Чек енджин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Чек енджин
Колеги, както си карах ми светна чек енджин.. не сам си у нас а сам на едни вили.Колата ми няма как да я закарам на диагностика в момента , трябва да карам около 200 км извънградско.Привидно мотора работи добре,но забелязах че като я форсирам на място в началото претреперва малко и на първа е по мудна.. Нз какво и е може ли да си карам спокойно докато се прибера?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Чек енджин
карай спокойно 200 км просто ще си в авариен режим , и ще харчи малко повече от нормалното, тая лампа светва най-вече при проблем със горивната смес, някой ламбда сонда е засякла промяна в правилната горивна смес ,дали бедна или богата,като тази грешка може да идва и от друго а да реагират сондите, само диагностиката ще си каже най-точно .
Не се притеснявай за тези 200 км ,може и да ти изгасне лампата докато се прибереш... но един път цъкнала ли се е пак ще се цъкне освен ако не разбереш защо.Успех
Не се притеснявай за тези 200 км ,може и да ти изгасне лампата докато се прибереш... но един път цъкнала ли се е пак ще се цъкне освен ако не разбереш защо.Успех

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега! Понеже карам и приятелката ми е с мен и се притесних .. гледам двигатвля си работи на 6 цилиндара не прекъсва.. мерси
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Ако някой се интересува , тъй като може да му се случи и на него, диагностиката показа Missfire на 1ви цилиндар - бобината прави проблем, даже не съм разбрал ,че съм карал на 5 цилиндара .. колата си вървеше прилично , само в ниските беше леко по мудна

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Achkata_ci написа:Ако някой се интересува , тъй като може да му се случи и на него, диагностиката показа Missfire на 1ви цилиндар - бобината прави проблем, даже не съм разбрал ,че съм карал на 5 цилиндара .. колата си вървеше прилично , само в ниските беше леко по мудна![]()
премести мястото на 2 те бобини и виж грешката дали ще се премести на 2 ри цилиндър,ако се премести проблема ще се изясни,ако остане отново на първи цилиндър се започва едно чудене и маене и влизане в големи филми... Кажи след това какво става с колата

П.п хубаво е колега и ни интересува ,много мразя хора който пускат тема с проблем ,а после не споделят напредъка и какво са направили

Дръж ни в течение

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
Сменена е бобината , грешки вече няма 

6 мнения
• Страница 1 от 1