ново е46 комби и много въпроси

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

ново е46 комби и много въпроси

Мнение от ico83 » 07 Юли 2014, 21:56

Здравейте от 5 дни съм собственик на е46 330д 184кс. и имам доста въпроси след като открих това онова като нередности

1.Продавача ми каза,че този мотор няма капите ''пеперудките'' в колектора.Вярно ли е това?

2.Днес установих,че не ми работят половината говорители в колата-преден десен и заден ляв(този който е в багажника)не,че имам на вратите.
колата е с голяма навигация с диск и радио модул БМ54.Дали той е пробллемен?

3.Незнам дали е от радио модула,но и радиото ми се смущава много. След малко побългаряване е по добре( имам някаква антена на дясното стъкло на комбито на която кабела е малко отрязан,който набочках май в електронната антена и радиодо е значително по -добре. Също така имам и една като GPS антенка такава малка плоска ,която стои под корите и една такава около 5-6см и тя там стои и са вързани към навито

4.Колата има парктроник отзад,но не пищи-датчиците работят всичките и като сваих да видя гонга дари е свързан се оказа,че го няма и изобщо не го е имало,но пък има някакъв друг вид говорител като за музка със съвсем различна букса.Дали има начин да я свържа към парктроника или да си взема гонк какъвто си трябва

ето снимка на говоритея

Благодаря предварително на отзовалите се и предполагам ще продължавам с въпросите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Re: ново е46 комби и много въпроси

Мнение от SheTrqa » 07 Юли 2014, 23:20

1.При този двигател има "пеперудки". Трябва да видиш дали са махнати или не.
2.Провери дали са вързани кабелите в навигацията и дали няма някакви прекъсвания
3.Смущенията до колкото знам са чест проблем. Мисля, че проблемът е в свързването към общ "блок", който се намира в задна лява греда зад кората. Имаше тема мисля за решаването на този проблем :)
Успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 08 Юли 2014, 6:49

4. намери си гонг
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 08 Юли 2014, 9:24

SheTrqa написа:1.При този двигател има "пеперудки". Трябва да видиш дали са махнати или не.

Ако е ръчка няма, само автоматиците имат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Юли 2014, 10:01

И за неработещите колони, да найвероятни проблем е радио модула. Като най-добре е да му се сменят стъпалата, защото друг радио модул може да намериш но цените им да добри, а и незнаеш до кога ще работи и после пак ремонт.

Ако GPS антената ти стои накъде под корите при навито, то значи че навигацията е садена допълнително ( оригинално на комби е в споълера на багажника). Което няма лошо стига всичко да е като хората.

А и още нещо, ти с оригинална навигация ли си или с афтърмаркет ??? Ако не си сигурен пусни снимка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от ico83 » 08 Юли 2014, 10:20

Kris написа:И за неработещите колони, да найвероятни проблем е радио модула. Като най-добре е да му се сменят стъпалата, защото друг радио модул може да намериш но цените им да добри, а и незнаеш до кога ще работи и после пак ремонт.

Ако GPS антената ти стои накъде под корите при навито, то значи че навигацията е садена допълнително ( оригинално на комби е в споълера на багажника). Което няма лошо стига всичко да е като хората.

А и още нещо, ти с оригинална навигация ли си или с афтърмаркет ??? Ако не си сигурен пусни снимка.

с оригинана съм и до колкото разбрах съм с МК4

Назад към E46