Bmw E46 318i Чек двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Bmw E46 318i Чек двигател
колата е 1999 година свети ми чека на двигатела трием го на диагностика кара между 30-50 км и пак светка.....майсторите ми казват,че дава грешка на ланда сондата но тя си работи перфектно по параметри....колата също работи перфектно от много време е така вече минах хиляди км и няма проблем.....моля помогнете как да се реши проблема с лампата ????
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Re: Bmw E46 318i Чек двигател
При мен беше дебитомер. Даваше грешка на компа, че има проблем с ДИСА клапата принципно, но въпреки това си беше дебитомер.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
или смуче въздух от някъде колата и бърка горивната смес и от там набива грешка на сондата или сондите незнам тоя мотор с колко е прегледай всички гумени маншони след дебитомера до дросела как са нещата, другият вариант е пукнат вакумен маркуч на клапана за картерните газове...
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
MMG написа:Газ има ли колата? Махнат ли е катализатора?
Няма газ и не е махнат катализатора
Вземи един спрей (за почистване на карбуратори например) и при работещ двигател пръскайки около инжектор ите, гумените пътища, всмуктегли, диса клапа и т.н. Ако двигателя промени работата си, значи отнякъде влиза паразитен въздух.
- ilianmarinoff
- Потребител
-
vslchftw написа:колата е 1999 година свети ми чека на двигатела трием го на диагностика кара между 30-50 км и пак светка.....майсторите ми казват,че дава грешка на ланда сондата но тя си работи перфектно по параметри....колата също работи перфектно от много време е така вече минах хиляди км и няма проблем.....моля помогнете как да се реши проблема с лампата ????
Имах същия проблем, провери си катализатора.....при мен го нямаше и газовете директно биеха по задната ландасонда......намерих катализатор и проблема се реши. Но докато стигна до това не ме питай колко неща смених заради малоумни майстори.....дебитомер, регулатор за налягане на горивна рейка, горивна помпа, некъв датчик на бензиновата помпа ....та накрая се оказа, че тъпите търговци са гепили катализатора и т.н.
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Ако напишеш кода за грешка и, или описанието на английски (за предпочитане) може да ти се даде насока за ремонт.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
9 мнения
• Страница 1 от 1