Тежък маховик VS лек маховик (Дискусия)!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Тежък маховик VS лек маховик (Дискусия)!!!
Интересува ме какво мислите по въпроса? Знам горе долу какви са предимстава и недостатъците на единия и на другия но ми е интересно все пак какво мислят повечето от вас!
и все пак да поясня...имам маховик от М20Б20 и от М20Б25 и имали разлика в тежестта...не съм проверил все още...не знам и дали разликата е голяма и ще е от съществено значение но сега отивам в бокса и ще разбера колко е разликата в тежестта
По-късно вечерта очаквайте включване със допълнителна информация.
П.С. Прилагам и анкетка макар да е много относително, поради факта че различните хора по различен начин си карат автомобилите! А може да се каже че има голямо значение за какво най-вече ще се ползва автомобила!
В частност аз търся по оптималния вариант за градско шофиране както и подготовка за дрифтове и технично каране по завои...400-те метра не са ми сред любимите дисциплини
П.С.2 Много ще се радвам ако се включат повече хора в дискусията, но нека всеки който иска да напише по нещо то да е свързано пряко с темата и ако може да се обоснове, за да стане една наистина интересна дискусия която ще бъде от полза не само сега и на нас, ами и в последствие на доста хора интересуващи се живо
Благодаря ви
и все пак да поясня...имам маховик от М20Б20 и от М20Б25 и имали разлика в тежестта...не съм проверил все още...не знам и дали разликата е голяма и ще е от съществено значение но сега отивам в бокса и ще разбера колко е разликата в тежестта

По-късно вечерта очаквайте включване със допълнителна информация.
П.С. Прилагам и анкетка макар да е много относително, поради факта че различните хора по различен начин си карат автомобилите! А може да се каже че има голямо значение за какво най-вече ще се ползва автомобила!
В частност аз търся по оптималния вариант за градско шофиране както и подготовка за дрифтове и технично каране по завои...400-те метра не са ми сред любимите дисциплини

П.С.2 Много ще се радвам ако се включат повече хора в дискусията, но нека всеки който иска да напише по нещо то да е свързано пряко с темата и ако може да се обоснове, за да стане една наистина интересна дискусия която ще бъде от полза не само сега и на нас, ами и в последствие на доста хора интересуващи се живо

Благодаря ви

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

е то кой знае каква разлика няма лекия се развърта по бързо и обратно тежкия..... но пък се губят предимствата ако се сложи лек маховик а те са 4е двигателя има по равномерна работа по плавно тръгване незнам какво е мнението на останалите ама аз съм твърдо за тежкия маховик ... и повярвай ми разликата не е кой знае каква
Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Лекия според мен е по оптимален вариант за шестака ,който и без друго по бавно се развърта,можеби има недостатък за въртящия момент ,но би трябвало да има някакъв оптимален вариант между лек и свръх лек,ако мога така да се изразя.
А замислял ли си се да ня конвертнеш на 2.7л.
Така и така си разголбил мотора единственото което нямаш в наличност май е колянов вал от 2.4тд.
Все пак колкото повече толкова по добре особенно за това за което искаш да ползваш колата мощността е от голямо значение въртящия момент също.
А замислял ли си се да ня конвертнеш на 2.7л.

Така и така си разголбил мотора единственото което нямаш в наличност май е колянов вал от 2.4тд.
Все пак колкото повече толкова по добре особенно за това за което искаш да ползваш колата мощността е от голямо значение въртящия момент също.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Замислял съм се за конвертиране на 2.7 литра ама май с колянов вал от 2,4 тд не става...трябва си колянов вал от М20Б27 и бутала...така поне съм чел, но винаги има разлика между това което четеш и това което е на истина 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Диляне ако караш много градско,лекия маховик май ще ти е много по неудобен(тръгни-спри май е най-голямия проблем на лекия маховик)...но пък за дрифт и писта лекия е по-добре...а колко е реално разликата между двата...някъде в ЕТК-то гледах че май са еднакви?..някъде около 7.8 кг май бяха 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
маховика не влияе на максималния въртящия момент
той просто съхранява енергия. до колкото знам теглото на маховика зависи по-скоро от броя на цилиндрите така, че ми е много интересно дали няма да се окажат еднакво тежки
?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Дилян Пенчев написа:Замислял съм се за конвертиране на 2.7 литра ама май с колянов вал от 2,4 тд не става...трябва си колянов вал от М20Б27 и бутала...така поне съм чел, но винаги има разлика между това което четеш и това което е на истина
Тука друго пише : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=24112
Аз останах с впечатление,че с колянов вал от М20Б27 нещо се губят високите оботори

Имаше и една тема писана от "Роската" , ма немога да я открия.

