Прекъсва на бензин

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Прекъсва на бензин

Мнение от stenlipk » 07 Авг 2014, 10:22

Здравейте колеги.Ситуацията е следната.Скоро взех 520и+газ.Всичко беше наред вървеше и на газ и на бензин перфектно.Оня ден ми настройваха газовата и сега сутрин докато е студена (или поне така ми се струва) колата на бензин не иска да мине 2500-3000 оборота (минава ги но след продължително натискане на газта) Просто не става да се кара на бензин докато не загрее.На газ колата върви както си трябва.Мисля да сменя горивния филтър да видя дали ще се оправи?Вашите предложения за решение?Поздрави! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Прекъсва на бензин

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Авг 2014, 11:49

Иди пак да настроиш ,каква марка е уредбата ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stenlipk » 08 Авг 2014, 0:44

Бардолини.Каква е връзката между настройката на газта и прекъсването на бензин..Мерси предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 13 Авг 2014, 7:04

stenlipk написа:Бардолини.Каква е връзката между настройката на газта и прекъсването на бензин..Мерси предварително :)

няма връзка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Авг 2014, 9:34

Или пък има връзка. На Бардолини съм имал случай да са прекалено големи коефициентите на газ и колата на бензин я няма хич, а като мине на газ и хуква. Драмата е в недобра настройка. Самият проблем се е получил след настройки на газта в крайна сметка.
Схемата е такава: При работа на газ, бензиновият компютър, въз основа на обратната информация от ламбда сондата, "вижда", че сместа е малко по-богата, отколкото той е очаквал и започва да намалява своите импулси към инжекторите. Запомня тези по-ниски стойности в адаптациите си и в момента на запалване на бензин сместа е бедна.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stenlipk » 13 Авг 2014, 14:14

Малко разяснение да дам на въпроса...Значи реших да сменя горивния филтър и какво да видя...като разклатихме филтъра потече черен бензин.Вчера забелязах,че колата от време на време пуши при подаване на газ (на газ).Маслото не го пипа...Предложения за проблема?

Назад към E39