Питане за дюзи 330д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Питане за дюзи 330д

Мнение от GecataBMW-E46 » 18 Юни 2014, 17:50

unikalen88 написа:взел съм дюзите,монтирани са и чакам сутринта на студен мотор да видя кво ще стане и какво ще покаже на инпа.Малко скъпичко отиде за 2 дюзи цялостно рециклиране 700 лева.Самите игли на дюзите целите бяха в няква лепкава субстанция като лепило-смятаи кви нафти има на наще бензиностанции.за жалост маистора каза че и 1-ва небила в норми и оправих и нея,може и да ме е метнал,но поне разпрасквача се вижда че е нов.Само отношението им малко ме дразни за 700 лева можеше поне дифтунги да ми сложат,не да разбера в последствие че няма и да обикалям да търся :D :D :D

Аз те пратих при,човек дето щеше да ти легне рециклиране+стенд 200 лв на дюза.700 лв за 2 дюзи :kuku: :kuku: Я кажи каде е тва да знам да не пращам хора да си правят там дюзи.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 18 Юни 2014, 18:43

unikalen88 написа:взел съм дюзите,монтирани са и чакам сутринта на студен мотор да видя кво ще стане и какво ще покаже на инпа.Малко скъпичко отиде за 2 дюзи цялостно рециклиране 700 лева.Самите игли на дюзите целите бяха в няква лепкава субстанция като лепило-смятаи кви нафти има на наще бензиностанции.за жалост маистора каза че и 1-ва небила в норми и оправих и нея,може и да ме е метнал,но поне разпрасквача се вижда че е нов.Само отношението им малко ме дразни за 700 лева можеше поне дифтунги да ми сложат,не да разбера в последствие че няма и да обикалям да търся :D :D :D

проблемът не е от нафтата по бензиностанциите - твойта кола колко км. е минала в България? едва ли е минала повече от 10-15000км...едни джамбази я караха преди да я купиш и даже единия веднъж даде газ ама :mhihi: БОШ сервизът е последното място, където се ходи в Пловдив за такива работи...не малко скъпичко ами са ти резнали главата от глезените направо. ако всичко е наред, скоро ще си ги забравил тия драми така, че здраве да е :yes:

ПС - сипвайте малко химийка в нафтичката деееееее :D да не показвам как изглеждат компенсациите на дюзите ми след 100 000км с уникално гадната БГ нафта...че хич няма да е приятно особено на колегите с дизели на реални 130-140 000км :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 18 Юни 2014, 18:43

700 лв за две дюзи :banghead:
Е няма такава цена :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 18 Юни 2014, 20:37

oci написа:

700 лв за две дюзи :banghead:
Е няма такава цена :mhihi:

Не е луд тоя де яде баницата луд е тоя де му я дава :mhihi: :mhihi: Сметни го 1 дюза се прави за 200 лв,че и с печелба за майстора,и кво се получава 300 лв печалба от има няма 2 дюзи :mhihi: :mhihi: ебати кефа сметни го на месец като издялат няколко такива играчи кво се получава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 18 Юни 2014, 21:36

bai_ILIA написа:
ПС - сипвайте малко химийка в нафтичката деееееее :D да не показвам как изглеждат компенсациите на дюзите ми след 100 000км с уникално гадната БГ нафта...че хич няма да е приятно особено на колегите с дизели на реални 130-140 000км :ok:

Колега какви мирудиики сипваш в нафтата да държиш дюзите в добро здраве ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 18 Юни 2014, 21:40

Taruno написа:1ви и 3ти цилиндър не са ти в норми, но защо отиваш на рециклиране венага, може да имаш нагар отивай на почистване с ултразвук (дюзите ако не са износени или раздути стават като нови! ) на бащата имаше една с 1.8 отклонение и след като му я почистих с ултразвуковата ваничка вече над 50к км е идеална.

