губя спирачна течност

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

губя спирачна течност

Мнение от steeN » 17 Окт 2006, 23:38

от както взех тая 16ка нещо ми беше мек педала на спирачките обезвъздушавах - не помогна, смених спирачна течност - не помогна... и сега ми светна лампата за спирачната течност, спрях погледнах доста беше намаляла... явно изтича от някъде :evil:. това всичкото съпроводено с трудно вкл. на първа на място от време на време... някакви идеи какво трябва да проверя за течове и къде най-вероятно са?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 18 Окт 2006, 0:17

На мен ми течеше от долната спирачна помпа - дорде цялата помпа замина. Смених я и сега "жми градо".
Но не е задължително да е от това де.
Симптоми - ако тече оттам, като я погледнеш отдолу на канал, би трябвало да се събира капка в отвора долу м/у скоростната и двигателя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maggkrabar » 18 Окт 2006, 0:23

ми ако няма течове под колата, може да е вътре в нея :mhihi: бръкни с ръка където е спирачния педал и виж дали оттам не мокри - може да се стича под стелките и затова да не го виждаш. ако съединителя и спирачката са с общ съд за спирачна течност - виж и него. ама би трябвало малко да мирише в купето
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 18 Окт 2006, 1:04

99% е долната помпа на съединителя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 18 Окт 2006, 10:22

На мен ми губи течност от заден десен цилиндър. Трябва да го сменям, ама.... Та виж и при тебе дали няма нещо подобно...
It's not who You are, it's who You know...

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Re: губя спирачна течност

Мнение от viper » 18 Окт 2006, 12:04

[steeN] написа:от както взех тая 16ка нещо ми беше мек педала на спирачките обезвъздушавах - не помогна, смених спирачна течност - не помогна... и сега ми светна лампата за спирачната течност, спрях погледнах доста беше намаляла... явно изтича от някъде :evil:. това всичкото съпроводено с трудно вкл. на първа на място от време на време... някакви идеи какво трябва да проверя за течове и къде най-вероятно са?

Според мен теча е от спирачната система, а съединителя започва да се бъзика защото няма спирачна течност в казанчето (маркуча за съединителя е почти посредата на казанчето).

- Провери си цилиндърчетата на задните колела. Погледни джантите отвътре - ако има мокра, ясна работата

- Провери си спирачните апарати отпред - може да има корозирало цилиндърче и от него да става драмата

- Провери този безумен клапан за налягане (Номер 5 на диаграмата):
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=15

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 18 Окт 2006, 12:13

И при мен течеше от цилиндърче на задно колело (с барабани). Оправи се с ново :) - 30-40лв по памет, че доста отдавна беше?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 18 Окт 2006, 14:35

BMW never stop's ....

Любо Тодоров

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 18 Окт 2006, 19:26

При мен се губеше от помпата на съединителя в скоростната кутия след смяна на гумичката го оправих, но погледни и спирачните апарати; съединителя и спирачките са на един съд (демек едно казанче ), а по добре беше да са 2 казанчета отделни така се разбира къде е проблема ;)
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: губя спирачна течност

Мнение от steeN » 03 Дек 2006, 13:10

viper написа:- Провери този безумен клапан за налягане (Номер 5 на диаграмата):
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=15

да, това е виновника :yes:
светна ми лампата вчера и го разнищих...
колко време отнема ремонта?

едит:
самоотговарям си както обикновенно :) - 2 часа
благодарности на viper за правилната насока
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Назад към E30