Питане за дюзи 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Питане за дюзи 330д
здравеите,от няколко седмици имам проблем.При първото палене за деня-нацяло истинал двигател имам едно прекъсване на работата на двигателя около 2-3 секунди.Днес пуснах инпа на студен мотор и ето какво показа.Видимо е че има проблем но коя дюза е проблемна нямам си на идея.Аз съм от малак град където нямаме запознати маистори с такива ремонти и маи ще трябва да се оправям сам.Как да процедирам.Да търся дюза на старо или тази да я карам някъде да я рециклирам(ако е само една де,може да са няколко)Ето видео как пали сутрин https://www.youtube.com/watch?v=aKjZc7GSfhc
ето и снимки от инпа

ето и едно видео малко с лошо качество защото е от телефона но да добиете представа
https://www.youtube.com/watch?v=UPOW3rP5jpc
ето и снимки от инпа

ето и едно видео малко с лошо качество защото е от телефона но да добиете представа
https://www.youtube.com/watch?v=UPOW3rP5jpc
Последна промяна unikalen88 на 16 Юни 2014, 13:07, променена общо 2 пъти

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Re: Питане за дюзи 330д
Аз мисля че няма смисъл от рециклиране,по скъпо излиза от втора ръка в пъти.

Ако нема у глава, има у Google.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
написал съм Пловдив,защото града ни е пловдивска област затова.Не е проблем да отида до плд.Все още умувам коя е проблемната дюза

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Проблема ти идва от първата дюза най-вече, и увлича корекциите и на другите.Свали ги и виж кои разпръсквачи са раздути.Рециклирането е 200лв на дюза+стенда,втора ръка е ще е същия кенеф за 100на лева ти си знаеш.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Проблема ти идва от първата дюза най-вече, и увлича корекциите и на другите.Свали ги и виж кои разпръсквачи са раздути.Рециклирането е 200лв на дюза+стенда,втора ръка е ще е същия кенеф за 100на лева ти си знаеш.
Ще изчакам още някои да се изкаже и да потвърди мнението на колегата.Може ли преди да я купя да е сменена дюзата и да не е кодирана

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
1ви и 3ти цилиндър не са ти в норми, но защо отиваш на рециклиране венага, може да имаш нагар отивай на почистване с ултразвук (дюзите ако не са износени или раздути стават като нови! ) на бащата имаше една с 1.8 отклонение и след като му я почистих с ултразвуковата ваничка вече над 50к км е идеална.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
а къде в Пловдив могат да ги погледнат и да кажат тая и тая е.Мисля да ходя в бош.Само да добавя че проблема го има само като колата е студена,като загрее и се гледат дюзите са си в норма.

- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....
Колега, според мен 3та дюза е проблемната и от нея идват и корекциите на другите. Направи и тест за обратна нафта, защото и той ще даде полезна информация. Когато аз имах проблем и ходих в Бош в София отговора беше: абе с две може да се опрай, може и да не се ама смени и 4те ... А когато ги извадих и премерих на стенд само 1 беше зле (тя излезе и доста трудно) но вече бях купил 4 и другите ги продадох.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
rezeto написа:Колега, според мен 3та дюза е проблемната и от нея идват и корекциите на другите. Направи и тест за обратна нафта, защото и той ще даде полезна информация. Когато аз имах проблем и ходих в Бош в София отговора беше: абе с две може да се опрай, може и да не се ама смени и 4те ... А когато ги извадих и премерих на стенд само 1 беше зле (тя излезе и доста трудно) но вече бях купил 4 и другите ги продадох.

3-тата е в плюсова корекция, проблема е в нея нормално е когато тя е в плюсова корекция на 1-ви цилиндър да е в минусова.
Насочи се към дюзата на 3-ти само и като я оправиш нея виж корекцийте тогава на другите, но ще видиш, че като я оправиш нея на 1-ви нещата ще си дойдат на място

- prosto_pi4
- кандидат ентусиаст
-
Ще използвам темата на колегата, за да не пускам нова.Също става въпрос за 330д. Когато двигателя е студен, в купето има много силни вибрации и когато загрее почти изчезват. Също при рязко ускорение се чува едно метално тракане и от прочетеното из форума, колегите мислят, че е от дюзи. Как мислите ,двата проблема свързани ли са и от дюзи ли е? Другото е, че съм в чужбина и незная ще издържат ли още 20 дена докато се прибера и дългият път до Бг. Какви може да са последствията ако не издържат? 

Умното си е умно .В кенефа да го затвориш - лафка ще отвори!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
ами от дюза може да се пробие бутало-недаи боже.а по моя въпрос,наистина трета на стенд искара 7 кубика и нещо,трябвало да е 10 кубика,затова компа на колата правило корекция 2 и нещо за да станело 10.А първа дюза маи не държала налягане.Абе така е като неразбира човек може и да са ме излъгали.към обяд ще ходя да видя кво става и ще пиша.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
unikalen88 написа:ами от дюза може да се пробие бутало-недаи боже.а по моя въпрос,наистина трета на стенд искара 7 кубика и нещо,трябвало да е 10 кубика,затова компа на колата правило корекция 2 и нещо за да станело 10.А първа дюза маи не държала налягане.Абе така е като неразбира човек може и да са ме излъгали.към обяд ще ходя да видя кво става и ще пиша.
Оправи само трета и ще видиш, че първа ще си дойде в норми.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
взел съм дюзите,монтирани са и чакам сутринта на студен мотор да видя кво ще стане и какво ще покаже на инпа.Малко скъпичко отиде за 2 дюзи цялостно рециклиране 700 лева.Самите игли на дюзите целите бяха в няква лепкава субстанция като лепило-смятаи кви нафти има на наще бензиностанции.за жалост маистора каза че и 1-ва небила в норми и оправих и нея,може и да ме е метнал,но поне разпрасквача се вижда че е нов.Само отношението им малко ме дразни за 700 лева можеше поне дифтунги да ми сложат,не да разбера в последствие че няма и да обикалям да търся

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3