Градушка по ламарините

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Градушка по ламарините

Мнение от 90e90e » 08 Юли 2014, 23:31

Привет,

Не съм вярвал, че колата ми ще претърпи подобни поражения и единствено късмета ми ме вкара и приклещи в центъра на столицата по време на отвратителна градушка. Успокоителното е, че пораженията са единствено по ламарините... по всички възможни ламарини... само праговете и броните ми оцеляха.

Имам автокаско, но не съм сигурен как ще се справят в сервиза... китването е безмислено, особено по преден капак и таван - приличат на кора за яйца направо ... Някой има ли идеи какво може да се направи по въпроса и до колко колата ще изглежда както преди??? Гледам в нета има разни опити с разни вакум изтеглещи съоръжения, но не знам до колко може да се докара линия с тях...

Ако някой може да сподели от опит или да даде препоръка - ще съм благодарен.

Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Re: Градушка по ламарините

Мнение от kraska » 08 Юли 2014, 23:39

споко, преди няколко години това се случи във Варна. Тук сервизите се специализираха, доколкото знам с вакуум действаха. Имах много познати, ремонтите им бяха качествени. Ще я оправят, но сега чаканията докато се оправят документите и влезеш в сервиз ще са.......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 09 Юли 2014, 9:56

Колега от Русе, в центъра на столицата, градушка с размер на голф топка :(((( лош късмет. преден и заден капак може да се купят 2ра ръка. Тавана също, той се лепи като челно стъкло + точкова заварки и нее трудно дасе подмени. Според мене след тази градушка дълбоките дупки ще са разтеглили меките железа на колата. За от страни там сигурно са по леки пораженията и може дасе ремонтира стандартно. Стъклата сигурно неса счупени, но имат белези от наранявания 100%. Само С колонката дано нее пострадала много, теса меки и кухи.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 09 Юли 2014, 16:49

Миналата година ме би градушка тук във Италия беше като яица обаче аз тогава успях да се скрия под едно дърво обаче само задницата и тавана се скри а капака отпред стана на реше чак ми се дорева :banghead: изминали бяха 3 месеца от как е бях купил. И аз се чудя как ще е наи добре да се оправят тези щети дали със китване и пребоядисване или със вакум нямам представа, моите като ги броих бяха около 10 но сигурно съм пропуснал някоя.
Сега ако получа отпуска се прибирам във БГ и ще е правя там че тука ми казаха че става по добре по два начина ама на цената за предния капак 350 Евро викам ще си постои така :shock:

Преден капак за Е90 не оригинален но нов не помня къде ги гледах бяха от 150 до 250 Евро разбира се не боядисани, дали си заслужава такъв нов или по добре оригинален втора ръка. :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 09 Юли 2014, 21:01

Тавана защо да се сваля и да се правят заварки?
Аз съм много против тея рязанци.
Не може ли да се свали тапицерията на тавана
и от вътре да се обработва?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 09 Юли 2014, 22:37

Като гледах днес на бул. България120 (където се описват щети) колко коли имаше.... не ми се мисли... аз поне ще я нося в русе на оглед...Ама и моята поне е с цели стъкла, защото други не са имали подобен късмет.... там мярнах коли за по 200 000 и в сравнение с тях - мене ме е бълха налазила...

Относно вдлъбнатините - имам навсякъде и проблема е че бройката е над 100... забелязах, че ми е спукан и задния стоп... Аз също бях под дърво, но ... дървото не може да опази... короната му беше на земята точно след 2 минути...Много лошо ме хвана в движение... просто нямах време да реагирам - блокираха ме и край....

Дано не ви стига подобно зло...

като се прибера ще търся майстор - тенекеджия пък да видим какво ще излезе... Ако някой може да препоръча на лични - ще съм благодарен!

Късмет и успех на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 10 Юли 2014, 8:27

За Русе знам, че тенеке/бояджийното на Дидо Лаков е най-доброто и работи със застрахователи, бил съм само на оглед на сервиза и базата е добра.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 10 Юли 2014, 10:00

nikolae написа:Тавана защо да се сваля и да се правят заварки?

И аз съм против рязане на тавана, доста крайно е. Ходих в един доверен сервиз и там ме разубедиха и за сваляне на тапицерията отдолу. Зависи колко е пострадал тавана де, защото ако е малко става, но ако е на решето се заливал с някакъв специален течен кит.
Последна промяна rafa224 на 10 Юли 2014, 22:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Юли 2014, 18:41

rafa224 написа:
nikolae написа:Тавана защо да се сваля и да се правят заварки?

И аз съм против рязане на тавана, доста крайно е. Ходих в един доверен сервиз и там ме разубедиха и за сваляне на тапицерията отдолу. Зависи колко е пострадал тавана де, защото ако е малко става, но яко е на решето се заливал с някакъв специален течен кит.

и после продаваш с течния кит максимум 2 години и е цъфнал пак.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 10 Юли 2014, 22:16

При мен не е много пострадал, но майсторите мрънкат, че Х-са бил висок. Как щели да работят по тавана и как щели да го пръскат...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Юли 2014, 23:40

rafa224 написа:При мен не е много пострадал, но майсторите мрънкат, че Х-са бил висок. Как щели да работят по тавана и как щели да го пръскат...

е това е несериозно, нека да си наемат някой висок майстор или да ползват стълба :mhihi: ,а какво ще правят тогава с бусовете, смени си майсторите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 11 Юли 2014, 8:48

90e90e написа:аз поне ще я нося в русе на оглед...

Колега, не я НОСИ, карай я до там! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 11 Юли 2014, 9:28

oci написа:
rafa224 написа:При мен не е много пострадал, но майсторите мрънкат, че Х-са бил висок. Как щели да работят по тавана и как щели да го пръскат...

е това е несериозно, нека да си наемат някой висок майстор или да ползват стълба :mhihi: ,а какво ще правят тогава с бусовете, смени си майсторите

Това обмислям да направя, но сега всички са много важни и е дошъл момента за жътва. Предпочитат да направят няколко леки коли или с по-леки поражения и да си вземат същите пари. По добре е повечко парички за по-малко мъчене и работа, нали ;) Или да те убедят колко е сложно, за да измъкнат повече. Иначе какъв им е проблема да сложат две трупчета и дъска, ако нямат друго и да си направят скеле. За боядисването след това е по-гадно, че трябва да имат височина в гаражите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 11 Юли 2014, 14:06

rafa224 написа:
oci написа:

Това обмислям да направя, но сега всички са много важни и е дошъл момента за жътва. Предпочитат да направят няколко леки коли или с по-леки поражения и да си вземат същите пари. По добре е повечко парички за по-малко мъчене и работа, нали ;) Или да те убедят колко е сложно, за да измъкнат повече. Иначе какъв им е проблема да сложат две трупчета и дъска, ако нямат друго и да си направят скеле. За боядисването след това е по-гадно, че трябва да имат височина в гаражите.

Къде ги намирате тези майстори, в моя район има поне 7 сервиза с камери за боядисване и боядисват всичко и камиони и хората не мрънкат.
Мой съвет изчакай да мине жътвата и после я карай където и да било.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 11 Юли 2014, 15:43

Да така ще направя. Големият ми успех днес е, че успях да мина на оглед. Лошото е, че трябва да повторя с колата на жената :( А иначе ще си отида на морето и като се върна ще я правя. Даже може там да се огледам за сервизи ;)

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93