Втвърдяване на педала на спирачките.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Втвърдяване на педала на спирачките.
Здравейте колеги. Знам че има доста теми за спирачките но не намерих конкретен отговор на това което мен ме интересува. Та нормално ли е при работещ двигател когато напомпам три-четири пъти спирачките педала леко да се втвърдява? Понеже колата е автомат след това напомпване примерно на светофар леко я отпускам и когато пак натисна спирачката се усеща не спиране. Нормално ли е също пак при запален двигател на място при натискане и задържане силно на спирачката педала леко да слиза надолу?
Предварително Благодаря.
Предварително Благодаря.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Втвърдяване на педала на спирачките.
Вакум помпа или некой от маркучите на сервото издиша.А потъването на педала най-вероятно е от заминаваща си спирачна помпа и/или въздух в системата - обезвъздуши системата преди да започваш с ремонтите 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Спирачната течност е сменена и системата е обезвъдушена. Вакум помпата може да не прави достатъчно дебит или? Потъването на педала в движение не се усеща, а само в спряло положение като напъна педала (на спирачката) слиза бавно надолу.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Ами можеш да я свалиш вакум помпата(отпред на двигателя горе, върти се от разпр. вал) ше я врътнеш на ръка и то ще си каже дали е разшлякана.Но си провери маркучите на сервото, да не фучи някой.Това за твърдостта.А потъването на педала, ако няма въздух ще да е от спирачна помпа.....изтърват гумичките вътре
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
Адаш,нищо и няма на колата,не се шашкай!Нормално е
Просто не си играй толкова със вакуума на спирачката,че понякога не хваща 

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Адаш това за потъването на запален мотор ли казваш че е нормално? Шашнах се щото на жената колата Ярис го няма това явление.
За втвърдяването и намяляването на спирачния ефект при неколкократно натискане на спирачката на сфетофар както казваш ,и на новите БМВ-та е така ,лично пробвано
За потъването на спирачния педал освен да те посъветвам да си направиш една профилактика на спирачните водачи(имал съм такива случаи и колкото да е нелепо се оправят след профилактика),друго не ми идва на ум.....мисля че си проверил вече маркучи,серво,изпускане на течност,пълно серво с вода от запушени дренажи....?
П.С Като те знам ,че си 2-ти колкото трите хикса,не съм сигурен колко леко натискаш педала на спирачката и дали при силата която прилагаш наистина не е нормално да потъва педала

За потъването на спирачния педал освен да те посъветвам да си направиш една профилактика на спирачните водачи(имал съм такива случаи и колкото да е нелепо се оправят след профилактика),друго не ми идва на ум.....мисля че си проверил вече маркучи,серво,изпускане на течност,пълно серво с вода от запушени дренажи....?
П.С Като те знам ,че си 2-ти колкото трите хикса,не съм сигурен колко леко натискаш педала на спирачката и дали при силата която прилагаш наистина не е нормално да потъва педала

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
meha написа:За втвърдяването и намяляването на спирачния ефект при неколкократно натискане на спирачката на сфетофар както казваш ,и на новите БМВ-та е така ,лично пробвано![]()
П.С Като те знам ,че си 2-ти колкото трите хикса,не съм сигурен колко леко натискаш педала на спирачката и дали при силата която прилагаш наистина не е нормално да потъва педала![]()
![]()

Това за втвърдяването намаляване на спирачния ефект се успокоих.
Скоро сменях дискове и със сигурност водачите са изрядни. Изпускане на течност също няма. Дренажите ги преглеждам редовно и никога не съм виждал вода следователно няма как да се е напълнило сервото. Мисля тия дни да погледна вакум помпата ама като я сваля кво да гледам не знам.
Ако искаш ела да пробваш при мен как е,но все си мисля че си изряден
Прегледай помпата задължително ,ако не си го направил
Ами вътре зацепването ("перката" ) отделно уплътняването,има една гарнитурка , и най вече маркуча между нея и сервото където са скобите......но ако ти бяга вакуума ,според мен до сега щеше да си усетил определено проблем и промяна 

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Ще видя вакум помпата в какво състояние е и маркучите.
Адаш тия дни може да пием по едно кафе и да побъбрим.
Адаш тия дни може да пием по едно кафе и да побъбрим.

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
Значи днес имах време и човърках по колата. Откачих тръбата от помпата и след надуване или всмукване от вакум клапънчето за тампоните на мотор издиша постоянно и предполагам това ще се окаже проблема. Понеже тествах при загасен мотор предполагам не трябва от никъде да издиша нали?
И друго понеже видях че клапана за тампоните и клапана за жалюзите са еднакви ги размених сложих работещия на тампоните а другия го изолирах. Сега обаче видях в Реалоем че ги дават с различни номера както и позицията на маркучетата. Да търся ли това което дават в Реалоем-а или са взаимозаменяеми?
И друго понеже видях че клапана за тампоните и клапана за жалюзите са еднакви ги размених сложих работещия на тампоните а другия го изолирах. Сега обаче видях в Реалоем че ги дават с различни номера както и позицията на маркучетата. Да търся ли това което дават в Реалоем-а или са взаимозаменяеми?
12 мнения
• Страница 1 от 1