Подготовка на колата за дълъг път
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Подготовка на колата за дълъг път
Добър вечер колеги след около 10 дена заминавам в чужбина и ще мина към 5000км и искам да съм спокоен за пътуването си какво да погледна на колата.Ще сменям дисковете(предни) и накладки предни и задни както и спирачната течност защото е дошло време.Казаха ми че като ги сменя първите 200км да не спирам рязко.Тубата с масло ще сложа в багажника.Маслото и филтрите са сменени преди 3000км.Ще ви бъда благодарен ако ми кажете какво да проверя и направя.Лека вечер
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Re: Подготовка на колата за дълъг път
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега ти щом нас питаш какво да правиш преди път,по-добре нетръгваи на дълак път.Кво да правиш,проверяваш всички течности(масла,антифризи,спир.течност и хидравлика)Проверяваш гумите.Проверяваш имап ли здрава резервна гума,крикове и ключове.Проверяваш аптечки пожарогасители,жилекти.Взимаш и някви инструменти,ако се наложи да можеш да завиеш едно болче и това е

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
unikalen88 написа:колега ти щом нас питаш какво да правиш преди път,по-добре нетръгваи на дълак път.Кво да правиш,проверяваш всички течности(масла,антифризи,спир.течност и хидравлика)Проверяваш гумите.Проверяваш имап ли здрава резервна гума,крикове и ключове.Проверяваш аптечки пожарогасители,жилекти.Взимаш и някви инструменти,ако се наложи да можеш да завиеш едно болче и това е
И аз това щях да кажа......щом нас питаш......какво да сервизираш.........
Аз мога да споделя да не тръгваш веднага след като си изкарал колата от бокса. Добре е да имаш 2-3 дни за възможност да

А иначе ако сервиза ти е качествен и им имаш доверие, те знаят какво да гледат (и да не те претупат набързо, че да влиза другия).
Аз бих видял освен гореизброеното и демпферна шайба, водна помпа, ремъци, почистване на радиаторите (ако ще се пътува особено в Гръцко по магистралите им), проверка на реални параметри на температура на охл. течност....е такива неща.
И в чужбина не се прави на БГ тарикат и внимавай къде спираш и паркираш......
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Благодаря 

Ако колата се обслужва редовно не е необходимо да правиш каквото и да било Инструментите освен да ти дрънкат друго не можеш да свършиш с тях ако не си носиш и части с теб
- rottenwilde
- Потребител
-
- Кара: E46 328ci
Хвърли 1 профилактичен поглед на спирачните маркучи, че аз като видях с какви съм карал ми стана лошо ... Добре, че не е станала някъде белята 

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
След като ще сменям дисковете и накладки и спирачната течност мисля и маркучите да сменя мерси че ме подсети.Трудно ли се сменят нещо специално трябва ли?Досега никога не съм си сменял. 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
passi написа:Ако колата се обслужва редовно не е необходимо да правиш каквото и да било Инструментите освен да ти дрънкат друго не можеш да свършиш с тях ако не си носиш и части с теб
абе не е така,там болче ,тел или някоя самонарезна видиика да завие да закрепи положението пак е нещо,квато и кола да е поне една отверка да има,иначе лошо-но важното е да можеш да я ползваш не само да стои в багажника и да дрънка

Вземи си повечко кинти/евро/това е мисля най важно,а по колицата квото и да вземеш не е гаранция
че нещо ще се презастраховаш от беди.
че нещо ще се презастраховаш от беди.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Едно резервно казанче за антифриза ,че доста теми чета "пръсна ми се казанчето на пътя"...
Задължително куфарче с инструменти. Резервната гума да е здрава както казаха колегите и преносима помпа ако случайно стане нещо... антифриза и маслото са задължителен аксесоар, другото е късмет и внимателно каране...

Задължително куфарче с инструменти. Резервната гума да е здрава както казаха колегите и преносима помпа ако случайно стане нещо... антифриза и маслото са задължителен аксесоар, другото е късмет и внимателно каране...
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Аз нямам резервна гума а един спрей ми дадоха ако стане нещо с гумата се пръска с този спрей.Някой ползвал ли е това чудо дано не ми се наложи 

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Колега, аз с години не бях пръсвал гума на пътя и миналата година ми се случи в Словения на прибиране от разходка из Европа. Ако не бях взел резервна гума с моя размер (не патерица), не знам как щях да се прибера. Патерицата е изчислена за до 80км/ч, но на дълъг път съм сигурен, че ще загрее много и не знам кво може да стане. Спрейче в моя случай нямаше как да помогне, защото гумата се пръсна с цепнатина от 12см. отстрани.... Така че моят съвет е една гума с джанта и виж да не са ти пренатегнати болтовете, защото иначе ще се мъчиш здраво докато ги развиеш. Другото е да покараш 1-2 дни след смяна на дискове, накладки и т.н. преди да тръгнеш, защото аз бях направил същото и се оказа, че не са ми закрепили добре единия болт на спирачния апарат и щях да се пребия като куче, ако бях тръгнал така. Другото е да имаш масло, антифриз, и да не я напъваш много-много, че ако ще "ражда" нещо да го роди в България, не там
Успех и приятна екскурзия!

Колега, направи си една пътна застраховка ако имаш подозрения за колата, за 1-2 седмици няма да е повече от 40-50лв и си пътувай спокойно 

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
streetracing12 написа:Аз нямам резервна гума а един спрей ми дадоха ако стане нещо с гумата се пръска с този спрей.Някой ползвал ли е това чудо дано не ми се наложи
Не разчитай на това на дълъг път в никакъв случай! По-добре вземи една патерица, почти не заема място. Накладките ги покарай малко преди да пътуваш, защото нови не спират, опичат се и кривят дисковете при рязко спиране. А по принцип колата винаги трябва да е в състояние да тръгнеш на дълъг път без специална подготовка. Това със застраховката също е чудесна идея.
Never mistake motion for action...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2