Автоматик на E46 330d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Автоматик на E46 330d
Здравейте, колеги,
имам си Е46 330d M57D30 184к.с. Скоро си сложих нов патрон на турбото (не китайски
), количката е супер, много върви, но така отвътре ме сърби да върви още повече. Понеже е автоматик GM, а за него чета само страшни работи след ремап, не искам да имам проблеми с кутията. Засега всичко е супер с тази кутия, много мазничко върви, маслото ѝ е сменено преди 40 000км. и не ми се иска насила да я развалям
И ми дойде наум да потърся каква е алтернативата на тази кутия - може ли да пасне кутия от друг модел/кола, която да издържа повече? Търсих в този форум, както и в чужди и не попаднах на такава информация, освен за интервенции от автомат към ръчка и от 5-степенна ръчка към 6-степенна
Та, идеи?
имам си Е46 330d M57D30 184к.с. Скоро си сложих нов патрон на турбото (не китайски

Та, идеи?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Автоматик на E46 330d
///M3 написа:Здравейте, колеги,
имам си Е46 330d M57D30 184к.с. Скоро си сложих нов патрон на турбото (не китайски), количката е супер, много върви, но така отвътре ме сърби да върви още повече. Понеже е автоматик GM, а за него чета само страшни работи след ремап, не искам да имам проблеми с кутията. Засега всичко е супер с тази кутия, много мазничко върви, маслото ѝ е сменено преди 40 000км. и не ми се иска насила да я развалям
И ми дойде наум да потърся каква е алтернативата на тази кутия - може ли да пасне кутия от друг модел/кола, която да издържа повече? Търсих в този форум, както и в чужди и не попаднах на такава информация, освен за интервенции от автомат към ръчка и от 5-степенна ръчка към 6-степенна
![]()
Та, идеи?
кутията не е много слаба,това че колите по на 400-500 хиляди се скапват кутиите е нормално.Торка се прецаква,рециклира се и си става бетон.Както на ръчката се сменя съедините и маховик,така на автомата се сменя торк(турбина)Попринцип в самата турбина има феродов диск които се износва и от там почва проблема.Ако и е дощо времето на твоята ще я ремонтираш и гас

- ///M3
- младши ентусиаст
-
Тя кутията сега си работи супер, но се притеснявам, ако я надуя до 450-500Nm примерно да не стане беля
Затова питам за заместител - примерно ако някой знае и е чел, че друга кутия, издържаща повече вътрящ момент, да пасва на тази кола. 
За ремонта сигурно имаш предвид хидротрансформаторът, в който освен турбина и феродов диск има още няколко неща

За ремонта сигурно имаш предвид хидротрансформаторът, в който освен турбина и феродов диск има още няколко неща

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Ако е направен качествено ремапа проблеми няма да имаш 

- ///M3
- младши ентусиаст
-
Да разчупя малко темата (в която си пиша сам
), възможно ли е да се сложи кутия от Х5 3.0 дизел 218к.с. или подобна, която да е ZF? Планът ми е, ако има такъв вариант, да не си продавам колата, ами да си сложа такава кутия и да "чипосам" тоя М57 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Продавай я и взимай нещо друго, щом ти е слаба. На мен ми е перфектна и си я държа дори без ремап, нямам намерение да слагам. Няма дори къде да и дам цялата газ, толкова добре върви/за мен/.
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
Аз съм чувал че от"боинг"ставали скоростните кутии,и държали до 18000нм
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Обслужи си кутията (масло и филтър) и чипни колата. Ако не си вандал и не я караш като крадена не вярвам да имаш проблеми.
Si non confectus, non reficiat.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
djssss написа:Аз съм чувал че от"боинг"ставали скоростните кутии,и държали до 18000нм
Много градивно мнение... аз това не го бях чувал...
Иначе кутията е обслужена, но при положение, че се знае, че не издържа повече въртящ момент, е малко глупаво да се чипосва. Колеги с чип на този автоматик има ли тук, да споделят мнения?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ок де от къде знаеш че не държи,аз пак казвам,както като се чипоса ръчка и хвърля съединител ако е тръгнал така автомата може да хвърли торка ако е тръгнал,както ръчката като се смени съединителя държи така и автомата
Това че пише че автомата недържи след чип,я провети по форума колко хода има след чип с буксуващ съединител и разтропан маховик.Просто ако е на много километри и е тръгнала кутията-ремапа и ускорява КРАЯ,след ремонт и на двете кутии си държат

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Предишната ми кола беше 1.8Т 150 коня, на която сложих чип. Въпреки, че след чипа си я карах съвсем нормално и много рядко съм я настъпвал както си трябва, съединителят ми свърши за 3 месеца. Всъщност това беше само един от многото проблеми, които имах след това. И всичко това при положение, че се доверих на "известен" и уж надежден "чипьор". Нищо не пречи да рискуваш, но внимавай да не прецакаш автомата, защото си е скъп за ремонт.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Значи торка и съединитела са напълно съпоставими като цена. Нов торк е 1500 лв, нов съединител с маховик пак толко. Има обаче една подробност че торка може да се рециклира за 300лв и да навъртих много хиляди преди да се обади пак. Т.е. чипвай и имай готови едни 1500 лв за ремонт. Това е! Автомата на е46, малко са го предобрили от БМВ защото е сложен на кола 400+ Нм а самия той е рейтнат 390Нм. Т.е. още от завода са го надценили автомата, но има много ентусиасти, които не ги е спряло да минат 250 коня и 500Нм с автомат.. нооо те си знаят, че раждането предстои.

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Къде ги тези нови торкове по 1500 лв? Бърза справка в дарукар ми върна цена 3488.09 BGN.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
тои може и 5000 да е,но кои ще го купи,в е60 форума има тема където се праща за рециклиране в чужбина,за една седмица е готов,като нов с една година гаранция.
Има го в един саит но няма да го кажа за да не правя реклама,пуснат е нов на цена 1200 лева оригинален.

http://olx.bg/prodavam-hidrotrasformato ... -i36379741
Не мисля че е реклама на сайта, а само може да е в помощ на някой колега.

Не мисля че е реклама на сайта, а само може да е в помощ на някой колега.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2