Кое е най-доброто ОЕМ радио с касетка за е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Кое е най-доброто ОЕМ радио с касетка за е36?
Може, не знам... Управлението е интересно какъв му е протокола...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
don_gori написа:Може и без тоя делител с 2-та разистора и 2-та филтриращи кондензатора. То сигнала там си е достатъчно усилен и качествен.
Доколкото си спомням от ровенето по datasheet-a на чипа имаше изход за Аукс , просто си седи и чака някой да се хване там. Но мисля , че софтуерно няма кой да му подаде сигнал че да свирне аукса. Иначе съм 99% сигурен , че чипа на тоя Филипс има възможност за Аукс.
Ако се намери някой капацитет , който да отключи Аукса и да го замени примерно с TAPE ще сме голям фурор
Не казвай, че си 99% сигурен, защото не е така. Стерео аудио процесорът с цифрово управление на този плеар е tda7313 и има 3 (три) независими стерео входа. Единият се ползва за касетофона, вторият се ползва за CD чейнджърът, а третият е за радиото, като комутацията между АМ и FM се извършва от отделен процесор. Това се налага, защото входа за радиото е само един, а не както при другите стерео аудио процесори, които имат 4 (четири) и повече входа.
На самия чип може да се подаде входящ сигнал от порядъка на 1V без да се получат изкривявания на изхода му. Самият сигнал от главата е толкова слаб, че се налага да се използването на предусилвателно стъпало преди входа на въпросното tda. Точно по този начин е изградено предусилвателното стъпало на касетофона. До колкото помня тоно предусилвателят има корекции от типа "долби" и е нормално да изкривява сигнал, които е с ниво 1V.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Днеска се сдобих с един Филипс. cod-cdbp сигурно ще го познае
Скачам до офиса, че от моя комплект точно торкса дето е за сваляне на механизма за касетката липсва
После ще щрапам снимки да кажете кое, къде да запоя за да тръгне аукс-а
ПП. Има ли някъв вариант да се омагьоса тая пущина, че около 40% от пикселите са се пенсионирали ..

Скачам до офиса, че от моя комплект точно торкса дето е за сваляне на механизма за касетката липсва

После ще щрапам снимки да кажете кое, къде да запоя за да тръгне аукс-а

ПП. Има ли някъв вариант да се омагьоса тая пущина, че около 40% от пикселите са се пенсионирали ..

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
ogata написа:Днеска се сдобих с един Филипс.
Скачам до офиса, че от моя комплект точно торкса дето е за сваляне на механизма за касетката съм го загубил![]()
И после ще щрапам снимки да кажете кое, къде да запоя за да тръгне аукс-а![]()
ПП. Има ли някъв вариант да се омагьоса тая пущина, че около 40% от пикселите са се пенсионирали ..![]()
Препоръчвам ти да ми го пратиш и да не го разглобяваш повече. Обещавам да ти го върна със позлатени чинчове на задния панел. На пръв поглед изглежда лесно, но е доста тегаво и ако нямаш подходящите инструменти има голяма вероятност да го прецакаш.
Последна промяна stony1 на 10 Юни 2014, 18:09, променена общо 1 път
Българския вариант:
- ogata
- старши ентусиаст
-
Искам да се науча и аз дееееее
Ма на тва и чинчове ли могат да му се изкарат ?

Ма на тва и чинчове ли могат да му се изкарат ?

- stony1
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Искам да се науча и аз дееееее![]()
Ма на тва и чинчове ли могат да му се изкарат ?![]()
Ти какъв AUX искаш да бъде? С чинчовете е универсално и всеки си решава какъв сигнал да забоде в тях. Това с научаването го остави за по-елементарни схеми. Заводските платки не са лесни за ремонт и надстрояване от начинаещи.
Българския вариант:
Аз на моето и златни чинчове за усилвател бях изкарал и позлатен аукс
@stony1 може да съм в грешка за Аукс-а , но до колкото си спомям чипа имаше изход за аукс .. нз

@stony1 може да съм в грешка за Аукс-а , но до колкото си спомям чипа имаше изход за аукс .. нз

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кое е най-доброто ОЕМ радио с касетка за е36?
stony1 написа:...
А да ти пратя моя бекер за почистване на оптиката? Че нещо се шашка от време навреме, аз не смея да го отварям, че го чаках от Германия 3 месеца да изпадне

точно филипса ц13 не отива на нищо под е36, освен е31.. нищо, че се е предлагал и за други модели от 90те. та...лош избор. в никакъв случай няма да изглежда ретро.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Днес се сдобих с перфектния вариант за целите ми
+ Изчистен вид (разбирайте яко Спарта)
+ липса на касетка
+ наличие на aux (че даже и работи)
+ свети оранжево
+ ретро вид
+ поддържа ел.антена
- ОЕМ, ма не за БМВ
- единствената настройка на звука е леви/десни

+ Изчистен вид (разбирайте яко Спарта)

+ липса на касетка
+ наличие на aux (че даже и работи)
+ свети оранжево
+ ретро вид

+ поддържа ел.антена
- ОЕМ, ма не за БМВ
- единствената настройка на звука е леви/десни

Последна промяна ogata на 14 Юли 2014, 20:37, променена общо 1 път

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Пфф тая тема ме накара да поровя из мазата на вилата, ама явно е изхърлено и нямам късмет.
А става дума за перфектна БАВАРИЯ БМВ с лява и дясна врътка и аналоговата скала за радиото. И поддържаше ел. антена, защото на Е30ката през 90та година, когато бащата я докара от германия - джитках вкл./изкл. само зарави жик-так горе-долу ефекта
Помня, че с брата го свалихме, за да сложим канууд мека механика касета на доста по-късен етап, което за онези времена беше УАУ. Баварията беше перфе и прибрана в кашон, ама
п.с. Ако си намеря от онези ретро еквалайзери с множеството корекции и с вграден усилвател, иии да се вписва в интериора - бих го вкарал в колата на видно място
eдит:
http://www.bbkingfan.de/bilderbmw3/forum/bavcass1.JPG
ей за този говоря и свиреше доста прилично на фабричните колонки
А става дума за перфектна БАВАРИЯ БМВ с лява и дясна врътка и аналоговата скала за радиото. И поддържаше ел. антена, защото на Е30ката през 90та година, когато бащата я докара от германия - джитках вкл./изкл. само зарави жик-так горе-долу ефекта

