Тресене при потегляне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тресене при потегляне

Мнение от bmw_330d » 10 Юни 2014, 15:33

Здравейте.
Отскоро съм собственик на BMW e46 330d 184коня, ръчни скорости, седан. Има едно тресене при потегляне, получава се само когато потегля от пълен покой на 1-ва или задна. При студен двигател почти не се усеща, да не кажа, че го няма едва ли не. При загрял вече двигател се усеща стабилно. Също когато работи на място на определени интервали се усещат едни много леки вибрации, усещат се а и също се забелязват в скоростния лост как леко потрепва. Всичко това ме навежда на мисълта, че може да са тампони на двигателя и/или скоростната кутия. Предния собственик ми каза, че ги е сменил, но съм чел(не знам дали е така), че ако не се сложат оригинални тампони до няколко хиляди км(10 000 например) и новите неоригинални пак могат да "сдадат багажа". На последно място(и се надявам да не е това) оставям маховика. Вие какво мислите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Re: Тресене при потегляне

Мнение от Shamanek » 11 Юни 2014, 13:43

Маховик или тампони на мотора според мен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 11 Юни 2014, 22:51

Ако е маховик на натиснат съединител не трябва да има вибрации . А висящ лагер ?

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_330d » 12 Юни 2014, 19:25

Възможно ли е проблема да е от висящият лагер, защото съм сигурен, че е за смяна, като тръгна от ниски обороти на 5-та предавка се чува един шум 2 или 3 пъти докато не се вдигнат оборотите? А утре ще проверя дали при натиснат съединител има вибрации.

пп. Ти за притрисането при потегляне ли говореше или за импулсните вибрации? Днес проверих при натиснат съединител дали ги има вибрациите, и да има ги.

Назад към E46