TDS капак клапани.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
TDS капак клапани.
Здравейте колеги.
Писах в другата ми тема за спирачките защото проблема се породи след сваляне на вакум помпата.
Та свалих я но се оказа че не може да се сложи обратно без да се свали капака на клапаните, защото гарнитурата се подгъв.
Виждам че гарнитурата е гумена при сваляне може ли да се ползва отново или трябва друга?
Ще ми трябва ли динамометричен ключ за болтовете и на колко КГ се стягат или не е нужно?
Предварително благодаря.
Писах в другата ми тема за спирачките защото проблема се породи след сваляне на вакум помпата.
Та свалих я но се оказа че не може да се сложи обратно без да се свали капака на клапаните, защото гарнитурата се подгъв.
Виждам че гарнитурата е гумена при сваляне може ли да се ползва отново или трябва друга?
Ще ми трябва ли динамометричен ключ за болтовете и на колко КГ се стягат или не е нужно?
Предварително благодаря.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: TDS капак клапани.
Колега, трябва да се смени, освен ако не решиш да я залепиш със силикон, след съответното обезмасляване, което не ти препоръчвам да правиш, защото ако се наложи да сваляш капака....
Моментите на затягане са М6- 10Nm, М7,8- 15Nm, затягането се прави по определена схема.
Моментите на затягане са М6- 10Nm, М7,8- 15Nm, затягането се прави по определена схема.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега, трябва да се смени, освен ако не решиш да я залепиш със силикон, след съответното обезмасляване, което не ти препоръчвам да правиш, защото ако се наложи да сваляш капака....
ОК. Къде да търся тази схема и от къде да взема гарнитура защото в дарукар няма налична поне така излиза в сайта?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Vladocbr написа:zvetiko написа:Колега, трябва да се смени, освен ако не решиш да я залепиш със силикон, след съответното обезмасляване, което не ти препоръчвам да правиш, защото ако се наложи да сваляш капака....
ОК. Къде да търся тази схема и от къде да взема гарнитура защото в дарукар няма налична поне така излиза в сайта?
Схемата е нещо подобно:

В Сервизи и магазини има предостатъчно колеги, които продават части за БМВ.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Благодаря. Поръчах гарнитурата и о-пръстена! Ще ми трябват ли тези гумички на болтовете да ги поръчвам и тях?
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Колеги кажете ще ми трябват ли нови тея гумички на болтовете че утре сутрин заминавам в провинцията да правя колата?
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Колега какъв е този филм какви нютони ,ако не ти е пускала масло само я забърши хубаво старата гарнитура сложи новия О-пръстен на вакум помпата и събираш по обратния ред помпа ,капак клапани . . . . .за болтовете не ти трябва динамо метричен ключ ,стягаш НО не хамалската да не ги пренавиеш (щеше да е хубаво да си изчиштиш и филтър картерни газове ,намира се на капака на клапаните (имаше тема подробна в Е39 раздека)
)

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Ами филм е защото като се пренатегнат вероятно ще текне масло и другото е манията ми за стягане. Да може би и със старата гарнитура можеше да стане но за всеки случай си взех нова. Благодаря.
- plam40
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 ТДС
Няма как да ги пренатегнеш защото има ограничителни втулки в отворите на капака, които не позволяват уплътнението да се притисне повече от колкото е необходимо! 

1. Съзнанието е като парашута - работи само ако е отворено
2. Моята кола върви с ВОДА, а твоята ?
3. Имената на великите : Даниел Дингел, Стенли Майер
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
хаххахах как не може като капака се завива на главата а всеки знае е главата е алуминиева с тея резбички много ама много лесно може да ги пренавиеш 

- plam40
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 ТДС
Колега, то и болтовете на колелата могат да се скъсат, ако не си знаеш мярката
. А иначе аз моя капак съм го отварял поне 60 -70 пъти - и си е с оригиналното уплътнение - теч нямам
, може би е чист късмет !

1. Съзнанието е като парашута - работи само ако е отворено
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Работата е готова! Нова гарнитура + о-пръстен и чистене. Само да кажа за капака наистина има втулки и гарнитурата не можеш да я пренатегнеш но болтовете може и то доста убаво. Стягах ги с динамометричен ключ и като видях колко леко се стяга на необходимите килограми със сигурност щях доста да ги пренавия.
Благодаря на всички.
Поздрави.
Благодаря на всички.
Поздрави.
- Minchev8802
- Потребител
-
- Кара: Бмв 523i
здравеите колеги утре ще сменям гарнитурата на капака прегледах темата само не ми стана ясно на колко килограма да направя динамометричния ключ ако някои знае да помогне
колата ми е 523i
благодаря предварително
колата ми е 523i
благодаря предварително
13 мнения
• Страница 1 от 1