Съединител ли е?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Съединител ли е?

Мнение от yellowsubmarine » 19 Авг 2014, 10:03

Здравейте, колата е 318i.
Преди 1 год съм сменил само феродовия диск на съединителя и след 3-4000 км започна пак да буксува, даже повече от преди да го сменя. Ама айде, това си е моя грешка :banghead:. Обаче в последно време се появи друг проблем, за който да ви питам дали е от заминалия съединител или причината е друга?
При отпускането на съединителя след превключване на скорост се усеща ритане във вървежа на колата.
Та въпросът ми е това може ли да е само от скапаното феродо?

едит- след смяна на цял комплект съединител, проблемите изчезнаха
Последна промяна yellowsubmarine на 04 Мар 2017, 10:25, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Съединител ли е?

Мнение от (bubsa) » 19 Авг 2014, 10:18

Проблема ти идва от притискателният диск ;) А може и да е в комбинация с кофти феродов с меки демферни пружини и феродо.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 19 Авг 2014, 17:01

До скоро и аз бях в заблуждение, че при бензинките маховика не е дмпферен. То се оказа, че е демпферен.
Имаш ли вибрации в педала на съединителя? Ако имаш си за маховик, плюс изброените симптоми и за съединител комплект.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 19 Авг 2014, 20:53

vavilon написа:До скоро и аз бях в заблуждение, че при бензинките маховика не е дмпферен. То се оказа, че е демпферен.
Имаш ли вибрации в педала на съединителя? Ако имаш си за маховик, плюс изброените симптоми и за съединител комплект.

няма вибрации, това са единствените неща, най-дразнещото е ритането, то се е видяло че ще се сменява някога целия комплект съединител, надявам се да не се преебе скоростната кутия при това ритане от съединителя?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Мнение от bigfinger » 20 Авг 2014, 5:34

Ако беше написал и каква марка е диска щеше да е по ясно.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 21 Авг 2014, 22:54

Може да си уцелил на кофти диск, т.е. някое менте.Другият вариант е притискателя да е заминал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 22 Авг 2014, 16:39

yellowsubmarine написа:Здравейте, колата е 318i.
Преди 1 год съм сменил само феродовия диск на съединителя и след 3-4000 км започна пак да буксува, даже повече от преди да го сменя. Ама айде, това си е моя грешка :banghead:. Обаче в последно време се появи друг проблем, за който да ви питам дали е от заминалия съединител или причината е друга?
Първо: скоростите влизат малко по-трудно. Преди влизаха като в масло, а сега ги усещам как влизат като преминат през свободната позиция.
Второ: при отпускането на съединителя след превключване на скорост се усеща ритане във вървежа на колата.
Та въпросът ми е това може ли да е само от съединителя или има проблем с хидравлика, лагер, помпи или скоростна кутия? Нямам идея дали М43 имат маховик/демпфер за евентуален проблем там.

Като сменяхте само диска , натегнахте ли предварително стария притискател със скоба така че трите жълти пружинки да са максимално
свити преди завиването на болтовете на притискателния диск към маховика ??
Ако не сте направили това ,съединителя не работи правилно понеже притискателя е саморегулиращ (SAC) .
От там идват и другите проблеми след това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от yellowsubmarine » 23 Авг 2014, 10:49

То е ясно, че е менте, кой знае кой му е набивал феродото, ама за без пари - толкова, поне пробвах :no: .
Нямам идея какво е натягано и как е сменявано, "майсторът" си е самозванец и пак "за без пари - толкова". Първите 3000 км си зацепваше добре.
Благодаря за отговорите, някога ще сменявам целия комплект :bowdown:
Изображение

Назад към E46