е46- без нито една функция на таблото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

е46- без нито една функция на таблото

Мнение от gulfstream » 06 Юни 2014, 22:25

Здравейте колеги! 320д 2002г-фейслифт.Преди два дена алармата ми се задейства(мисля безпричинно) и когато се опитах да я изключа с дистанционното-нищо не се получи.Колата си стоеше заключена и алармата продължаваше да свири.После отключих с ключа,отворих вратата,затворих и пак опитах с дистанционното ,но без никакъв ответ.Понеже се притесних от шума,който колата вдигаше,опитах като разкачих клемите на акумулатора и после пак ги закачих,но пак без резултат.Накрая запалих колата,изгасих я,пробвах с дистанционното и този път се отключваше и заключваше както трябва да си бъде.Алармата си спря с работата на дистанционното.В последствие обаче установих,че нищо по таблото не ми работи,няма никаква индикация.Само при палене светват еърбег и абс лампи и от там нататък АБСОЛЮТНО нищо.Колата си пали и върви и всичко друго си работи ,но без уредите на таблото.Пробвах с разкачване на акумулатора за 5-6 часа-нищо,пак същото.Някой споменава за K bus.Кажете ми къде се намира тази клема за да пробвам с разкачване и рекънектване.Иначе остава варианта с изгоряло табло,някой има ли представа колко вървят втора употреба? Утре моя майстор ще ми сложи едно табло от друга тройка само за да пробваме дали ще светне,за да знаем от таблото ли е.То в тия дъждове от един месец насам всичко се вкисна и може нещо от влага да е станало, не знам.Поздрави и благодаря за всяко мнение.

Потребител
Аватар

Re: е46- без нито една функция на таблото

Мнение от MOPART » 07 Юни 2014, 8:57

gulfstream написа:Здравейте колеги! 320д 2002г-фейслифт.Преди два дена алармата ми се задейства(мисля безпричинно) и когато се опитах да я изключа с дистанционното-нищо не се получи.Колата си стоеше заключена и алармата продължаваше да свири.После отключих с ключа,отворих вратата,затворих и пак опитах с дистанционното ,но без никакъв ответ.Понеже се притесних от шума,който колата вдигаше,опитах като разкачих клемите на акумулатора и после пак ги закачих,но пак без резултат.Накрая запалих колата,изгасих я,пробвах с дистанционното и този път се отключваше и заключваше както трябва да си бъде.Алармата си спря с работата на дистанционното.В последствие обаче установих,че нищо по таблото не ми работи,няма никаква индикация.Само при палене светват еърбег и абс лампи и от там нататък АБСОЛЮТНО нищо.Колата си пали и върви и всичко друго си работи ,но без уредите на таблото.Пробвах с разкачване на акумулатора за 5-6 часа-нищо,пак същото.Някой споменава за K bus.Кажете ми къде се намира тази клема за да пробвам с разкачване и рекънектване.Иначе остава варианта с изгоряло табло,някой има ли представа колко вървят втора употреба? Утре моя майстор ще ми сложи едно табло от друга тройка само за да пробваме дали ще светне,за да знаем от таблото ли е.То в тия дъждове от един месец насам всичко се вкисна и може нещо от влага да е станало, не знам.Поздрави и благодаря за всяко мнение.

Проблема най-вероятно е в таблото,и то запушва k-bus.Направете една диагностика,ако не влизате в таблото,направо го сменете.Става да сложите друго за проба,но ако ще остане за постоянно,ще трябва да го кодирате.Най-лесно е със сканера като дадете кодировка от EWS към IKE.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 07 Юни 2014, 10:54

Погледни бушоните при мен се случи същото при смяна на бушон . Купих от една бензиностанция и след 1 час бушона се беше стопил :)

Потребител
Аватар

Мнение от gulfstream » 07 Юни 2014, 20:18

Таблото(instrument cluster) e изгоряло.Ще го сменям! Благодаря за подкрепата!

Назад към E46