Дилема газ/бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Дилема газ/бензин
Колеги наскоро взех е46 318 99г със газов инж. на които комп. е развален.
Изчетох доста теми и подробни мнения ,но въпреки това реших да се посъветвам с вас.
Работата ми е на 7км от вкъщи и на ден изминавам около 15-20км.което прави 8-10 000км на година.
Въпроса ми е заслужава ли си да влезна във филма с пропана или да си карам на бензин?
В момента разхода ми е 50 мили за 8литра бензин.Газовия комп е 200лв и отделно после ако излезе нещо друго с майсторлъка 400лв.Сумата не ме притеснява толко колкото факта ,че докато отида на работа зимата колата още няма да е включила на газ или ако е включила то ще е за 3-4км.и само ще си ебавам бенз.помпа и ред други системи.
Таааа заслужава ли си или да га хвърлям?
Изчетох доста теми и подробни мнения ,но въпреки това реших да се посъветвам с вас.
Работата ми е на 7км от вкъщи и на ден изминавам около 15-20км.което прави 8-10 000км на година.
Въпроса ми е заслужава ли си да влезна във филма с пропана или да си карам на бензин?
В момента разхода ми е 50 мили за 8литра бензин.Газовия комп е 200лв и отделно после ако излезе нещо друго с майсторлъка 400лв.Сумата не ме притеснява толко колкото факта ,че докато отида на работа зимата колата още няма да е включила на газ или ако е включила то ще е за 3-4км.и само ще си ебавам бенз.помпа и ред други системи.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Дилема газ/бензин
Споделям опита си с газ и бмв..
до момента съм слагал на едно от всички.. мотора е М42
равносметка:
3 смени на гърнета, 3000 проблема .. разход доста висок на газ.
като си ударя чертата и си извадя инвестицията по тази газова и по ремонти заради нея по добре да си бях карал на бензин
до момента съм слагал на едно от всички.. мотора е М42
равносметка:
3 смени на гърнета, 3000 проблема .. разход доста висок на газ.
като си ударя чертата и си извадя инвестицията по тази газова и по ремонти заради нея по добре да си бях карал на бензин

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
nasko_hd написа:Колеги наскоро взех е46 318 99г със газов инж. на които комп. е развален.
Конкретно в твоя случай не си заслужава

- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря Ви за отговорите колеги.Надявам се да се включат и колеги които по цял ден се занимават с диагностина газ/бензин защото четях че въпрос на време е да искъди горивна помпа,сонда,стъпков мотор,дебитомер,легла на клапани,мембрана на испарител както казва и колегата гърнета......
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
По-добре на чист бензин за това каратко разстояние 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Не си заслужава и аз карам същия мотор на бензин,не е голям разхода стига да ти е читав мотора.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
За 7-10 км на ден..... сам си си отгововорил колега, тамън ще обърне на газ и трябва да я гасиш.... Не си заслужава за тоя малък пробег си карай на бензин и това е.
- Bogie
- Потребител
-
- Кара: е46 / 325 M -SPORT
nasko_hd написа:Благодаря Ви за отговорите колеги.Надявам се да се включат и колеги които по цял ден се занимават с диагностина газ/бензин защото четях че въпрос на време е да искъди горивна помпа,сонда,стъпков мотор,дебитомер,легла на клапани,мембрана на испарител както казва и колегата гърнета......
Проблема с гърнетата и газта е лесно решим. Просто гърнето в най-ниската си част се дупчи с 3мм бургия. Няма разлика в звука, а водата която се кондензира си изтича свободно. От 10 години карам само газ и гарне не съм сменявал никога.
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
Ще я карам на бензин маи така ми се струва.
Благодаря Ви за отговорите колеги.
п.п.Ако някои (навиващ повече километри) има нужда от реика,испарител,мап сензор,бутилка,кабели......всичко без комп. да пише на лично да се разберем за цена.

Благодаря Ви за отговорите колеги.
п.п.Ако някои (навиващ повече километри) има нужда от реика,испарител,мап сензор,бутилка,кабели......всичко без комп. да пише на лично да се разберем за цена.
dbanchev написа:За 7-10 км на ден..... сам си си отгововорил колега, тамън ще обърне на газ и трябва да я гасиш.... Не си заслужава за тоя малък пробег си карай на бензин и това е.
Незнам вашите как са направени, но моята обръща за около 2-2,5 макс 3 дори и зимата. Става въпрос за градско каране в София.
Мани я тая газ , 1во не е толквоа евтино,разхода на газ е по-голям от на бензин ,вървежа колкото и да казват,че с газов инжекцион няма разлика ,е трагичен. Още повече ,че двигателят ти е от най-малките и едва ли може да ти даде повече от 10 на 100. 25 лева на 100 километра не е кой знае какво.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Слагай си газта и да не ти дреме, лятото, до 500м. ти е включило газовото. Зимата до 2км! С тая кола само до работа ли ще ходиш? 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Ако имаш газ, то почваш и повече да караш, едва ли, както писа колегата над мен ходиш само на работа с колата. А да отидеш до морето примерно със 50, вместо със 100 лева вече не е без значение.
only rear wheel drive
nasko_hd написа:Колеги наскоро взех е46 318 99г със газов инж. на които комп. е развален.
Сметките показват следното
при разход 10 на безнин за 8000 км. са ти необходими 800л.
800*2,5=2000 лв.
при разход 12 на газ( въпреки, че може и да не толкова голяма спрямо бензина) са необходими 960л.
960*1,25(средна годишна цена зимата 1,4, лятото 1,17-1,15)=1200лв.
Имаш едни филтри на година с цена 20-25 лв. Лятото имаш разход около 20 лева на месец за бензин, зимата може да достигне до 40. Колкото до гърнетата на баща ми колата мина около 70000 км. и все още нито едно гърне не му е заминало. Избора си е изцяло твой. Колата си е твоя парите също.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Разход 10 може да дава зимата до де загрее на къси разстояния 

74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5