- maggkrabar
- кандидат ентусиаст
-
за теб лекия при всички положения. проблем с градско каране има само при драстично лек маховик. а и лекия маховик те провокира да използваш по-често heel-toe, иначе тресе
но ако търсиш комфорт и икономия - по-тежкия. дори 20% по-лек маховик се усеща веднага, задницата става много по-игрива
ако ще сменяш маховик - да е купен оригинален за твоя мотор или да е олекотяван, но заедно с коляновия вал и съединителя да мине на баланс. или ако искаш да използваш от другия мотор, сглоби го заедно с коляновия и съединителя и го занеси на баланс преди да го сложиш.

ако ще сменяш маховик - да е купен оригинален за твоя мотор или да е олекотяван, но заедно с коляновия вал и съединителя да мине на баланс. или ако искаш да използваш от другия мотор, сглоби го заедно с коляновия и съединителя и го занеси на баланс преди да го сложиш.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Аз мислех да ги сглобя и да не затегна болтовете и като го развъртя на 6500 оборота и те ще се балансират
Сега сериозно...къде може да ми го направят това балансиране???
Сега събрах още някой важни чаркове и отивам в бокса да видиме какво сабя ще покаже
Взел съм един кантар от тея кухненските че нямам друг под ръка но мисля че горе долу ще хвана ако има разлика
А ако сложа по тежък колянов вал със сигурност ще слагам по-лек маховик
Очаквайте включване по-късно вечерта със снимков матерял от следващия трудов полуден-полунощ

Сега сериозно...къде може да ми го направят това балансиране???
Сега събрах още някой важни чаркове и отивам в бокса да видиме какво сабя ще покаже

Очаквайте включване по-късно вечерта със снимков матерял от следващия трудов полуден-полунощ

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Значи за мен определено лекия маховик е по-оферта щот по приоритетно ми е знеш кое каране
.Ако искам да карам леко и спокойно щях да си купя гуема и тежка лимузина автомат...
И така сериозно...Лекия маховик подобрява откликливостта на мотора,той по-бързо и лесно се развърта и е по-палав, но мотора е по-нервен на празен ход,може да се появят и вибрации(но все пак си говорим за шестаци така че това го изключваме
) .Тежкия такъв пък позволява равномерна работа,мек ход и плавно развъртане,мудно се развърта мотора и не върви хубаво...От тук вече който както иска...
Друг проблем обаче е балансирането за което говорихме,задължително трябва да се направи заедно с колянов вал и съединител!
Колкото до въпроса с конверсията от 2.5 на 2.7 ще ти донеса в четвъртък едно списание с подробно описана процедурата
!

И така сериозно...Лекия маховик подобрява откликливостта на мотора,той по-бързо и лесно се развърта и е по-палав, но мотора е по-нервен на празен ход,може да се появят и вибрации(но все пак си говорим за шестаци така че това го изключваме

Друг проблем обаче е балансирането за което говорихме,задължително трябва да се направи заедно с колянов вал и съединител!
Колкото до въпроса с конверсията от 2.5 на 2.7 ще ти донеса в четвъртък едно списание с подробно описана процедурата

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

[steeN] написа:... така, че ми е много интересно дали няма да се окажат еднакво тежки?
Вероятно маховиците са с доста еднообразен "дизайн", но все пак надявам се си давате сметка, че е възможно два маховика да са с еднакво тегло и въпреки това да са ефективно различни - това което истински има значение при маховика се означава с "момент на тяло спрямо ос" в аналитичната механика.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а какво става с лекия кат тръгнеш да качваш витиня
м20 б20 и б25 са еднакви

м20 б20 и б25 са еднакви

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3