Angel eyes

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006

Re: Angel eyes

Мнение от drunk » 06 Юли 2014, 19:51

Здравейте колеги , утре си поръчвам англески очи , но се чудя LED или CCFL , кое е по добро ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 06 Юли 2014, 20:52

drunk написа:Здравейте колеги , утре си поръчвам англески очи , но се чудя LED или CCFL , кое е по добро ?

LED колега,светят много по силно,имат по дълаг живот,и проблема с вечно горящите баласти го няма,разлика в парите 30лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 06 Юли 2014, 20:53

Въпрос на вкус е. И аз бях пред същия въпрос преди време и избрах SMD LED и в момента, в който ги сложих, разбрах, че съм направил правилния избор. По-силни и по-видими са дори в слънчев ден. Разгледай снимки в нета и сам прецени кои ти допадат повече ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006

Мнение от drunk » 07 Юли 2014, 7:43

Мерси колеги, от снимките много добре се вижда ,че ЛЕД свети много по-добре. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Мнение от SheTrqa » 07 Юли 2014, 11:58

Колеги, ще слагам ЛЕД-овете. :mhihi: Ще можете ли само да ми дадете съвет от къде да минат кабелите? В смисъл като сложа ринговете, кабелите от тях трябва да минат през фара. От къде ще бъде най-добре да минат? през отвора за габарита ? Или имам още варианти? :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 07 Юли 2014, 12:59

Над рефлектора си обедини двата + и двата -. Слагаш им малко силикон по възможност горещ. От там през отвора на единия отдушник, този който е към решетката (бъбрека), си прокарваш двата кабела. Другият фар по същият начин. Не ги вързвай за габаритите! Направи ги с реле на 2-ри контакт. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SheTrqa » 07 Юли 2014, 13:05

vavilon написа:Над рефлектора си обедини двата + и двата -. Слагаш им малко силикон по възможност горещ. От там през отвора на единия отдушник, този който е към решетката (бъбрека), си прокарваш двата кабела. Другият фар по същият начин. Не ги вързвай за габаритите! Направи ги с реле на 2-ри контакт. :yes:

Извинявам се забравих да уточня, че ринговете са RGB LED - излизат по 4 кабела (сравнително тънки) на ринг http://shetrqa.snimka.bg/automobiles/e46.825885.33539628. Връзват се директно към + и - (мисля + да е на този, който е изкаран отпред в кутийка (защото акумулатора е в багажника), а - може да взема от бомбето).
Та дали ще успеят да минат през отдушниците?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 07 Юли 2014, 13:22

Ами при мен спокойно минаха, през отдушника с 2 кабела х 0.35 квадрата, обединени в един термо шлаух, за по сигурно. До като не пробваш, няма как да знаем. Примери с шублер диаметъра на кабела! За сравнение, моят кабел от 0.35кв. е с дебел шлаух и с диаметър 2,2мм. Такъв имаше в магазина Другият вариянт е по хард, пробиване на основата на фара (гърба).
Сега видях снимката, че е лентов кабел. :mhihi:
Няма да има проблем, само ги разцепи лентата за да обрауват Ф. Имаш още един отдушник от другата страна на фара за другият ринг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SheTrqa » 07 Юли 2014, 14:11

vavilon написа:Ами при мен спокойно минаха, през отдушника с 2 кабела х 0.35 квадрата, обединени в един термо шлаух, за по сигурно. До като не пробваш, няма как да знаем. Примери с шублер диаметъра на кабела! За сравнение, моят кабел от 0.35кв. е с дебел шлаух и с диаметър 2,2мм. Такъв имаше в магазина Другият вариянт е по хард, пробиване на основата на фара (гърба).
Сега видях снимката, че е лентов кабел. :mhihi:
Няма да има проблем, само ги разцепи лентата за да обрауват Ф. Имаш още един отдушник от другата страна на фара за другият ринг.

Много благодаря колега :yes: ще го правя това утре, че след няколко часа съм на работа. Като привърша с нещата ще пиша как и какво е станало :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SheTrqa » 08 Юли 2014, 13:28

От сутринта се занимавам с RGB ангелските очи и в крайна сметка не ги сложих. Причините са в автомобила. Оказа се, че при него миналия собственик е измислил алтернативи на някои неща и докато стигна до махането на ПВЦ-то от фара минаха 2 часа сигурно, както и се счупиха 2 щипки и капачето, което е пред дюзите за миенето на фаровете :banghead: И в крайна сметка се оказа, че фара е лепен...и тотално се отказах...нямах нерви повече..след цялото това разглобяване и "жертви", лепения фар дойде в повече. За това ще пусна комплекта за продажба в съответната тема. Иначе светят много добре. Много ме е яд :banghead: само ако знаех предварително, че е пипано около фаровете (или поне около този с който почнах).....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 07 Авг 2014, 8:15

SheTrqa написа:
vavilon написа:Над рефлектора си обедини двата + и двата -. Слагаш им малко силикон по възможност горещ. От там през отвора на единия отдушник, този който е към решетката (бъбрека), си прокарваш двата кабела. Другият фар по същият начин. Не ги вързвай за габаритите! Направи ги с реле на 2-ри контакт. :yes:

Извинявам се забравих да уточня, че ринговете са RGB LED - излизат по 4 кабела (сравнително тънки) на ринг http://shetrqa.snimka.bg/automobiles/e46.825885.33539628. Връзват се директно към + и - (мисля + да е на този, който е изкаран отпред в кутийка (защото акумулатора е в багажника), а - може да взема от бомбето).

Колега, да разбирам че ги връзваш отделно и с това дистанционно си ги пускаш когато искаш ангелските очи. Ако е така ми допада много. Също, като гледам дистанционното то е и с включване на различни цветове? Така ли е?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

Потребител
Аватар
Кара: e46 320 Touring
Мечтае да кара: 750 iL

Мнение от A.Androv » 08 Авг 2014, 23:52

Колеги днес земах уж ангелски очи ццлф обаче нестават 2 малки и 2 по голени както и да ги въртя не пасват добре ... Колата е е46 преди фейс с ксенон оригинал и лупа.
IMG-1407499829513-V.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SheTrqa » 09 Авг 2014, 2:34

abracadabra написа:
SheTrqa написа:

Колега, да разбирам че ги връзваш отделно и с това дистанционно си ги пускаш когато искаш ангелските очи. Ако е така ми допада много. Също, като гледам дистанционното то е и с включване на различни цветове? Така ли е?

Така е колега - каквито са цветовете на дистанционното-такива можеш да настроиш на ринговете. Пускане и спиране от дистанционното, смяна на цветовете и още няколко излишни режима..идилия :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 09 Авг 2014, 9:07

A.Androv написа:Колеги днес земах уж ангелски очи ццлф обаче нестават 2 малки и 2 по голени както и да ги въртя не пасват добре ... Колата е е46 преди фейс с ксенон оригинал и лупа.
IMG-1407499829513-V.jpg

От къде ги взе? Сигурен ли си, че това е твоя модел?
Направи рекламация!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 09 Авг 2014, 9:13

Моите ейнджъли са вързани към контактен + и плафоните. Т.е винаги, когато съм на контакт светят без значение в какво положение ми е врътката на фаровете. Също така светват при отключване колата. Самият кабелаж си беше предвиден точно за такова включване, едното или другото, аз си включих и двете опции.

ПредишнаСледваща

Назад към E46