Идеи (Повдигачи, верига, тропане,)?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Идеи (Повдигачи, верига, тропане,)?
Здравейте колеги. От доста време го чета форума, но това ми е първия пост.
Значи наскоро купих една е90 320д 2010 177 к.с. и забелязвам, като я запаля студена и чувам някакво тракане (не много силно), като повдигачи но си нямам никаква идея просто разгледах някакви клипчета по нета и най-много на това прилича. Паля и докато загрее 80-90 градуса и спира да трака. Страх ме е да не е веригата, че гледам много се оплакват от този проблем на този двигател. Идеи и предопложения от какво може да е? Скоро ще направя клипче да чуете за какво потропване говоря.
Извинявам се ако темата вече я има, но не можах да намеря нищо за е90.
Поздрави
Значи наскоро купих една е90 320д 2010 177 к.с. и забелязвам, като я запаля студена и чувам някакво тракане (не много силно), като повдигачи но си нямам никаква идея просто разгледах някакви клипчета по нета и най-много на това прилича. Паля и докато загрее 80-90 градуса и спира да трака. Страх ме е да не е веригата, че гледам много се оплакват от този проблем на този двигател. Идеи и предопложения от какво може да е? Скоро ще направя клипче да чуете за какво потропване говоря.
Извинявам се ако темата вече я има, но не можах да намеря нищо за е90.
Поздрави
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Идеи (Повдигачи, верига, тропане,)?
Верига, точка
Писано, писано по темата, та чак клипчета има, ако си преди 2009та, трбва да се смени и коляновия вал с новия, ако си след само обновените вериги и двете.
Писано, писано по темата, та чак клипчета има, ако си преди 2009та, трбва да се смени и коляновия вал с новия, ако си след само обновените вериги и двете.
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Ако имаш възможност отиди в най-скоро време на сервиз, защото скъса ли се веригата сметката става дебела
На колко км е колата (реални) 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
radi94 написа:Извинявам се ако темата вече я има, но не можах да намеря нищо за е90.
Извинявай, но изобщо не си търсил. Повечето теми за дизели се занимават точно с този проблем

Ето на прима виста:
viewtopic.php?f=125&t=334981&p=3816160&hilit=timing+chain#p3816160
viewtopic.php?f=112&t=354825&p=3806983&hilit=timing+chain#p3806983
viewtopic.php?f=112&t=259838&p=3921858&hilit=timing+chain#p3921858
Има още, но оставя и за теб

Never mistake motion for action...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Паля и докато загрее 80-90 градуса и спира да трака.
Това типично ли е за верига? Според мен шумът от веригата не би трябвало да се влияе от темп. на охл. течност.
Да точно и аз това се надявам, тъй като шума е само когато е студена колата!. А сега верига да сменям
Където и да чета по форума проблема е на загряла кола, аз на загряла няман тракане. Колата е на 156к реални. Изплашихте ме с тази верига.

Еми то си е за страх. Ремонта е много дебел. Вместо да се чудиш и да се гадае по описания на шумове, направо отивай в сервиза да я погледнат. Това не е като "скърца ми вратата или облегалката".
Коя година е произведена колата по вин, не по документи?
Коя година е произведена колата по вин, не по документи?
Незнам по ВИН, но мотора е N47D20C,а в документите пише произведена 24.12.2009 и първа регистрация 2010. И между другото колата е взета от Англия и в момента съм там. Един познат прави верига (само верига без вал) на преди фейслифта 2008 320д и го обръснаха доста парички по спомен около 1200-1500 паунда. Знам че, в България ще мога да го направя същия ремонт доста по ефтино, но дали ще мога да си дойда до България...
Мисля утре да я откарам на една диагностика и пак ще пиша. Ако е верига, имам някаква гаранция с колата (още 2 години (не от БМВ) и мисля, че покриваше и веригата та ще се опитам да отмъкна от тях някой лев пък да видим..

Мисля утре да я откарам на една диагностика и пак ще пиша. Ако е верига, имам някаква гаранция с колата (още 2 години (не от БМВ) и мисля, че покриваше и веригата та ще се опитам да отмъкна от тях някой лев пък да видим..

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Имам добри новини за теб, понеже си след 2009-та ще сменяш само вериги и зъбчатки без колянов вал, цената в БГ ще е около 1200 лв., защото двигателя излиза от колата, ако си го правиш сам може само части за около 800.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Тука веднага някакви категорични мнения за верига по разказ на собственика
Колегата да иде на сервиз да му кажат какво е точно да не си разглоби мотора за верига и да се окаже друго после.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Айде като си скептичен тогава, някъде из може би милионите теми по различни форуми и сервизни мнения чувал ли си за тракане на N47 от ДРУГО освен от верига, ако бяха дюзи щеше да има други симптоми и тъй като това е възможно най-страшния ремонт за това и съветваме колегата да отиде веднага да го провери, има N47 със скъсани вериги и на по 60-70к пък камо ли на 150к
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:Айде като си скептичен тогава, някъде из може би милионите теми по различни форуми и сервизни мнения чувал ли си за тракане на N47 от ДРУГО освен от верига, ако бяха дюзи щеше да има други симптоми и тъй като това е възможно най-страшния ремонт за това и съветваме колегата да отиде веднага да го провери, има N47 със скъсани вериги и на по 60-70к пък камо ли на 150к
Не казвам,че не може да е веригата,но такива скъпи диагнози само по разказ без да се види и чуе колата са малко пресилени.Щото току виж си разглоби мотора смени верига и пак трака.Нека да иде да я видят колата и тогава да си навира главата в чувала.Иначе вериги наистина си хвърлят много тея мотори.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Аз се съмнявам да тръгне да разглобява без майстора да си прослуша със стетоскоп (btw това е нещо, което горещо препоръчвам всеки, който си прави неща по колата сам, да си купи)
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Taruno написа:Аз се съмнявам да тръгне да разглобява без майстора ...
Ами нека майстора да каже тогава... Не разбирам как може да се дават диагнози за каквото и да е "по телефона"... Уважаващ себе си доктор не "пише рецепти" по телефона.
Нищо лично! Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
Значи от сервиза ми казаха, че е още много слабо тракането. Но най-вероятно е било обтегач (предполагат горен), който е реагирал по-бавно и затова го има само на студена кола, защото този обтегач се е влияел от налягането на маслото иначе веригата не издава звуци, когато загрее.
И сега какво? Този обтегач няма как сигурно да се смени ако не се свали двигателя, нали?
И сигурно в скоро време ще прецака и веригата по тоя начин като не я обтяга навреме. Мисля да покарам малко така пък да видим дали ще увеличи тракането. Иначе си идвам в България след 1 месец, мисля че ще ме докара до там
Да ми препоръчате някои сервиз и да сменя пущината.?
И сега какво? Този обтегач няма как сигурно да се смени ако не се свали двигателя, нали?

Да ми препоръчате някои сервиз и да сменя пущината.?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2