Гасне на директна и задна (автомат)
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Гасне на директна и задна (автомат)
Понякога ми се случва колата да изгасне. Най-често ми се случва когато паркирам пред блока и като вкарам R за да я наместя и гасне. Нямам база за сравнение понеже това ми е първата кола с автоматични скорости, но ми се струва, че вклиучва много рязко и двигателя или кутията се натоварва и гасне. Когата превключвам без да задържам спирачката много рядко гасне. В смисъл не задържам спирачката докато привключи, а направо си я чакам да включи и потегли сама. Понекога и подавам гас точно в момента на превключване и не гасне, но на къса дистанция е много трудно за паркиране.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Гасне на директна и задна (автомат)
Колега, след като двигателя не работи добре, автоматичните скорости също няма да работят добре. Според мен трябва да стабилизираш празните обороти и ще решиш проблема.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
p01s0n написа:Понякога ми се случва колата да изгасне. Най-често ми се случва когато паркирам пред блока и като вкарам R за да я наместя и гасне. Нямам база за сравнение понеже това ми е първата кола с автоматични скорости, но ми се струва, че вклиучва много рязко и двигателя или кутията се натоварва и гасне. Когата превключвам без да задържам спирачката много рядко гасне. В смисъл не задържам спирачката докато привключи, а направо си я чакам да включи и потегли сама. Понекога и подавам гас точно в момента на превключване и не гасне, но на къса дистанция е много трудно за паркиране.
Клега, опиши какъв е автомобила моля. Не подавай газ точно преди да превключи, защото ще последва тема "Строши се автоматичната скоростна кутия". Проблемът е в двигателя най-вероятно, но нека колегите се изкажат. Във Варна има колеги, които карат V8 (ако колата ти е 540i M60B40 двигател) и ако ти се разхожда там могат да ти ударят едно рамо с майстори и авточасти. (Имам предвид Митко Стоянов от Варна)
редакция:
Така като гледам са ти сменили веригите скоро на двигателя, който е в8 М60В40 и нещо май не са ти зацепили правилно нещата. Много е възможно от това да ти гасне при включване на скорост.
И нека се изкажат колегите все пак запознати с тези мотори.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Той проблема го имаше и преди ремонта. Вчера като се прибирах като превключих на задна и се замисли малко повече от обикновенно, но не изгасна.
Двигателя си работи перфектно.
В момента в който взех колата смених маслото на скоростната кутия и филтъра. Минал съм от тогава около 40 000 км.
Гас поддавам в момента на потегляне при превключване защото точно тогава е тънкия момент и гасне.....
В момента в който взех колата смених маслото на скоростната кутия и филтъра. Минал съм от тогава около 40 000 км.
Гас поддавам в момента на потегляне при превключване защото точно тогава е тънкия момент и гасне.....
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
p01s0n написа:Той проблема го имаше и преди ремонта. Вчера като се прибирах като превключих на задна и се замисли малко повече от обикновенно, но не изгасна.
Точно така ще строшиш кутията. Не се подава газ докато включваш от N на D. Щом е била така колата е възможно нещо в самата кутия да затяга. Това е притеснително и не искам да те плаша, но ремонта може да струва от 1200-2500лв. Моята препоръка е да започнеш да се оглеждаш за ръчни скорости или да мислиш за монтаж на скорости от м50в25.
Може би ръчни скорости от М60В30 също ще станат. Дежурните батки от форума трябва да кажат, те са по бензиовите агрегати и нещата към тях.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Доста филм го чака за ръчни скорости, финансовата част на нещата също не е особено приятна...Скорости от М50Б25 не могат да се сложат. Да отива на майстор да гледа аФтомата, ако е фъснал да търси здрав секънд хенд. Мога да помогна за такъв, ако има нужда.Zubcho написа:p01s0n написа:Той проблема го имаше и преди ремонта. Вчера като се прибирах като превключих на задна и се замисли малко повече от обикновенно, но не изгасна.
Точно така ще строшиш кутията. Не се подава газ докато включваш от N на D. Щом е била така колата е възможно нещо в самата кутия да затяга. Това е притеснително и не искам да те плаша, но ремонта може да струва от 1200-2500лв. Моята препоръка е да започнеш да се оглеждаш за ръчни скорости или да мислиш за монтаж на скорости от м50в25.
Може би ръчни скорости от М60В30 също ще станат. Дежурните батки от форума трябва да кажат, те са по бензиовите агрегати и нещата към тях.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Аз така и не разбрах за каква кола става дума и с какъв двигател е?!
Sent from my HTC One using Tapatalk
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
За Е34 с М60В40 иде реч
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Не знам до колко може да има същите проблеми, но преди една седмица тдс-ката правеше същите номера с автомата, че даже гаснеше в движение! Смедих си дебитомера с чисто нов и всичко заспа....
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
9 мнения
• Страница 1 от 1