Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от Maxmadness » 28 Май 2014, 17:50

raduslaf написа:Колеги, коя част да си взема, за да мога да инсталирам Erisina?
Изображение

Зависи дали си със switch център или с отделни бутони,пакет пушачи или не пушачи?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 28 Май 2014, 19:05

meraklia_pz написа:Идеята ми е не да имам бас чрез усилвател. Искам просто да не натоварвам Dynavin-a, а усилвателя. И да ползвам говорителите на колата. Но така като гледам няма да стане с този усилвател, който имам. Не мога да разбера, кой е сигнала от Dynavin-a който трябва да вкарам в Усилвателя. Иначе кабелите за говорителите ги намерих в нета и ше ги махна от буксата и ше ги вържа към усилвателя. Или има друг начин за връзване ???
Никой ли не е връзвал Dynavin-a си към усилвател и да е ползвал говорителите на колата ????
Помагайте :)

Поздрави
Георги

Малко късно се включвам по темата, но моя Динавин от както е купен преди повече от 2 години веднага след покупката му вързах 2 усилвателя и никога не съм чул да се включи вентилатора.
Когато няма зор на вградения усилвател, няма и затопляне - вентилатора не се включва никога.
Поне аз не съм го чул за повече от 2 години ползуване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Май 2014, 23:43

lynx написа:
meraklia_pz написа:Идеята ми е не да имам бас чрез усилвател. Искам просто да не натоварвам Dynavin-a, а усилвателя. И да ползвам говорителите на колата. Но така като гледам няма да стане с този усилвател, който имам. Не мога да разбера, кой е сигнала от Dynavin-a който трябва да вкарам в Усилвателя. Иначе кабелите за говорителите ги намерих в нета и ше ги махна от буксата и ше ги вържа към усилвателя. Или има друг начин за връзване ???
Никой ли не е връзвал Dynavin-a си към усилвател и да е ползвал говорителите на колата ????

Поздрави
Георги

Малко късно се включвам по темата, но моя Динавин от както е купен преди повече от 2 години веднага след покупката му вързах 2 усилвателя и никога не съм чул да се включи вентилатора.
Когато няма зор на вградения усилвател, няма и затопляне - вентилатора не се включва никога.

е то и няма как да го чуеш,щото е супер малак и не издава звуци.Не е като на климатика да бучи :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Май 2014, 2:16

unikalen88 написа:
lynx написа:

Поздрави
Георги

е то и няма как да го чуеш,щото е супер малак и не издава звуци.Не е като на климатика да бучи :mhihi:

На дайнавина знаеш ли как бучи :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 31 Май 2014, 12:33

Колеги, това е таблото ми - http://prikachi.com/images/605/7362605n.jpg
Някой ще бъде ли така добър да ми каже парт номера на частта, която трябва да поръчам, за да мога да инсталирам Erisina :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 31 Май 2014, 13:47

51168230902

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 31 Май 2014, 13:55

slitter написа:51168230902

Благодаря :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 03 Юни 2014, 9:35

evgeni.stefanov написа:Здравейте, днес попаднах на един интересен ъпгрейд на фабричната навигация. Необходимо е да имате средна или голяма навигация, тв тунер и окабеляване за чейджър. Всичко останало идва за около 90 евро и ще имате мини компютър на мястото на цд чейнджъра, на който може да слушате музика от флашка, да гледате видео клипове и разни други глезотийки. Основното е, че се запазва ОЕМ интериора, а компютъра се командва от копчетата на навито и евентуално волана. Ето и сайта на продукта:

http://pibus.info/index.html

Колега, страхотно инфо, благодаря много.
Ембедед у-вата са ми страст и със сигурност ще проуча въпроса, а възможностите на тия ARM-чета с линукс са неограничени.
Лошото е, че за свързването на фабричния ТВ модул (който в случая трябва да го има) към компютъра трябват едни кабели дето още не съм ги намерил, а от ДаруКар искат 180лв за тях :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 23 Юни 2014, 13:44

Дойде навигацията, пристигна и конзолата. Имам обаче едно питане - на моята конзола има един единствен бутон - този за DSC-то, а на конзолата, която получих има дупки за всичките бутони. Питането ми е сега как се закриват тези дупки? Ще стане ли с лайсната от моята си конзола, или се преебах?

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 23 Юни 2014, 14:23

Да, ще стане!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 23 Юни 2014, 14:24

Ще стане , не си се преебал! Онзи ден го правих това упражнение! :yes:

Ако някой знае как се препрограмират бутоните на волана към Erisin Android-а , нека даде малко акъл?!
Благодаря предварително! :bchug:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 23 Юни 2014, 14:25

slitter написа:Да, ще стане!

Благодаря! Сега виждам, че тези лайснички се продават отделно, ама късно вече. Ще ползвам тази от старата конзола, макар и малко надрана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 23 Юни 2014, 14:28

dr.peshev написа:Ще стане , не си се преебал! Онзи ден го правих това упражнение! :yes:

Ако някой знае как се препрограмират бутоните на волана към Erisin Android-а , нека даде малко акъл?!
Благодаря предварително! :bchug:

Не е ли всичко plug and play? :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 23 Юни 2014, 14:36

Конкретно за Erisin Android-а не е баш plug and play!
Като натисна смяна напред/назад от волана и вместо да ми смени станцията на радиото,променя честотата с 0.5Mhz!
Има меню за промяна на бутоните на волана на какво да отговарят , но каквото и да опитвам не мога да ги препрограмирам!
Ако някой е успял да ги препрограмира,ще съм много благодарен,ако помогне! :bchug:
С Erisin ES7212A-O съм!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 23 Юни 2014, 14:39

dr.peshev написа:Конкретно за Erisin Android-а не е баш plug and play!
Като натисна смяна напред/назад от волана и вместо да ми смени станцията на радиото,променя честотата с 0.5Mhz!
Има меню за промяна на бутоните на волана на какво да отговарят , но каквото и да опитвам не мога да ги препрограмирам!
Ако някой е успял да ги препрограмира,ще съм много благодарен,ако помогне! :bchug:
С Erisin ES7212A-O съм!

Само това ли ти прави проблеми? Моята е друга, дано няма ядове. Питай производителя, вероятно могат да помогнат.

ПредишнаСледваща

Назад към E46