Загуба на мощност! Е46 320д - 136к.с.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Загуба на мощност! Е46 320д - 136к.с.

Мнение от BlackSun » 06 Юли 2014, 22:12

Здравейте колеги, споделям с вас доста странен проблем, който ми изкара акъла на път за Гърция. Проблема който възникна е следния:
Както си карах по магистралата със 140км/ч на темпомат, изведнъж колата започна да намалява ...помислих че нещо се е изключил темпомата и подадох газ на педала обаче нямаше никаква реакция дори и икономайзера не реагираше като настъпвах педала на газта :-( колкото и да го настъпвах дори и до край стрелката на икономайзера стигаше най много до около 6л/100км. След извесно време колата влезе в нормален режим на работа и реагираше адекватно. И така карах около 1400 км (до Гърция и обратно) като проблема го имаше непрекъснато и се появяваше и изчезваше през не определен период от време. Правеше впечатление че се появляваше предимно на магистрално каране, без значение от скороста.... дававам газ обаче никаква реакция сякаш някой ми спираше притока на гориво. Обаче пък като влезеше в нормален режим като дам газ вървеше чудесно и си ускоряваше съвсем норамлно дори тествах и си разви 200км/ч без проблем.Тествах и друго..когато проблема се проявеше натиснах съединителя и подадох газ и тогава вече реагираше нормално ...пуснах съединителя и натискам газта и пак нямаше ускорение :-( На празен ход колата работи нормално, пали нормално, разхода на гориво е нормален, няма нищо което да казва че има някакъв проблем ...
Ще съм благодарен ако споделите мнение защото това много ме озадачи...чудя се дали самия темпомат не прави някакви проблеми?!
Благодаря !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Загуба на мощност! Е46 320д - 136к.с.

Мнение от Zagy » 06 Юли 2014, 23:53

Тук има цяла тема за този проблем - прегледай я. Може да намериш доста полезни неща.

viewtopic.php?t=92592
Si non confectus, non reficiat.

Назад към E46