328 xi не иска да подържа обороти
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330 CI + e36 M3
- Мечтае да кара: e30 M3
328 xi не иска да подържа обороти
Колата е внос от Щатите, в момента е на газ (Romano), на бензин от време на време ми клати оборотите, а като е на газ направо гасне. Като я вързах към диагностиката ми изкара следните грешки:
Vanos inlet, actual position (intermittent)
Fuel tank level implausible (intermittent)
Vanos exhaust, mechanics (intermittent)
Crankshaft position sensor; outlet camshaft, correlation (intermittent)
Power management, quiescent current fault (intermittent)
Fuel tank level го изкарва поради газовата и не е проблем. Най-интересното е, че колата не го прави това постоянно, а го прави рядко и тези грешки ги има от както е закупена колата ,но излизат само като ми заклати оборотите, като изгася колата всичко си е на ред до следващия път ,който може да е след два часа или две седмици. Дали според вас е от гумичките на ваносите, или някъде имам проблем по инсталацията?
Vanos inlet, actual position (intermittent)
Fuel tank level implausible (intermittent)
Vanos exhaust, mechanics (intermittent)
Crankshaft position sensor; outlet camshaft, correlation (intermittent)
Power management, quiescent current fault (intermittent)
Fuel tank level го изкарва поради газовата и не е проблем. Най-интересното е, че колата не го прави това постоянно, а го прави рядко и тези грешки ги има от както е закупена колата ,но излизат само като ми заклати оборотите, като изгася колата всичко си е на ред до следващия път ,който може да е след два часа или две седмици. Дали според вас е от гумичките на ваносите, или някъде имам проблем по инсталацията?

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: 328 xi не иска да подържа обороти
Извади си селеноидите двата , продухай ги, почисти ги с някакъв разредител , размени им местата. Но преди това развий капачката на филтъра и виж дали е цялата там, ако вътрешната й част е няма, оттам ти тръгват и проблемите с не добре филтриране на малото и впоследствие задръстване на соленоидите. По-лошия вариант вече ти е ексцентрик шафт сензора да ти се е скапал и най-лошия вариант (рядкост) е вече самия ванос. Но по-вероятно е първото.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това прiтрисане е хронично при N52, при мен намаля значително след почистване на соленоидите и дросела.
Never mistake motion for action...
Каква е идеята с почистването на дросела? Той не е ли постоянно отворен при N52 и на практика да се ползва само за резервна система?
Ако сте перфекционисти - за почистването на соленоидите, не е лошо да се приложи пулсиращо напрежение (5V) докато са във вана с разтворител.
Ако сте перфекционисти - за почистването на соленоидите, не е лошо да се приложи пулсиращо напрежение (5V) докато са във вана с разтворител.
- kraska
- ентусиаст
-
Честно казано и е не виждам как чистене на дросела може да се отрази на работата, но е факт че след като го свалих и почистих от нагарите, които бяха малко, оборотите ми заспаха. А селеноидите е хубаво да се продухат със сгъстен въздух от компресор по-мощен. Но въпреки всичко да се "джамват" то значи имат някой боклук в тях по-сериозен. Там налягането е много голямо по време на работа и малко наслоения едва ли биха оказали влияние. Просто им идва времето, просто се "умарят" и не държат постоянен градус по време на работа, което не оказва голямо влияние на работата на ДВГ-то. Така че това се прави за да изкараш още малко преди да си купиш нови по 180лв единия. Пробвах ги и под напрежение, същата работа.
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Хора а къде са тия соленоиди и този дросел и как се свалят и почистват? Търсих филмчета в утуб и намерих това:
https://www.youtube.com/watch?v=Rkr79T6yHKk
За това ли става дума?
https://www.youtube.com/watch?v=Rkr79T6yHKk
За това ли става дума?
- kraska
- ентусиаст
-
да, това са селеноидите, тук ги сменя с нови направо, а това е дроселната клапа:
http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... lacing.htm
http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... lacing.htm
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
Добре редовно ли ви клатят оборотите или от време на време както при мен? Защото тоя боклук работи перфектно в повечето време, но като се откаже няма оправа докато не се изкаси мотора и да запали на ново.

AMERICANO написа:Добре редовно ли ви клатят оборотите или от време на време както при мен? Защото тоя боклук работи перфектно в повечето време, но като се откаже няма оправа докато не се изкаси мотора и да запали на ново.
При мен на два пъти ми се случва от бобина да ми притриса по веднъж на 2-3 секунди (особено с включен компресор). Хваща се като се гледат корекциите на rough idle control системата. Бих те посъветвал да се закачи на INPA колата и да се гледа в момента в който започне да прави проблеми какви са показателите.
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
Изчистих селеноидите и дросела, колата е ок за сега но ще видим до кога.

10 мнения
• Страница 1 от 1