift) модел.

Мнение от unikalen88 » 21 Авг 2014, 9:23

има помпа в резервоара
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 320D-136 / e61 525xD
Мечтае да кара: е92 - 335D

Мнение от Koki4` » 21 Авг 2014, 11:56

Има потапяща помпа , и ако ти прави проблеми или тотално е отказала бързо я сменяй , че да не правиш и ГНП после . При мен така работеше когато си поискаше и понякога палеше след голямо въртене , след смяната и всичко заспа . Така че съветвам те да я провериш навреме

Потребител
Аватар
Кара: 320d

Мнение от scalloty » 21 Авг 2014, 12:40

Koki4` написа:Има потапяща помпа , и ако ти прави проблеми или тотално е отказала бързо я сменяй , че да не правиш и ГНП после . При мен така работеше когато си поискаше и понякога палеше след голямо въртене , след смяната и всичко заспа . Така че съветвам те да я провериш навреме

Този проблем го направи за пръв и последен път (до сега - вече мина седмица). При палене няма никакво чудене, и студена и потла пали добре. След като я сваля как мога да установя дали работи както трябва. Или най-доброто решение е директна смяна без много чудене?

Назад към E46