Проблем GM модул

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Проблем GM модул

Мнение от ilia1984 » 09 Юни 2014, 10:01

Здравейте ,
от дълго време не съм писал тук но имам следният проблем преди време забравих отворен прозореца на колата и заваля дъжд след което колата не искаше да се отключи чистачките не работеха както и ел. стъклата проверих бушоните здрави бяха!!! направих следното откачих клемите на акумулатора за половин час и нещатата се оправиха и всичко заработи и така цяла седмица докато пак не го направи и ми блокира всичко пак откачих акумулатора и се оправи....Колега какво да правя да го сменям ли този GM модул и как и къде се намира този модул?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем GM модул

Мнение от Gqbriel » 09 Юни 2014, 10:07

ilia1984 написа:Здравейте ,
от дълго време не съм писал тук но имам следният проблем преди време забравих отворен прозореца на колата и заваля дъжд след което колата не искаше да се отключи чистачките не работеха както и ел. стъклата проверих бушоните здрави бяха!!! направих следното откачих клемите на акумулатора за половин час и нещатата се оправиха и всичко заработи и така цяла седмица докато пак не го направи и ми блокира всичко пак откачих акумулатора и се оправи....Колега какво да правя да го сменям ли този GM модул и как и къде се намира този модул?

на първо време,провери какво ще ти изкара ДИС - къде има проблем ,после сменяй ГМ модул
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от MOPART » 09 Юни 2014, 11:14

ilia1984 написа:Здравейте ,

GM модула се намира под жабката.Бял е на цвят и има три букси,една голяма и две по малки.След смяна,задължително трябва кодиране,особено ако е от комби и се слага на седан или обратно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Юни 2014, 12:08

Колега, мисля, че трябва да се провери, дали заради отвореният прозорец, не се намокрил, въпреки, че ми се струва доста трудно и след това да се презапише софтуера му.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 09 Юни 2014, 12:38

zvetiko написа:Колега, мисля, че трябва да се провери, дали заради отвореният прозорец, не се намокрил, въпреки, че ми се струва доста трудно и след това да се презапише софтуера му.

Не знам сега пак се бъгна и съм откачил акумулатора оправя са така за ден два и пак се бъгва не знам дали ако сменя модула ще се оправи или трябва преинсталация на софта :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 09 Юни 2014, 13:16

На мен ми прилича като на проблем с K-line а не на повреден модул. Да имаш случайно gromaudio или друго афтърмаркет устройство?
Водата едва ли ти е повредила софта :)
Къде точно и КОЛКО ти се наводни колата. ГМ модула е доста високо...
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Юни 2014, 13:28

ilia1984 написа:
zvetiko написа:Колега, мисля, че трябва да се провери, дали заради отвореният прозорец, не се намокрил, въпреки, че ми се струва доста трудно и след това да се презапише софтуера му.

Не знам сега пак се бъгна и съм откачил акумулатора оправя са така за ден два и пак се бъгва не знам дали ако сменя модула ще се оправи или трябва преинсталация на софта :dunno:

Колега, модула трябва да е кодиран за твоята кола, за нейните екстри, за да работи всичко коректно. Дори да вземеш друг, отново ще е необходимо да се кодира, за това най-напред да се пробва с твоя- ако е софтуерен бъг, при презаписване ще се оправи, ако не се получи, може да се предполага, че нещо физически не е наред с модула и тогава може да отидеш на вариант модул от друга кола. Но както ти казах, като начало прегледай дали модула и около него не се е намокрило от дъжда.

На мен ми прилича като на проблем с K-line а не на повреден модул

Колега, възможно е и да е това, за това му казах най-напред да види дали няма влага от дъжда, като се разглоби ще се види освен GM модула и съединителният блок на К-bus.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 09 Юни 2014, 14:21

Почти съм убеден,че дори с нацяло отворени прозорци,тоя GM модул няма как да се намокри.Като знам само къде е наврян :) .
Колега @ilia1984, имам GM модул под ръка,ако искаш звънни ще пробваме дали е от него.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 09 Юни 2014, 15:09

pimpo написа:На мен ми прилича като на проблем с K-line а не на повреден модул. Да имаш случайно gromaudio или друго афтърмаркет устройство?
Водата едва ли ти е повредила софта :)
Къде точно и КОЛКО ти се наводни колата. ГМ модула е доста високо...

изобщо не става въпрос за наводнение просто оставих леко отворен прозореца и заваля дъжд малко след това стана всичко нещо самият модул се бъгва :dunno:
като разкача акумулатора за половин час всичко си работи и така кара седмица или по малко и се бъгва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 09 Юни 2014, 17:18

Кой прозорец беше оставил?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pimpo » 09 Юни 2014, 18:09

Не каза дали имаш гром. При мен същите неща стават от него! Има бъг в софта. Също така съм чувал че някои печки при дизелите правят този проблем, но не знам подробности.
Ако не говорим за сериозно наводнение, тогава според мен е просто съвпадение с отворения прозорец. Съмнява ме да се е намокрило дотолкова окабеляването че да прави проблем. Прочети както ти казаха колегите за грешки. При мен илизаше K-line short circuit или нещо подобно. Ако и при теб е така (в което съм 90% сигурен) почваш да разкачаш устройства, като започваш от такива които са скоро пипани/добавяни. Като това го правиш когато се прояви проблема. Разкачаш радио, климатроник, лайт модул, километраж и чакаш да се оправи след всяко откачено устройство. Естествено няма да си правиш тест на мигачите без лайт модул :)). Но аз лично се съмнявам да е от тях. Също от евтини ксенони стават такива проблеми, не знам защо, може би някакви електромагнитни смущения правят и бъгват мрежата. Така че според мен вариантите са:
1. Гром
2. Печка
3. Ксенон
Ако нямаш никое от тях вече се предавам :)

грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ

Потребител
Аватар

Мнение от chupata » 09 Юни 2014, 22:04

И при мен е същия проблем. Какво да правя. Моля помагайте!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 10 Юни 2014, 15:32

pimpo написа:Така че според мен вариантите са:
1. Гром
2. Печка
3. Ксенон
Ако нямаш никое от тях вече се предавам :)

Нямам нито едно от трите колата е бензин 118коня! Прозореца беше заден ляв и беше съвсем леко отворен да влиза въздух.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pimpo » 10 Юни 2014, 17:09

Не знам отзад в ляво да има някакви устройства. Може би само кабели. Все пак може да вдигнеш седалките, мокета, да видиш дали е мокро под тях (едва ли). Според мен не това е довело до проблема.
Остава диагностиката и след това по жицата тръгваш... но не за бялата лястовица, а за устройството което ти блокира линията. Може да е всяко едно. CD changer ако имаш също може да е от него. Всяко устройство което има връзка с K-line.
Всъщност като се появи пак проблема изпробвай де що има функции по колата, и опиши кое работи и кое не. За да затворим малко кръга около ГМ или около K-line. При мен примерно аварийните работеха, но не мигаше и не цъкаше таблото. И причината е че лайт модула си работи, но не може да каже на таблото да цъка. Ако при теб при появата на проблема, пуснеш аварийните и таблото цъка, значи K-line работи и тогава проблема може би ще се окаже ГМ или само неговата връзка с K-line.

грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ

Потребител
Аватар

Мнение от chupata » 10 Юни 2014, 17:29

нямам плафони, чистачки, централно и ел пакет

Следваща

Назад към E46