скорости за е38 тдс и е39 тдс

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: F01/F02
Детайли за колата: M57D30

Re: скорости за е38 тдс и е39 тдс

Мнение от guttaville » 31 Юли 2014, 19:47

Mollov написа:
guttaville написа:M57D30 от първите. Дам,няма значение дали е топла или не,по-скоро е на произволен принцип.Днес,не ми е ритала (което е в много редки случай). Смяна на маслото е правено преди да я взема.
Още със самото превключване на R и ми изрита,без дори да съм отпуснал спирачката.Но като се "намести" и си карам без проблем назад,дори като карам по-бързо назад няма прескачане и т.н.
Само и единствено в момента в които превключа на задна.

А случайно да си обърнал внимание какви са ти оборотите на празен ход, когато вкарваш задната? Не знам на M57-цата какви са й нормалните обороти на празен ход, но имай предвид, че "задна" рита по такъв начин и когато са по-високи оборотите на празен ход, в момента на превключването... На мойта, а съм го виждал и при други 740i с М60В40 като запалиш фаровете и понякога повишава оборотите прекалено много и преминавайки към R от D се получават прекалено високи обороти и задната "рита"... при мен рита рядко, но аз й намерих чалъма да не рита изобщо, като й успокоявам оборотите и тогава вкарвам R...

Понеже не се бях заглеждал в оборотите на колата докато местя скоростите и днес се загледах,значи през всички скорости на която и да сложа ми вдига леко оборотите до към 100 отгоре.Предполагам,че е нормално,но няма драстична разлика.При светване на фаровете също нямам разлика в оборотите.
Единствено ме притеснява,че като върта волана наляво надясно в стационарно положение ми играят оборотите много леко,което предполагам,че не трябва да е така.Това е отделно :)
Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!

Предишна

Назад към Е38