Рециклиране на носачи ИЛИ Meyle HD-усилени ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Рециклиране на носачи ИЛИ Meyle HD-усилени ?
Лично според мене рециклирането е по за предпочитане процедура.
- по-евтинко
- имаш избор на шарнири
- запазваш си оригиналния немски носач, с който е излязла колата, а не някой правен
не знаеш къде, какви свойства има и т.н.
- крайния резултат е един и същ
Успех !
- по-евтинко
- имаш избор на шарнири
- запазваш си оригиналния немски носач, с който е излязла колата, а не някой правен
не знаеш къде, какви свойства има и т.н.
- крайния резултат е един и същ
Успех !
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Meyle,Lemforder,Febi с дилърска отстъпка от UK мога да намеря на 240лв на носач и то без тампона.Правете му сметката какви ментета са тези в BG! Lemforder пък в BG е най-масовото менте,защото всеки знае , че са производителя на окачването на Е46! И в този ред на мисли- отивам да си взема десен Lemforder носач(че брат ми ми беше пратил един ляв подарък) и какво да видя-няма дупка за нивомера на ксенона!Звъня на брат ми в UK , а той на дилърите и те му казват , че няма как оригинален да няма дупка!
Иначе с М-кови Lemforder-ски и Powerflex колата спи и на завои и на дупки!
От BG никога носачи за Е46 и др. По-добре наистина се свържи с колегата Oci-виждал съм как ги рециклират и си заслужава,ако не могат да се дадат пари за оригинален носач!

Иначе с М-кови Lemforder-ски и Powerflex колата спи и на завои и на дупки!
От BG никога носачи за Е46 и др. По-добре наистина се свържи с колегата Oci-виждал съм как ги рециклират и си заслужава,ако не могат да се дадат пари за оригинален носач!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Момчета понеже сте много по запознати и не ми се отваря нова тема....рециклират ли се оригинални носачи от М3,намират ли се само шарнири от М3 или има ли вариант изобщо на обикновен носач да се забие шарниш с м-ков диаметър?
Благодаря
Благодаря

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Ровил ли си в нета ибей и др. за такива шарнири ?
Ако ги има, не виждам какъв е проблема да се пренабият, както на не М-ковите.
Ако ги има, не виждам какъв е проблема да се пренабият, както на не М-ковите.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Хвърлих едно око набързо но не успях да намеря никъде...а ми се иска не само дискове и супорти а главини и амортисьор от М3 да сложа на обикновен носач...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
т.н. М-носач(различен е от М-ковия:М-тех2 спортен) има изместен център на дългия шарнир и различна геометрия,а тампона му няма нищо общо със стандартния-нито по форма,нито по начин за закрепване към купето.Няма такива шарнири,защото никой собственик на М-ка не би му дошло на ум да ги набива в носача!То и затова няма дълъг шарнир за стандартен носач!
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:То и затова няма дълъг шарнир за стандартен носач!
Да де то ясно че дългия го няма,интересува ме късия и по скоро дебелината му.Порових още малко и засега се спрях на варианта да направя на струг пръстен и да забия обикновенния носач в М-кова главина.Не знам само с геометрията какъв ефект ще имам ако оставя горния тампон на макферсона от М-ка...
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
oci написа:Батман написа:grandvizitor написа:embasi написа:колега зависи каде ги рециклираш може и да искарат повече от колкото оригиналните
AV autoservice
кв. Модерно Предградие
ул. Антон Кецкаров 3
Тук мисля да ги рециклирам. Дългия шарнир го правят, а късия го сменят с Мeyle HD-усилен.
А защо не резнете оригиналния дълъг и не набиете такъв от е36 Мейле-усилен?
точно така се прави не се реже просто се вадят и двата шарнира и се слагат чисто нови излиза наполовина като цена, а качеството е на ниво на нови носачи защото напрактика и двата шарнира са чисто нови, на самия носач няма какво да му се износи и така вече имате носачи със сменяеми шарнири следващия път само се чукват на преса и се набиват нови и така.
Пробвано е вече многократно, а за колегата с лемфьордера да не си мисли, че са качество напоследък това е най-големия ментак има вече два-три носача които не изкараха и по 2000 км с лемфьордер, качествени бяха преди години.
Сега даже ас метал и мейлето са в пъти по здрави.
Вероятност да се извади от набивката(от корпуса на носача)?
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Слагай от е36 рециклаж колега, или твойте рециклирани или ако държиш на нови цели носачи- турски ас метал. В е39 и 34 раздела бях писал ще напиша и тук- Meyle не купувайте в никакъв случай, ментаци страшни са на нашия пазар масово, както лемфиордер феби и тн известни. Такива ядове съм брал с тия марки, че само като чуя за тях и настръхвам. Биелетки за е36 мейле усилени- 3000км и леш има и още случай но не ми се приказва просто....... Не се набутвайте момчета! 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
аз ще съм в противоположност на колегата, имам преки наблюдения от Мейле-то както от носачите така и от тампоните, аз карам вече година с тях и доста им навъртях по доста пресечени терени и разбити паважи... имам колеги които също са доста доволни от носачите на мейле...
Всичко си е индивидуално явно и винаги има едно нещо 2 страни .. Докато не се пробва не може да се каже мнение.
П.П съгласен съм единствено лемфиордер че
Колата е 328 със 17 джанти и гуми 245/40 и 225/45 и напомпани на 2,6 ,че вредещайна не харесва меката гума... малко се цепят не е като да не друса по паважа и няма хлоп троп да чукна на дърво забравих как звучи умрелият шарнир
Всичко си е индивидуално явно и винаги има едно нещо 2 страни .. Докато не се пробва не може да се каже мнение.
П.П съгласен съм единствено лемфиордер че

Колата е 328 със 17 джанти и гуми 245/40 и 225/45 и напомпани на 2,6 ,че вредещайна не харесва меката гума... малко се цепят не е като да не друса по паважа и няма хлоп троп да чукна на дърво забравих как звучи умрелият шарнир

- stanislav320d
- Потребител
-
здравейте,нуждая се от съвет според вас заслужава ли си обмисляната ми покупка....http://olx.bg/bmw-e46-nosach-meyle-hd-i42763989
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
stanislav320d написа:здравейте,нуждая се от съвет според вас заслужава ли си обмисляната ми покупка....http://olx.bg/bmw-e46-nosach-meyle-hd-i42763989
Според мен НЕ. Взимай от проверени хора. @mitaka7 намери в съответният раздел и ще имаш по-добра оферта мисля.
С отлични впечатления съм от Meyle - втора година съм с тампоните им, а от тази есен и с носачите им - за сега никакъв проблем.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
е защо да е съмнително то мейлето толкова си струва с отстъпките навсякъде 160-170 лв.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Аз моите шарнири си ги сменям при Иво в Перник. По веднъж на около 3 години. Доволен съм 

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3