"Гумен" звук след смяна на биалетки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

"Гумен" звук след смяна на биалетки

Мнение от TRR » 04 Юли 2014, 19:11

Здравейте!
Днес смених две биалетки. Според майсторът (а и според мен като се позамисля) няма нужда от реглаж след смяна на биалетките, действително колата си върви напред и не носи. След смяната обаче се появи един звук като от триене на гума върху шлайфан бетон като въртя волана на място. Единственото, което ми идва наум е и тампоните на стабилизиращата щанга да са за смяна, макар че изглеждат доста добре. Освен това старите ми биалетки може да се каже че бяха добре - едната си е здрава, а другата имаше скъсан маншон от година и половина - смених ги профилактично.
Дайте някакви идеи, моля!

Освен биалетките днес сменихме и предни накладки+маркучи, но не мисля че има начин да е от тях. Всичко по окачването си е наред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: "Гумен" звук след смяна на биалетки

Мнение от Zubcho » 04 Юли 2014, 20:35

Добре бе човек не мислиш ли, че звука може да е от гумата която се трие в асфалта докато въртиш волана? Няма как да ти се появи такова нещо след смяна на 2 биалетки.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Re: "Гумен" звук след смяна на биалетки

Мнение от TRR » 04 Юли 2014, 20:59

Zubcho написа:Добре бе човек не мислиш ли, че звука може да е от гумата която се трие в асфалта докато въртиш волана? Няма как да ти се появи такова нещо след смяна на 2 биалетки.

Първия път като го усетих бях на чакъл ... и гумите ми не скърцат като се трият в асфалта, по-скоро се чува стържене от пясъка и мръсотията между гумите и асфалта.

Назад към E46