Бял пушек - УСПЕШНО РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Бял пушек - УСПЕШНО РЕШЕН
Здравейте. Събота тръгвам с колата, поглеждам в огледалото, отзад едни бели къдели, не ти е работа. Слязох да гледам, пуши си. Угасих, малко изчаках, запалих, никакви проблеми, обаче пак пуши. Двигателя си работи нормално, абе по нищо не личи, да има някакъв проблем. После се сетих, че миналата седмица правих една манипулация, сложих 2 скоби на маркуч N6 от схемата, на входа под въздушния филтър и на входа на турбината.
Понеже ми се видя че този маркуч влиза много свободно в отвора под въздушния филтър, извадих го без всякакво усилие. И оттам пръскало масло от парите мисля, понеже знам, че оттам минават парите след филтъра за картерните газове и всичко беше омазано, чак тампона на двигателя отдолу. В тази връзка си мислех преди, че е от турбото това масло, но съм грешал. И като видях, че маркуча е хлабав и му сложи двете скоби в двата края. Оттогава не съм карал колата. Качвам се в събота и тоя бял дим. Сетих се за тази манипулация преди седмица и откачих горната скоба, от входа на картерните газове. И пушенето спря. Гледах, чудих се, какво беше това. Даже свалях маркуча от кулера към EGR-a, да не хвърля масло в колектора, всичко ми мина през акъла. Няма нищо и там. Щеката вадих, маслото си е там. Сега пак сложих скобата на горния вход, няма пушек. Вчера смъкнах филтъра за картерните газове и запалих колата. Ми пуши си, ама едва, един белезникав дим, не като онова бялото оня ден. Нямам идея какво и как е станало. После като изчезна дима, настъпвах я, вкарах я в обороти, нищо няма, кик-ове, това онова, няма ядове, върви си и не ще да знае. Викам си, да не съм й спрял нещо въздуха като стегнах тоя маркуч, понеже оригинално там няма скоба. Не знам.
Понеже ми се видя че този маркуч влиза много свободно в отвора под въздушния филтър, извадих го без всякакво усилие. И оттам пръскало масло от парите мисля, понеже знам, че оттам минават парите след филтъра за картерните газове и всичко беше омазано, чак тампона на двигателя отдолу. В тази връзка си мислех преди, че е от турбото това масло, но съм грешал. И като видях, че маркуча е хлабав и му сложи двете скоби в двата края. Оттогава не съм карал колата. Качвам се в събота и тоя бял дим. Сетих се за тази манипулация преди седмица и откачих горната скоба, от входа на картерните газове. И пушенето спря. Гледах, чудих се, какво беше това. Даже свалях маркуча от кулера към EGR-a, да не хвърля масло в колектора, всичко ми мина през акъла. Няма нищо и там. Щеката вадих, маслото си е там. Сега пак сложих скобата на горния вход, няма пушек. Вчера смъкнах филтъра за картерните газове и запалих колата. Ми пуши си, ама едва, един белезникав дим, не като онова бялото оня ден. Нямам идея какво и как е станало. После като изчезна дима, настъпвах я, вкарах я в обороти, нищо няма, кик-ове, това онова, няма ядове, върви си и не ще да знае. Викам си, да не съм й спрял нещо въздуха като стегнах тоя маркуч, понеже оригинално там няма скоба. Не знам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Elesar74 на 17 Апр 2015, 9:20, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Re: Бял пушек
Не е от това което си правил. Кога пуши- студена,топла. Как е нивото на антифриза?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
nightdriver написа:да не би DPF-a да регенерира нещо ?
тя тая кола няма ДПФ
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Моята е с DPF, ама да е от него....нямам идея. Антифриза беше понамалял и сипах малко, там на пътя, като забелязах пушека. Колата взе да пуши като беше студена, паля тръгва и гледам след малко отзад облаче ле бяло....
. С тази разлика, че не ми беше смешно.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
поинтересувай се какво му е управлението на този дпф и нищо чудно пушека да идва от него...
- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Колеги през август температурите вечер падат и сутрин като запалиш от гърнето вади конденс и пуши бяло до като колата загрее и гърнето също. Да не би проблема да е това.
BMW M-POWER
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
А, управление. Мисля, че няма такова. В realoem пише, че е unregulated. Колкото до конденза, нещо не ми се вярва. Това не е ставало никога преди.
Друг вариант е в момента на изгасянето на автомобила да не си разбрал, че регенерирва и на следващото палене да е изкарало това, което не е могло, защото си я изгасил..
Закача ли я на РС ? Някакви грешки няма ли записани?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Не, не съм я закачал.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
E39 и DPF филтър .........
Някой не си е пил хапчетата от сушени жаби

Някой не си е пил хапчетата от сушени жаби

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Верваш или не верваш Илко, имам. Мога и да го покажа даже. Но не вярвам да е било от него пушека.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Този ДПФ за Е39 го има само във вариянт ретрофит : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=18&fg=10
Заводски не е монтирано на Е39.
- nightdriver
- ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:Този ДПФ за Е39 го има само във вариянт ретрофит : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=18&fg=10
може и ретрофит да му е дпф-а , но знам че неговата кола го има и за това казвам , че пушека може и да еот него...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Re: Бял пушек - УСПЕШНО РЕШЕН
Ilko Ivanov написа:Този ДПФ за Е39 го има само във вариянт ретрофит : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=18&fg=10
А кой казва, че е заводски? То е ясно, че е ретрофит, просто някой го е монтирал на моята кола едно време(щото аз със сигурност не съм) и затова казвам че имам. С nightdriver бистрихме темата ето тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=337374
Но произхода на филтъра не е важно в случая, вариант ли е проблема да е бил от него, засега нямам твърда информация.
P.S. Белият пушек се оказа свързан с проблема в друга моя тема, за нивото на антифриза. Проблемния топлообменник беше сменен и пушека изчезна.
15 мнения
• Страница 1 от 1