парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
парктроник
Колеги, от известно време имам проблем с парктроника. Когато включа на задна паркотроника започва да пищи като полудя и вътре свети неврвно копчето. От какво може да е това, дали може да се диагностицира софтуерно или се касае за изгорял датчик и трябва да ги сменям един по един
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: парктроник
Колега включваш на задна и доближаваш ухо до всеки датчик трябва да чуваш едно ”цък,цък” ако него чуваш значи не работи.Другият вариант е да ги докоснеш с пръст усеща се като пулсация.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Първо провери свързването, в смисъл на датчиците. Откачи ги един по един, почисти буксите, сложи спрей ако трябва и пак ги закачи. После по старият метод, включваш на задна и допираш пръст до датчика. Този който вибрира-работи. Това е за Е46, предполагам и тук са еднакви датчиците.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
проблемът е че тотално отказва да работи. И предният и задният. Въпросът ми е дали може да се диагностицира поблемът софтуерно или иначе казано ако едни датчик е умрял, следва ли цялата система да сдаде багажа?? Така ми беше на мерцедеса.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ако един датчик е заминал, цялата система няма да работи. Но тия датчици, които работят, се усещат я с пръста, я с ухо. Най-често проблема е в някой датчик.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Elesar74 написа:Ако един датчик е заминал, цялата система няма да работи. Но тия датчици, които работят, се усещат я с пръста, я с ухо. Най-често проблема е в някой датчик.
+1-и при мен беше така.Оказа се букса.Имаше нагар по крачетата.Зачистих я и сега работи безпроблемно.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
advokata25 написа:проблемът е че тотално отказва да работи. И предният и задният. Въпросът ми е дали може да се диагностицира поблемът софтуерно или иначе казано ако едни датчик е умрял, следва ли цялата система да сдаде багажа?? Така ми беше на мерцедеса.
Колега, може и за мен това е правилният начин- ако е датчик ще излезе точно кой е, ако е нещо друго- ще разбереш какво е.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
На диагностиката излезе, че има грешка в един преди и един заден датчик. Сега трябва да си намеря два, втора ръка
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Провери и буксите все пак. При мен беше такъв проблема. А карах 2 години преди да се наканя да сваля лайсната
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- flex333
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 525d 2003
- Мечтае да кара: Bmw 760li F01
Elesar74 написа:Ако един датчик е заминал, цялата система няма да работи. Но тия датчици, които работят, се усещат я с пръста, я с ухо. Най-често проблема е в някой датчик.
...колега при мен цялата система си работи, но единия ми ляв страничен заден сензор не работи.Знам че ако единия от всичките сензори е изгорял се прекъсва връзката и нито преден нито заден ще работи.Включвам на задна и не се чува цъкане на въпросния сензор.Някакви идей

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Това вече е странно. При мен единия е изгорял и цялата система не работи. Провери буксите наистина. Какво показва на диагностиакта?
- flex333
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 525d 2003
- Мечтае да кара: Bmw 760li F01
...и при мен почна с шум при включване на задна.Откачих кабелите от парктроника и свалих задната броня.Махнах първо увития изолирбанд да не би да е прекъснат някъде някой от кабелите.После откачих сензорите изчистих до колкото мога буксите.Закачих и оправих всичко, сложих бронята и отидох на диагностика.Казаха ми къде дава грешка и кой сензор не работи.Имах съмнение, че е букса или прекъснат кабел и за по-голяма сигурност пак свалих бронята и размених мястото на сензорите.Така най-лесно ще се разбере дали проблема е от самия сензор, букса или кабел.Когато е само изгорял сензор където и да го сложиш грешката се мести там където си преместил изгорялия сензор.Най-накрая оставих не работещите на лайсните, че по-лесно се свалят от тези който са закачени на бронята.Поръчах ги втора ръка и при мое учудване единия от сензорите не работи(няма цъкане при допир), а се получи връзка.Сега предния и задния работят само този изгорялия не.Много ми е чудно как така стана като само при един не работещ се прекъсва връзката и всички отказват

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Да не пускам нова тема ще използвам тази на колегата за което се извинявам. Та някой пазарувал ли е датчици за парктроника от Пропартс че при тях нови (пише че са ОЕМ) са около 40лв а тук във форума втора употреба вървят толкова. Имате ли впечатления от техните нови ОЕМ датчици?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ако може да те реши , та преди около три години купих такъв датчик нов ОЕМ от ибей за 23е и досега си работи нормално !
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Аз го поръчах вече като пристигне ще се разбере и ще пиша 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2