Комплект предница

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Комплект предница

Мнение от halidon » 20 Авг 2014, 11:00

Здравейте колеги сдобих се с е39 и по ходовата част има проблеми интересува ме цял комплект накрайници и носачи от къде мога да намеря и какви да търся. Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Комплект предница

Мнение от Elesar74 » 20 Авг 2014, 13:06

Зависи колега, оригинални или афтърмаркет, нови или втора употреба. При афтърмаркета пък има различни марки, оттам различни цени. Отделно не казваш каква е колата, Е39 е твърде общо понятие, дай повече подробности. Така поставената тема няма точен и еднозначен отговор, който би ти бил от полза.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 20 Авг 2014, 18:51

Колега първо установи от къде точно е тропането да не се окаже да сменяш кокали биалетки и тампони а да се окаже рейката или по-зле ламарината която пази спирачния диск да не се пълни с боклуци..... иначе лично аз ти препоръчвам да си търсиш части 2ра злоупотреба че е пълно с миндили на афтърмаркет пазара смятам че за 200 лв ще си намериш 4ри читави носача(2ра злоупотреба) 2 биалетки и 2 тампона за стабилизиращата щанга (биалетки и тампони нови разбира се цените им са смешни даже и оригинални да си ги вземеш) :yes: само на в8 моторите окачването е друго отпред при е39
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Авг 2014, 19:23

Conqueror написа:иначе лично аз ти препоръчвам да си търсиш части 2ра злоупотреба че е пълно с миндили на афтърмаркет пазара

:yes: :yes: :yes:
Много уникални боклуци се продават, дето не могат да изкарат и половин година нормално каране. Евтино хубаво няма :idea: Само ОЕМ части и то оригинални :idea: Такива Майле, Байле, фалшиви лемфьордер и т.н. бягай далече от тях, освен ако не караш по 3-4 000 км. на година :idea: Че много ги продават..
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от halidon » 20 Авг 2014, 20:05

Извинявайте сега ще поясня колата е 2000 г. 525д седанче. Тропането е от двата вътрешни носача и двата вътршни накрайника. Майстора ми говори за цени от 100лв на носАч лемфьордер и 40-50 накрайници и една задна биалетка ми е тръгнала. Четох за някакви комплекти на някаква немска фирма Атек за 300 лв всичките носачи накрайници и биалетки отпед но щом казвате е по добре някои втора.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Авг 2014, 20:12

halidon написа: но щом казвате е по добре някои втора.

Ами ще ти кажа, че аз на 520-ката карах и още карам, 6 години и половина и 230-240 000 км. и не съм ги барнал тия части,
дето си ги написал, а са си оригинални ;) Та, ако не караш като идиот, нямаш никакви грижи с оригиналните части да караш супер много.

Същото не се отнася за тия останалите локумени боклуци, дето се падат от Зрънчо :no:

Турски и китайски части, дето ужким са били немски, не вярвам да изкарат колкото читави оригинални втора употреба :idea:

P.S. На двайската по окачването съм сменил двата тампона на големите носачи, двата на задната стабилизираща,
карето на кормилния прът(неоригинално, щото оригнално се продава само с тъпия прът или квото е там :banghead: )
и купих ония т.нар. буренца отзад и още ми стоят в шкафа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :idea: :idea: :idea: Тампоните на големите криви носачи
са и най-слабото място, набих полиуретанови, като всъщност мнението ми за тях е, ако може, да не се слагат, щото са доста по-твърди :mhihi:
Ама пък след 200 000 км. с полиуретанови, предницата продължава да е чук, което значи,
че макар и по-твърди, не оказват негативно влияние на останалите компоненти :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 20 Авг 2014, 20:25

