Проверка на масло - дискусия....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
© написа:6.5л беше още при М50В20
нормално е да е толкова и при М52
Ибах аз тея бензинови мотори... много бре. А тия 6.5л са показание на макс, нали?
Si non confectus, non reficiat.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Да, навсякъде пише 6.5 л., но май трябва да се мери по добрия стар метод по пръчката най-добре, че глей кво става...!© написа:6.5л беше още при М50В20
нормално е да е толкова и при М52

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Значи 6л за да ти е мирна главата
@ titto - май ще трябва да поизточиш малко за всеки случай.

Si non confectus, non reficiat.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ей сега го проверявам за последно на студен мотор и отивам да цръцна малко!Zagy написа:Значи 6л за да ти е мирна главата![]()

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Re: Проверка на масло - дискусия....
Пръчката на 330д е много скапана. Винаги като я извадя от едната страна ми е на средата а от другата на макс. Под наклон ли влиза в картера незна, но трудно се разбира къде точно е маслото.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re:
kriso85 написа:Не е написано просто така в книжката.... Маслото се проверява , когато е в работна температура
И ако искате да сте съвсем педантични - маслото достига работната си температура малко по-късно от охл. течност. Затова проверявайте маслото след като сте карали определено време, а не да гледате стрелката на Т да застане на позиция 12 ч. (трябва още време маслото да загрее).
А, който е съвсем, съвсем педантичен и има уред, който показва температурата на маслото, на колко точно градуса трябва да го чака да стане, че да го провери ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
абе къде я извадихте тая тема от 2009-та 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Привет колеги!
Извинете, че повдигам тази стара тема, но съм озадачен.
Става въпрос за 320д 150hp 2004година
При 3 последователни смяни на маслото забелязвам, че 5 литра масло е почти до максимума.
Нали по каталожни данни му дават да побира 5,5л. (това количество предполагам е до максимумът или бъркам).
Процедурата за смяна на маслото е следната.
1. Отива се пробката
2. Отваря се капачката за наливане на масло
3. Развива се филтъра
4. Оставя се да се цеди старото масло 30 мин. приблизително (време за кафенце)
5. Сменя се масленият филтър и се завива пробката.
Налива се новото масло, пали се колата да напълни филтъра и да подкачи масло. Проверява се нивото и о чудо 5л и е почти на максимум.
Проверката е извършена както по книжка (При нормална работна температура се гаси двигателят и след 5 мин се проверява), така и по старият метод след престой вечерта сутринта на студен мотор. Оказва се, че 5л е почти на максимум.
Въпросът е бъркам ли някъде и има ли вероятност да остава 0,5 л от старото масло в двигателя по този тертип на смяна. Евентуално къде да се насоча за проблем.
Благодаря предварително колеги.
Извинете, че повдигам тази стара тема, но съм озадачен.
Става въпрос за 320д 150hp 2004година
При 3 последователни смяни на маслото забелязвам, че 5 литра масло е почти до максимума.
Нали по каталожни данни му дават да побира 5,5л. (това количество предполагам е до максимумът или бъркам).
Процедурата за смяна на маслото е следната.
1. Отива се пробката
2. Отваря се капачката за наливане на масло
3. Развива се филтъра
4. Оставя се да се цеди старото масло 30 мин. приблизително (време за кафенце)
5. Сменя се масленият филтър и се завива пробката.
Налива се новото масло, пали се колата да напълни филтъра и да подкачи масло. Проверява се нивото и о чудо 5л и е почти на максимум.
Проверката е извършена както по книжка (При нормална работна температура се гаси двигателят и след 5 мин се проверява), така и по старият метод след престой вечерта сутринта на студен мотор. Оказва се, че 5л е почти на максимум.
Въпросът е бъркам ли някъде и има ли вероятност да остава 0,5 л от старото масло в двигателя по този тертип на смяна. Евентуално къде да се насоча за проблем.
Благодаря предварително колеги.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
метода ти е точен колега.само на следващата сутрин си го премери пак и ако е на макс си караи.Аз съм имал такива ситуации,2 коли еднакви мотори събират различно количество масло.А пък и 320 мисля събира точно 4.9 литра масло,няма нищо чудно

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
На дъното на кутията на масления филтър има едни вдлъбнатини, където се задържа малко масло. Дъното не е равно и от там не се изтича напълно старото масло. Използвам спринцовка от големите и обикновено от там издърпвам ориентировъчно между 50 и 100 грама.
Проверка на масло - дискусия....
Аз на мойта вчера го сменям сипах 7 литра и маслото ми е на средата, доста го чаках да се отцеди старото, но дават 7л на този мотор.
А и да питам два дни се возя вдигам пръчката, маслото си е бистро не е почерняло? Знам, че дизела уж веднага го прави черно.Проблем ли е това?
Sent from my iPhone using Tapatalk
А и да питам два дни се возя вдигам пръчката, маслото си е бистро не е почерняло? Знам, че дизела уж веднага го прави черно.Проблем ли е това?
Sent from my iPhone using Tapatalk

57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4