Внезапно гаснене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivelinovv
- Потребител
-
- Кара: f16
- Мечтае да кара: е46
Внезапно гаснене
Здравейте наскоро се сдобих с е46 2.2 бензин. Понякога (най-вече когато съм я оставил 5 10 мин. и после пак я запаля) няма мощност и гасне по светофарите. Когато и подам рязко газ се зачудва и спада с 100 оборота и чак тогава се покачва. Веднъж тъкмо когато падаше в 400 300 оборота и подадох рязко, дигнах я до към 2.500 оборота и сама се задържа на 1.500 за около 5 6 секунди. понякога когато съм я оставил за 1 2 минути да си работи в спряло положение и й подам газ до към 1500 оборота и я задържа на толкова и тя сама спада с 100 оборота. Махнати са катализаторите но ламбда сондите са повдигнати с 1мм. нагоре с (шайбички). Тези всичките проблеми възможно ли е да са от ламбда сондите при положение че не свети чека заради тях.
Погледнах живи данни
http://ivelinovv.snimka.bg/tuning/wefg- ... 0.33388898
но не разбирам много
Погледнах живи данни
но не разбирам много

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Внезапно гаснене
ivelinovv написа:Здравейте наскоро се сдобих с е46 2.2 бензин. Понякога (най-вече когато съм я оставил 5 10 мин. и после пак я запаля) няма мощност и гасне по светофарите. Когато и подам рязко газ се зачудва и спада с 100 оборота и чак тогава се покачва. Веднъж тъкмо когато падаше в 400 300 оборота и подадох рязко, дигнах я до към 2.500 оборота и сама се задържа на 1.500 за около 5 6 секунди. понякога когато съм я оставил за 1 2 минути да си работи в спряло положение и й подам газ до към 1500 оборота и я задържа на толкова и тя сама спада с 100 оборота. Махнати са катализаторите но ламбда сондите са повдигнати с 1мм. нагоре с (шайбички). Тези всичките проблеми възможно ли е да са от ламбда сондите при положение че не свети чека заради тях.
Погледнах живи данни
но не разбирам много
Колега, проблемите може да са свързани с електрониката, може със засмукването на паразитен въздух. Трябва да се видят повече данни за колата, от това, което показваш, за да може да се реши проблема.
- ivelinovv
- Потребител
-
Ако можеш да ми кажеш какви данни да запиша направо на видео
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
kok4o написа:Датчик всмукателен вал

- ivelinovv
- Потребител
-
Ако е датчик няма ли да го засече на диагностиката защото не излизат никакви грешки
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivelinovv написа:Ако можеш да ми кажеш какви данни да запиша направо на видео
Живи данни от сондите, датчика на дроселовата клапа, датчик за температура на антифриза, масметъра. Ако до тук всичко е наред, може да запишеш и как работят датчиците на валовете. Но както вече ти казах, може просто да смуче въздух от някъде.
- ivelinovv
- Потребител
-
След сума ти главоблъсканици се стигна до извода че е от стъпковото моторче и утечки на въздух след дебитомера. След като изчистих моторчето с бензин и залепих гофрето с топлоустойчив силикон колата буквално литна! Само ще помоля да ми каже някой има ли смисъл от преинсталиране на софта (привеждане към евро 2) заради ламбда сондите след катализаторите, като съм без катализатори? Не ми свети чека заради тях защото нанизах няколко шайбички на ламбдите.
- IVЕ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D + ремап
- Мечтае да кара: нещо М.....
ivelinovv написа:След сума ти главоблъсканици се стигна до извода че е от стъпковото моторче и утечки на въздух след дебитомера. След като изчистих моторчето с бензин и залепих гофрето с топлоустойчив силикон колата буквално литна! Само ще помоля да ми каже някой има ли смисъл от преинсталиране на софта (привеждане към евро 2) заради ламбда сондите след катализаторите, като съм без катализатори? Не ми свети чека заради тях защото нанизах няколко шайбички на ламбдите.
За момента може и да не свети заради тях,но е въпрос на време....по отношение на гумения въздуховод (гофрето) е добре да го смениш с ново, не струва скъпо и има колеги в отдел "продава",които ги предлагат!
9 мнения
• Страница 1 от 1