Маркуч пред ЕГР клапана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
Маркуч пред ЕГР клапана
След една седмица димене и черни облаци, намерих причината- гуменият маркуч, който вкарва въздух от интеркулера в ЕГР клапана, се е скъсал. Проблемът е че тази част няма номер, а се прдава цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а и е около 400 лв. Някой може ли да ми каже диаметъра на този маркуч и един и същ ли е в двата края? На мен ми се струва, че в долната част диаметъра е по малък. Дебелината на гумата също е важна вероятно.
Колата е 330д, 204кс.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Умното си е умно .В кенефа да го затвориш - лафка ще отвори!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Маркуч пред ЕГР клапана
По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.
Si non confectus, non reficiat.
- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.
Мерси колега, сега остава само да намеря и размерите

prosto_pi4 написа:Zagy написа:По разни тунинг шопове има подобни силиконови маркучи - един такъв излизаше около 50-60 лева.
Мерси колега, сега остава само да намеря и размеритеА тея силиконовите дали ще издържат налягането, защото като гледам маркуча е от доста дебела гума. И изобщо там какво налягане се създава там?
Трябва ти силиконово коляно на 45 град 63мм в диаметър.Налягането е около 1,5-1,8 бара.Силиконовите са доста по-яки от оригиналния на колата ти.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тия маркучи са точно за турбопътища
Ще издържат 

Si non confectus, non reficiat.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
Да, видях ги. Никой ли не знае диаметъра на тоя маркуч и дали е един и същ в двата края?

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Колега вместо ти да го свалиш да го замериш и да кажеш какво ти трябва нас питаш.
надявам се да е това:Маркуч интеркулер
тегло 0,19 кг, Дължина ( см ) 21 см, Широчина ( см ) 10 см, Височина ( см ) 9см/ОЕМ 1161 7799 389
Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber
тегло 0,19 кг, Дължина ( см ) 21 см, Широчина ( см ) 10 см, Височина ( см ) 9см/ОЕМ 1161 7799 389
Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
prosto_pi4 написа:След една седмица димене и черни облаци, намерих причината- гуменият маркуч, който вкарва въздух от интеркулера в ЕГР клапана, се е скъсал. Проблемът е че тази част няма номер, а се прдава цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а и е около 400 лв. Някой може ли да ми каже диаметъра на този маркуч и един и същ ли е в двата края? На мен ми се струва, че в долната част диаметъра е по малък. Дебелината на гумата също е важна вероятно.Колата е 330д, 204кс.
колега аз на това място нямам маркуч гумен,ами съм оригинално със пласмасова траба.Потърси от някоя морга и виж може ли да се сложи на твоята.Все пак пласмасата няма как да се спука лесно

- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
[quote="nasko_hd"]Колега вместо ти да го свалиш да го замериш и да кажеш какво ти трябва нас питаш.
Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber[/
Колега, благодаря много, мисля, че е това.Просто попитах, ако някой знае, защото едно сваляне означава седене без кола и няма гаранция, че ще го намеря в наличие. Благодаря още един път
Сваляш го и с него тръгваш по търговската мрежа.Трябва да го имат Malo,Pirelli,kleber[/
Колега, благодаря много, мисля, че е това.Просто попитах, ако някой знае, защото едно сваляне означава седене без кола и няма гаранция, че ще го намеря в наличие. Благодаря още един път

- pitbull_power
- Потребител
-
съвкупност от глупости защо не се обърнеш към хора които се занимават с това .... диагнозата е безплатна а намирането на самата част зависи от теб ... те ще ти предложат варианти нова оргиналдъ , нова взаимнозаменяема и втора употреба ... толкова ли е трудно ?
- pitbull_power
- Потребител
-
единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал
... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.

- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
pitbull_power написа:единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.
Колега, изказваш се неподготвен. Както съм написал в първия пост, в каталозите за 330D М57N самия гумен маркуч не се предлага, като отделна част, а се предлага заедно с цялата тръба от интеркулера до ЕГР-а. И естествено в сервиза ти казват или си намираш маркуч и го сменяме или поръчваме въпросната тръба за 200 ойро и си щастлив. Благодаря на колегата nasko_hd, който ми подсказа да погледна в каталозите за М57.Там намерих номера на въпросния маркуч и го смених.
Така че колега виждаш, че май правилното място е форума и с помощта на колегите можеш да научиш много неща и да спестиш бая пари от "правилни места" и "правилни хора"

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
pitbull_power написа:единия имал пластмаса другия маркуч който свързва ЕГР-а ... не мога да ви разбера що се занимавате ... аз там пластмасов маркуч не съм виждал... дано ме разбереш правилно не се заяждам с никого но много по лесно става по правилния начин.
това че не си виждал нещо,неозначава че няма

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2