Пробвай Атек-а тамън ше споделиш мение и аз ги гледах по едно време ама не мога да намеря хора които да споделят впечатления от тях :yes: вътрешен носач малко .... горен и долен съответно крив и прав няма вариант само за едната биалетка и 2 те се сменят също те съветвам с тях да смениш и тампоните на стабилизиращата щанга даже и оригинални са на смешна цена, а за накрайниците по добре комплек вътрешни-външни ляво-дясно реглаж и не пипаш повече да няма едните после другите реглажи и т.н
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 20 Авг 2014, 21:28

Conqueror написа:Пробвай Атек-а тамън ше споделиш мение

Това съвет ли е :mhihi: :mhihi: :mhihi: :weed:

Ето ти първото мнение, дето намерих в google от тема за Атек(от VW форума). Не зная какво повече да кажа.
Написал съм го горе - ако караш наистина малко, слагай каквото ти падне и се надявай да не си най-големия карък :mhihi: :mhihi:

Монтирал съм такова ама не помня на кого,за да ти кажа дали е доволен след дадено време.
Тези евтините,които се продават,съм пробвал поне 3 марки от различни хора, масово заминават за няма и година
(рекорда до тук е 7 месеца или под 5 000км) и хората се връщат да сваляме тези и да слагаме нещо друго,
понеже хлопа и тропа на поразия. Meyle HD и то е същата работа. И тези не разбиват примерно тампоните,
за да кажем, че не са монтирани като хората, а шарнирите и кормилните накрайници...и не тропа един или два,
ами 3-4 носача. Аз тези евтините не ги харесвам въобще поради горе споменатите причини...
Днес слагах Asmetal, направи ми впечатление, че на носачите и на биалетките имаше оригинални VW парт номера
т.е. или са и за оригинално вграждане или са много старателно рециклирани оригинални (въбоще не си личеше да са рециклирани обаче ).
Така или иначе фаворит за мен си остава Lemfiorder за 1200лв от Елит Кар (там знам,че не е менте,
затова за там казвам и знам колко е и цената) - сложих на едно А4 цял комплект преди 3 години
и до ден днешен не хлопа и не тропа въобще,а колата се кара всеки ден из София доста
(само единия носач се изкриви след удар в бордюр ама това не се брои,не е по вина на носача).
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от passi » 21 Авг 2014, 14:42

Той човека втора употреба вече си има и не виждам смисъл да си купи още един комплект :roll: Във Фолксваген форума има доста обширна тема за алуминиевите носачи :yes:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Авг 2014, 10:31

Взимай ас металче колега, ще се отвозиш, носи на як бой и не е скъпо! За мейлета, фиордери, фЕбита и тн гадории забрави- пълно е с ментаци дето си хвърляш парите в кофата с тях!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от halidon » 22 Авг 2014, 13:23

Мерси за помоща колеги

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Авг 2014, 11:42

Някой може ли да сподели цена за пълен комплект на АС метал и откъде може да се напазарува.
Благодаря предварително :clap:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от passi » 25 Авг 2014, 11:32

75лв-крив
65лв-прав
22лв-биалетка
29лв-външен накрайник
21лв-вътрешен накрайник

Потребител
Аватар
Кара: е39

Мнение от vlado406 » 08 Сеп 2014, 13:53

halidon написа:Извинявайте сега ще поясня колата е 2000 г. 525д седанче. Тропането е от двата вътрешни носача и двата вътршни накрайника. Майстора ми говори за цени от 100лв на носАч лемфьордер и 40-50 накрайници и една задна биалетка ми е тръгнала. Четох за някакви комплекти на някаква немска фирма Атек за 300 лв всичките носачи накрайници и биалетки отпед но щом казвате е по добре някои втора.

Аз съм с такъв комплект, и вече година и половина и 30000 км. смених само кормилни накрайници.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 09 Сеп 2014, 18:52

Аз пък съм с коплект Мейле HD отпред и отзад, без правите носачи/задните/ само -
за 20000 не са мръднали, а в Монтана сме на воден цикъл и улиците са на тор... :yes:
Взех ги от форума, а цената според мен е супер - прав и крив носач отпред = 200 лева с втулките... :yes:

Следваща

Назад към E39