Загадка - гаснене в движение!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Загадка - гаснене в движение!

Мнение от aristocrat » 07 Юли 2014, 17:56

Забравих да добавя и че лампата за чека не ми свети, а още преди 2 години, като ми гаснеше пак така на няколко пъти, ходих на диагностика и единствената грешка, която вадеше, беше датчик за температурата на охладителната течност, като трябваше да ходя чак след седмица, за да ми го сменя и да ми сваля колекторите, колата да стои цял ден в сервиза, а не беше ясно дали е от това и реших да покарам да видя какво ще стане и то взе, че се "оправи" и така и не го смених тоя датчик.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от blackboo » 08 Юли 2014, 8:23

Колега от това, което прочетох в твоята публикация разбирам, че проблема се проявява на бензин и газ! При мен е само на бензин! И при мен се записва грешка с този датчик(поставен от лява страна на радиатора) за охладителната течност но чек-а не свети! Паралелно с гасненето ми се проявяват и следните неща:
1. изхабяване на акумулатор на 1-1.5месеца!
2. прищракване съединител - най-вече при първо палене съпроводено с леко провлачване???!!! :dunno:
Абе все едни симптоми да им се чудиш и маеш,..човек да се надява да се развали напълно, че да го поправи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Юли 2014, 9:48

blackboo написа:Колега от това, което прочетох в твоята публикация разбирам, че проблема се проявява на бензин и газ! При мен е само на бензин! И при мен се записва грешка с този датчик(поставен от лява страна на радиатора) за охладителната течност но чек-а не свети! Паралелно с гасненето ми се проявяват и следните неща:
1. изхабяване на акумулатор на 1-1.5месеца!
2. прищракване съединител - най-вече при първо палене съпроводено с леко провлачване???!!! :dunno:
Абе все едни симптоми да им се чудиш и маеш,..човек да се надява да се развали напълно, че да го поправи!

Колега, провери елементите свързани с работата на колата на бензин- горивоподаване/дебит, налягане/, работа на бензиновите дюзи/в DIS има възможност да се провери работата им индиректно/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Мнение от bigfinger » 08 Юли 2014, 22:11

Направи си ресет на адаптациите на компютъра на двигателя. Карай на бензин. Ако няма проблем иди на газ маСторите да ти оправят изпарителя дюзите и другите карантии.

Поздрави!
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от blackboo » 10 Юли 2014, 19:49

Изглежда проблемът се корени в настройките на инжекциона!!!

Предишна

Назад към E46