Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Политическа.
То това с еврофондове,акт 16 на големи (и малки) предприятия и цоцане на рушвети по тези линии го правят всички партии без никакво изключение,а в България това си е национален партиен спорт.
Както и строителството,това са преки инвестиции в партиите и понеже се знае че нищо не бачка,смучат от олигарсите за измислени закони и закончета.
Мен за това ме е яд на герб,щото онези паразити от бсп и дпс са си шампиони в тая насока и си смучеха като кърлежи,дойде бойко със заявка че това ще спре и доган и сие ще си понесат наказанието и за това гласувах за него и какво,като своят кумир царя (за когото също се излъгах да гласувам преди години),оправи си неговите хора,не само че не закачаше олигарсите,ами им даде и последният държавен дял ,щото "държавата не била добър стопанин" и сега са си монополисти,толкова показно се прегръщаха с ЕВН че чак среща на високо ниво правиха в австрия.да не говоря за някой фармацевтични босове как се толерираха.
Мен за това ме е яд,прекрасно знаех че не е титан на мисълта,обаче си викам "може да е честен и верно да им разбута гнездото",е ,нито го разбута нито е до там честен,да не говоря че не е такъв "мъжкар" за какъвто се пише,щото никой мъжкар не се оправдава що не може това или онова да направи,за което е обещал,сега,на някой като им харесва подобно поведение-личен избор.
А за кризата,да,в света настъпи криза и какво направиха хората-банките свалиха лихви и още хиляди облекчения,тука банките са недосегаеми наред с другите монополисти.
А за смазването на фирми,аз дадох пример с голяма фирма за натурални сокове,ама явно не е достатъчен примера
п/п
На следващите избори,разбира се че ще гласувам за герб,ако въобще отида де,ако видя че турци и червени натделяват,ще пусна гласа си за герб с нежелание,после разбира се ще ме е яд като му гледам доволната физиономия ,разправяйки как народа го обича,а то не за друго,щото малко като сватба по принуда
п/п2
А колко от вас почетоха днешния ден и станаха прави?!
Както и строителството,това са преки инвестиции в партиите и понеже се знае че нищо не бачка,смучат от олигарсите за измислени закони и закончета.
Мен за това ме е яд на герб,щото онези паразити от бсп и дпс са си шампиони в тая насока и си смучеха като кърлежи,дойде бойко със заявка че това ще спре и доган и сие ще си понесат наказанието и за това гласувах за него и какво,като своят кумир царя (за когото също се излъгах да гласувам преди години),оправи си неговите хора,не само че не закачаше олигарсите,ами им даде и последният държавен дял ,щото "държавата не била добър стопанин" и сега са си монополисти,толкова показно се прегръщаха с ЕВН че чак среща на високо ниво правиха в австрия.да не говоря за някой фармацевтични босове как се толерираха.
Мен за това ме е яд,прекрасно знаех че не е титан на мисълта,обаче си викам "може да е честен и верно да им разбута гнездото",е ,нито го разбута нито е до там честен,да не говоря че не е такъв "мъжкар" за какъвто се пише,щото никой мъжкар не се оправдава що не може това или онова да направи,за което е обещал,сега,на някой като им харесва подобно поведение-личен избор.
А за кризата,да,в света настъпи криза и какво направиха хората-банките свалиха лихви и още хиляди облекчения,тука банките са недосегаеми наред с другите монополисти.
А за смазването на фирми,аз дадох пример с голяма фирма за натурални сокове,ама явно не е достатъчен примера
п/п
На следващите избори,разбира се че ще гласувам за герб,ако въобще отида де,ако видя че турци и червени натделяват,ще пусна гласа си за герб с нежелание,после разбира се ще ме е яд като му гледам доволната физиономия ,разправяйки как народа го обича,а то не за друго,щото малко като сватба по принуда
п/п2
А колко от вас почетоха днешния ден и станаха прави?!
Последна промяна Е.Димитров на 02 Юни 2014, 15:31, променена общо 2 пъти
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
acer написа:Не трябва да си работил в световната банка, за да знаеш че международните заявки към България започват да спадат още в края на 2008, до юни 2009 са 10%, а до декември 20%. Това смаза бизнеса у нас, а % на заявките започват да се надигат едва през третото тримесечие на 2010, другото е латерната на бсп/дпс.
Ако герб пречеха на бизнеса, нямаше до края на 2011 1800 фирми от Гърция, 800 румънски и около 200 немски да се преместят у нас.
Инвеститорите винаги търсят 3 неща преди да инвестират пари 1) Политическа стабилност 2) Ниски данъци 3) Добра инфраструктура
Другото което смаза българският бизнес освен намалените заявки са банките, те в най-голямата криза 2009 отново бяха на огромни печалби. Не знам как искате местният бизнес да се развива с лихви 13-16%.
Нямам нищо против герб да са унищожили бизнеса, но някой да даде точно аргументи или цифри, как са го направили, щото пак звучи като опорните точки на станишева..
Да не забравяме че Standart & Poors вдигна рейтинга по времето на герб, а това насочва инвеститоризатова търговската камара и криб подкрепят герб. При Орешарски S&P свалиха рейтинга, а от министерството на финансите обявиха, че не са съгласни с прогнозите
п.с ако под смазването на бизнеса някой е имал предвид, че се опитаха да изкарат фирмите от сивата икономика, да ги накарат да плащат данъци, е да прави стенека никой не си плаща данъците сега, а после се чудете що сме бананова република.
Не че нещо ама защо се правите на ударени с мокър парцал?
герб това герб онова, всички които имат допир с реалостта знаят много добре какво се случи през годините на управлението им, доста хора много добре знаят защо се стигна до оставката им, и да определено не е заради сметките за ток