Колега цялата ли я пускаш във ванат или само разпрьсквача топиш поскатели някво напрежение на магнита да щрака
диагностика на всичко не е таина
винаги готов за помощ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 18 Юни 2014, 21:53

Joro KzK написа:
bai_ILIA написа:

Колега какви мирудиики сипваш в нафтата да държиш дюзите в добро здраве ?

offtopic:

Аз лично ползвам Протек 1-2 пърти годишно, цялата опаковка на 15 литра и през резервоар слагам Castrol TDA. Макар, че от кастрола не усещам няква разлика голяма (така и така съм го взел поне да го ползвам че е за много литри), но след протека колата работи една идея по тихо и равномерно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 18 Юни 2014, 22:01

Super,
ай ся се върнете на 1 страница и ми прочетете поста.
Дюзи по 80лв втора ръка,перфектни, взимал съм и съм слагал и знам за какво иде реч.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 18 Юни 2014, 22:06

bgpavlp написа:Super,
Дюзи по 80лв втора ръка,перфектни, взимал съм и съм слагал и знам за какво иде реч.

Бе бягай от тука с твойте перфектни дюзи кой знае кога ще се насерат пак,супер е да се рециклират и ще има да карат сумати време даже и колата ще хвърли с тях ама не и на тая цена!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Юни 2014, 22:47

ами станалото станало.Важното е че дюзите сега са перфектни.Дюза на старо е все едно ролетка,може да кара 1 ден може да кара и 10 години,не си заслужава само разглобяването и събирането на колата.На практика за 300 лева се сменя апселютно всичко на дюзата,игла,клапан,разпръсквач,с една дума се ползва само старото тяло и е все едно нова,със оригинални части на Бош,разликата е че нова е към 700 лева.Тъи като не съм от плд,немога да ида в първия гараш където не познавам никои и да давам пари и да не стане нищо.Бош поне според мен си е име.А за колата,да наистина я купих от момче моето продава автомобили(джамбазин)което я е карало 1 година,за тази една година е сменил турбина,всички 5 свещи,демферна шаиба-оригинална,носачи оригинални на бмв+ тампони,тампони на мотора,на кутията и на кардана,4 летни гуми рън флат + 4 зимни гуми,със сменено масло преди 1000 километра,сменено масло на кутията преди 5000 километра,нови дискове с накладки,по двигателя няма капка масло.напрактика колата няма забележка,обслужвана е при мои познат които ми потвърди всичко което е сменено по колата,реших че си заслужава и я взех,защото наи-податливите на чупене неща са сменени с нови и оригинални.Има всичко което на мене ми се искаше и като я видях разбрах че е моята кола.Следващия път сигорно ще послушам Гецата за момчето от Прослав,дано докато я карам аз няма нужда повече от дюзаджиии :lol: :lol: :lol:Към баи Илия,ти що си сменил джантите на колата,неска я мернах пред Нориса :yes:я ме светни къде в плд да си взема добавка и каква марка,тея на протек те имат и за дюзи,имат и за портоянно каране за подобряване на горивото.
bgpavlp написа:Super,

аз мислих варянт за 2-ра ръка но при Митака в Калояново има 1 кашон с бутала от такива перфектни дюзи,сега за 200 лева разлика да хвърляме мотори,или нова или рециклирана
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d lci

Мнение от Joro KzK » 26 Авг 2014, 19:05

Колеги дайте съвет къде да рециклирам моите дюзи в Пловдив,видях че в Бош режат глави,има ли друго място където колеги да са останали доволни?
Колата е 330д/184 , първа дюза ми дава голяма корекция и колата мени обороти :(

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpower46 » 26 Авг 2014, 22:09

Аз търся къде да ги рециклирам в София?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 27 Авг 2014, 20:11

Като правят проблеми първо се развива разпръсквача и на ултразвук, после пак с INPA, ако все пак несе оправи тогава на майстор.....85% от случаите щесе оправи! Недейте да наливате пари в тези сервизи и прочие, могат да имат машини ама трябва и у главата. Тука в РУСЕ уж машини имат и пак нищо :)
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Авг 2014, 22:58

DiGital написа:Като правят проблеми първо се развива разпръсквача и на ултразвук, после пак с INPA, ако все пак несе оправи тогава на майстор.....85% от случаите щесе оправи! Недейте да наливате пари в тези сервизи и прочие, могат да имат машини ама трябва и у главата. Тука в РУСЕ уж машини имат и пак нищо :)

не само в Русе :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 29 Авг 2014, 0:08

Аз една седмица се разправям с дюзи втора ръка и днес си оставих дюзата за рециклиране. От тези читави дюзи дето се продават се набутах толкова мангизи че щях да си платя рециклирането на моята и даже да напълня резервоара до гърлото. Най голямата глупост която съм правил до сега.

ПредишнаСледваща

Назад към E46