Помня, че с брата го свалихме, за да сложим канууд мека механика касета на доста по-късен етап, което за онези времена беше УАУ. Баварията беше перфе и прибрана в кашон, ама

п.с. Ако си намеря от онези ретро еквалайзери с множеството корекции и с вграден усилвател, иии да се вписва в интериора - бих го вкарал в колата на видно място

eдит:
http://www.bbkingfan.de/bilderbmw3/forum/bavcass1.JPG
ей за този говоря и свиреше доста прилично на фабричните колонки

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- dj_allien
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 523i Saloon
- Мечтае да кара: само по немски аутобани
- Детайли за колата: M52B25 '98
stony1 написа:don_gori написа:Може и без тоя делител с 2-та разистора и 2-та филтриращи кондензатора. То сигнала там си е достатъчно усилен и качествен.
Доколкото си спомням от ровенето по datasheet-a на чипа имаше изход за Аукс , просто си седи и чака някой да се хване там. Но мисля , че софтуерно няма кой да му подаде сигнал че да свирне аукса. Иначе съм 99% сигурен , че чипа на тоя Филипс има възможност за Аукс.
Ако се намери някой капацитет , който да отключи Аукса и да го замени примерно с TAPE ще сме голям фурор
Не казвай, че си 99% сигурен, защото не е така. Стерео аудио процесорът с цифрово управление на този плеар е tda7313 и има 3 (три) независими стерео входа. Единият се ползва за касетофона, вторият се ползва за CD чейнджърът, а третият е за радиото, като комутацията между АМ и FM се извършва от отделен процесор. Това се налага, защото входа за радиото е само един, а не както при другите стерео аудио процесори, които имат 4 (четири) и повече входа.
На самия чип може да се подаде входящ сигнал от порядъка на 1V без да се получат изкривявания на изхода му. Самият сигнал от главата е толкова слаб, че се налага да се използването на предусилвателно стъпало преди входа на въпросното tda. Точно по този начин е изградено предусилвателното стъпало на касетофона. До колкото помня тоно предусилвателят има корекции от типа "долби" и е нормално да изкривява сигнал, които е с ниво 1V.
Стана ми интересна темата

Точно така стоят нещата при този модел.
Преди време си поиграх с един такъв PHILIPS и направих следното:
- Стерео изход по ниско ниво за усилвател:
Пинове 22, 23 и 3 на мултиплексора (TDA7313) са съответно Rear Right Out, Rear Left Out и GND. От тях, през разделителни кондензатори (не помня какви точно съм слагал) изведох чинчовете на задния панел на касетофона.
- Стерео AUX вход, комутируем при плейбек от CD чейнджър
Спрях се на този вариант, тъй като разполагах с чейнджър, а и за да запазя функционалността на касетката.
Та... Пинове 9, 13 и 3 на мултиплексора (TDA7313) са съответно Right Input за аудио сигнала от CD, Left Input и GND. Разпоих 9-ти и 13-ти пин от платката, изведох ги на една 6 пинова букса на задния панел на касетофона. изводите, които останаха свободни от тези пинове на платката също бяха изведени на тази букса. Останалите 2 от 6-те пина на буксата свързах към вече изведен вход за 3.5мм жак на панела пред скоростния лост (до бутоните за подгрева - Е36). Логиката е следната: - пинове 9 и 13 на мултиплексора са входове спрямо пин 3 - GND. свободните вече площадки на платката са изводите, които носят сигнала от CD, а допълнителните два от жака ще носят сигнала от AUX външен източник, включен в женската букса, която съм направил. Посредством най-прост ключ, може да се комутира кой източник да е входен, т.е кое да се чува на колоните, когато плеърът е в режим CD. Този ключ, може да бъде поставен навсякъде и да представлява всякакъв тип (в моя случай е оригинален бутон за ASC, чиято PUSH функция сменя състоянието на един направен от мен RS тригер с NE555, така става и превключването между източниците). Ключът се включва в 6 пиновата букса на задния панел на касетофона, като масите на двата източника са перманентно свързани помежду си и към пин 3 на TDA7313.
Същата методика може да бъде приложена и на входовете за радио и касетка без проблем.
Качеството (ако модификацията е изпълнена професионално и с добри ширмовани проводници) е перфектно, няма разлика в звука между CD и външния източник, включен в AUX входа.
С радост ще помогна, ако някой реши да се занимава и има нужда от помощ!
- ogata
- старши ентусиаст
-
Днес се сдобих с това.
Много съм доволен.
Автентичният вид мисля, че го докарах имайки предвид, че се монтира на е30 въпросното.
Най-много се радвам, че няма изгорели пиксели
Още повече се радвам на символичната цена на която го взех, щото нямаше код, но един генератор, който ми се подмяташе тука го уцели от първият път
А, най-много се радвам, че и свири

Много съм доволен.
Автентичният вид мисля, че го докарах имайки предвид, че се монтира на е30 въпросното.
Най-много се радвам, че няма изгорели пиксели

Още повече се радвам на символичната цена на която го взех, щото нямаше код, но един генератор, който ми се подмяташе тука го уцели от първият път

А, най-много се радвам, че и свири

58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4