Теч на антрифриз!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 - 320d - 136 Hp

Теч на антрифриз!!!

Мнение от bmwemotion » 29 Юли 2014, 23:10

Здравейте!

Колата е е46, 99г, 2000д, 136кс.
Снимката е примерна, аз само съм добавил местата на течовете.
e46 - 136hp.jpg

Изчетох доста теми относно течове на антифриз, но за конкретния проблем не намерих.

Открих от къде са течовете (прилагам снимка на която съм отбелязал с полукръгове местата на теч).

Място с номер 1 е теч от гуменият О - пръстен в който влиза малкият термостат. Доста е поомекнал и предполагам заради това сълзи от там. Къде ли не проверих, но такъв размер на О - пръстена не можах да открия и в крайна сметка си го върнах обратно.

Място с номер 2 е точно под цилиндричното тяло, един малък странно завъртян маркуч (Добавил съм го в квадрат към снимката). Стегнат е от двете страни със съвсем обикновени скоби. Видимо няма никакви пукнатини и наранявания, сълзи над скобата, въпреки че е стегната доста добре. Капките от антифриза падат точно на пистовия ремък, а това ме притеснява, да не разяде ремъка. Реших да сменя маркуча с нов не оригинален, защото пак не намерих. Приспособих от друг с подходящите извивки. Но въпреки смяната на маркуча и новите скоби (здраво затягане) сълзенето продължава.

Когато колата е студена няма сълзене, но при загряване съответно се появява. В рамките на 2 месеца съм долял близо 2 литра, което хич не ми се струва нормално.

В допълнение искам да попитам дали да сменям антифриза с нов, защото един приятел ми каза, че от евтин антифриз се получавали проблеми след определено време?
А аз до сега съм купувал съвсем обикновен син и го правя някъде до към -40 градуса. Но първо да оправя течовете, пък после ще мисля за смяна.

Моля за съвет, как да се справя със ситуацията!!!

Благодаря за отговорите предварително!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
На човек, който знае къде отива, светът дава път.

Потребител
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: m3 e46

Re: Теч на антрифриз!!!

Мнение от D.K.BMW » 30 Юли 2014, 3:33

Колега и аз имах същия проблем , какво ли не гледах и не се чудих.. Малкия маркуч който тъй навиваш му тефлонова лента на металното където е маркуча , стягаш и забравяш , а за термостата пробвай с малко по-голям размер О-пръстен и аз мисля , че не сложих точния размер , но спря , то си ляга и уплътнява пак. Късмет :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46 - 320d - 136 Hp

Мнение от bmwemotion » 30 Юли 2014, 17:26

Благодаря колега!

Ще пробвам, и ще пиша за последствията.
На човек, който знае къде отива, светът дава път.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 30 Юли 2014, 19:05

Ако не можеш намери О-ринг драсни ми тук в квартала има фирмичка която прави :) виж сега ако е силиконово О-рингчето вече друг е въпроса как ще се процедира там
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към E46