Проблем с ламбда сондите на М54

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320ci 170hp
Мечтае да кара: BMW M3 E46
Детайли за колата: Купе 2200 кубика 170 коня

Проблем с ламбда сондите на М54

Мнение от don_simone » 22 Юни 2014, 16:03

Така , проблемът е следният , имам 4тири ламбда собди и ми светка от време на време чека и си гасне сам , на живи данни сондите докато карам са ок но ако пускам по инерция или на скорост излизат от нормите сякаш загряват ?! Колата не прекъсва и работи перфектно но чека дразни много ! Имам катализаторите и дали може ако са позапушени да ебават сондите защото смених едната и пак същата работа ?
Такива са нещата , да Баварецът е колата , трите букви за душата , трите знака от съдбата !

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с ламбда сондите на М54

Мнение от hacker4eto1 » 24 Юни 2014, 17:00

don_simone написа:Така , проблемът е следният , имам 4тири ламбда собди и ми светка от време на време чека и си гасне сам , на живи данни сондите докато карам са ок но ако пускам по инерция или на скорост излизат от нормите сякаш загряват ?! Колата не прекъсва и работи перфектно но чека дразни много ! Имам катализаторите и дали може ако са позапушени да ебават сондите защото смених едната и пак същата работа ?

ако правят бела предните сонди тези преди катализатора определено ще усетиш промяна в колата ,а тези отзаде следят само вредните емисии и не указват действие на вървежа на колата. Към диагностика какви грешки набива колата точно ?
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320ci 170hp
Мечтае да кара: BMW M3 E46
Детайли за колата: Купе 2200 кубика 170 коня

Re: Проблем с ламбда сондите на М54

Мнение от don_simone » 05 Юли 2014, 17:34

Ами изписва Bank 2 грашка , а на живи данни като се дава гас на колата всичко е наред , ако като я пусна по инерция или на скорост без да повамагс уамбдите излизат от нормите еднакво и двете , а една даже съм я сменил .
Такива са нещата , да Баварецът е колата , трите букви за душата , трите знака от съдбата !

Назад към E46