Евтин турбо проект
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Re: Евтин турбо проект
Много добра тема! Типично по български всеки ще ти пише, че нищо не става пък ти си караш колата 

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Какво сте захапали момчето все едно някой от вас му дава пари за това което прави. Той споделя опит как е колата и какво е направил, а тук всеки го храни. Ако счупи мотора вероятно ще сподели.
Карай смело пич, пък ако стане нещо ще събереш от закуски за някоя друга така "скъпа и рядка" 20-ка.
Карай смело пич, пък ако стане нещо ще събереш от закуски за някоя друга така "скъпа и рядка" 20-ка.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
С 28-цата какво стана, припадна ли?
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- boianx
- Потребител
-
- Кара: 535i v8 / M62TU / e39
Колега дай повече инфо колко ти излезна проекта и как е вървенете спрямо 2.8 примерно стокова ?
Поздрави,
Поздрави,
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Много ясно че ще кажа ако се счупи
Още не съм се пускал с никой чакам и един хондаджия ама нещо все си имат работа,а преди като бях атмосферка и в 4 през ноща да им се обадя идваха

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
PREDATOR_318is написа:Какво сте захапали момчето все едно някой от вас му дава пари за това което прави.
Не сме го захапали, и ние сме минали по тоя път

Може да е открил топлата вода, времето ще покаже.
аз му се кефя,донякъде,че не доработва колата само пред клавиатурата и така се натрупва опит.прочетох темата отново и пише,че е мапвана.как я настрои мапера с нейните дюзи?за такова изпълнение,не трябва ли мап сензора да е преди турбото,защото той и електрониката отчитат само вакуум?
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Значи дебитомера мери колко въздух вкарва и дава информация колко гориво да пуска 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
ico318 написа:аз му се кефя,донякъде,че не доработва колата само пред клавиатурата и така се натрупва опит.прочетох темата отново и пише,че е мапвана.как я настрои мапера с нейните дюзи?за такова изпълнение,не трябва ли мап сензора да е преди турбото,защото той и електрониката отчитат само вакуум?
Мапа се слага преди дросела, няма такива моменти със монтаж преди турбото.Какъвто и мап да ползва, работи до поне 2 бара, а 2 бара не са вакум!Електрониката не знае какво е думата вакум, тя работи на Mpa/Kpa или Mbar.
Щеше да е хубаво заводската електроника и мап-сензор да отчитат и надналягане.... Тогава фирми и частни лица,занимаващи се с производство на програмируема,спортна и както и да се наричат заместители на еку и датчици по колите с променено предназначение,как ли успяват да продават продуктите си. Не са никак евтини... Странно. 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
ico318 написа:Щеше да е хубаво заводската електроника и мап-сензор да отчитат и надналягане.... Тогава фирми и частни лица,занимаващи се с производство на програмируема,спортна и както и да се наричат заместители на еку и датчици по колите с променено предназначение,как ли успяват да продават продуктите си. Не са никак евтини... Странно.
Къде е заводския мап сензор на М50/М52 ???
Непосредствено до мегата или скъпата щатска електроника. Не може да не си ги видял... 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Ама тука няма мега или друга електроника освен ОРИГИНАЛНАТА затова дебитомера е там,ако го сложа пред турбото какво ще мери колко мухи ли влизат? Ще ме накарате да го преместя да видиме какво ще стане 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ozBMW написа:Ама тука няма мега или друга електроника освен ОРИГИНАЛНАТА затова дебитомера е там,ако го сложа пред турбото какво ще мери колко мухи ли влизат? Ще ме накарате да го преместя да видиме какво ще стане
Той пак мери колко мухи влизат, ама турбото преди него ги мели и за тва данните са по-представителни

Искам хората, които твърдят, че на маф-а мястото е преди турбото да се обосноват на какви факти и предположение лежат.
Защото тея размисли са общо взето във всякакъв разрез с вече "отъпкания път" и е несериозно да предлагаме някакви работи, без да се мотивираме подобаващо.

Последна промяна ogata на 11 Авг 2014, 21:42, променена общо 7 пъти

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
ico318 написа:Непосредствено до мегата или скъпата щатска електроника. Не може да не си ги видял...
Кажи ми за коя скъпа щатска електроника говориш, щото тоя разговор вече ми става определено доста интересен