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- vld
- Старши ентусиаст
-
TNT написа:Ако си бяха свършили работата с "тока", щяха да си изкарат мандата.
Няма как да свършат нещо което не зависи от тях.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
vld написа:всички които имат допир с реалостта знаят много добре какво се случи през годините на управлението им, доста хора много добре знаят защо се стигна до оставката им
добре бе каже те го това нещо кое е и как стана. Дайте конкретен пример, нали имате фирми. Не се заяждам, а питам защото нито имам фирма нито някога съм участвал в ръководенето на бизнес. Как точно съсипаха бизнеса? Рекет в полза на техни фирми, не връщане на ДДС? как?
vld написа:герб това герб онова, всички които имат допир с реалостта знаят много добре какво се случи през годините на управлението им, доста хора много добре знаят защо се стигна до оставката им, и да определено не е заради сметките за ток
Не се правя на ударен, говоря с точни данни и факти, като икономист ми е интересно да чуя логично обяснение, подкрепено с аргументи, как бизнеса е бил сринат от герб. Не говоря за личен усет и случки, а политиката и действията на правителството, ще се радвам да науча нещо ново

п.с ето един интересен пост от фб, някой адвокат да се изкаже
Здравейте прецакани граждани!
Разбрах, че на фирми на Ковачки са отложили плащането на над 41 милиона лева данъци за след 15 години! Замислих се, дали давностния срок няма да е изтекъл. ДА ЩЕ Е! Давностния срок за вземания от НАП е 10 години!!! Правителството подари тези 41 милиона на Ковачки! След 10 години той просто трябва да подаде писмено възражение за изтекъл давностен срок и държавата отписва тези задължения. Ако някой трябва да влиза в затвора, това са членовете на това правителство ощетило директно държавния бюджет! Ако не съм прав, моля някой юрист да ме поправи! ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЕЗИ, КОИТО ДАРИХА 41 000 000 ЛЕВА НА КОВАЧКИ, А МОЖЕХА ДА ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ В СПЕШНАТА ПОМОЩ И ДА КУПЯТ НОВИ ЛИНЕЙКИ САМО ЗА 2 000 000 ЛЕВА, НО ВИДИТЕ ЛИ НЯМАЛО ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Кой беше попитал да се даде пример какво трябва да се промени?
Е, господата от ЕК са се потрудили..нека сега, който знае и може да направи някакви заключения, базирайки се на опит и теоретични ситуации в икономиката, правилни ли препоръки отправят към нас или и те не са в час? Не се заяждам, питам наистина
За да разширим темата може да я направим
1. По време на предишното управление същите ли щяха да важат?
2. По време на сегашното задълбочиха ли се проблемите и щеше ли да ги има ако не бяха предните? Постигнаха ли нещо от това, което те изискват /ясно ми е, че става въпрос за бъдещи действия да се предприемат, но можеше поне в тая насока да тръгнат и ако евентуално /дай Боже
/ се смъкнат от власт, следващите да ги продължат?
3. Свободно съчинение
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4117508
edit : Христо Ковачки няма даже и смисъл да се коментира..

Е, господата от ЕК са се потрудили..нека сега, който знае и може да направи някакви заключения, базирайки се на опит и теоретични ситуации в икономиката, правилни ли препоръки отправят към нас или и те не са в час? Не се заяждам, питам наистина

За да разширим темата може да я направим
1. По време на предишното управление същите ли щяха да важат?
2. По време на сегашното задълбочиха ли се проблемите и щеше ли да ги има ако не бяха предните? Постигнаха ли нещо от това, което те изискват /ясно ми е, че става въпрос за бъдещи действия да се предприемат, но можеше поне в тая насока да тръгнат и ако евентуално /дай Боже

3. Свободно съчинение
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4117508
edit : Христо Ковачки няма даже и смисъл да се коментира..
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

доста хора много добре знаят защо се стигна до оставката им, и да определено не е заради сметките за ток
"сметките за ток" бяха предварително заложени от червената мафия за да си направят преврата , наречен избори.
Компроматите срещу ГЕРБ ги творяха и събираха далеч преди майските избори.
Просто от днешна гледна точка, и като знаем кои фирми са поприближени до кои кръгове, за мен поне, януарските сметки миналата година умишлено бяха отчитани със леко изоставане за да се натрупат огромни суми на хората.
Което ги изкара на улицата.
После беше въпрос на леко побутване от червните стратези , и протестите срещу монополите, в които протести участваха всякакви хора, та, много малко им трябваше да прерастнат в анти-ГЕРБ протести.
Забравихте ли колко пъти протестиращи говореха и преповтаряха че НЕ СА срещу ГЕРБ , а срещу монополите ?
Забравихте , знам.
ББ малко наруши червения сценарий, тъй като ако бе останал още малко на власт, компроматите които следваха пускани точно през 10 дена, щяха тотално да сринат ГЕРБ.
Ама той ги изненада и не се опъва много за оставката.
Затова червената мафия се пънеха с още една камара кухи обвинения, докато стигнем до балона Костинброд.
Там пчеличката Мая, с подкрепата на кап'та Бареков и медиите му, спретнаха тотална дезинформационна война и то в ден за размисъл.
Като казах кап'т , гледам излезнало малко инфо за дарителите му :
http://clubz.bg/4496-polovinata_ot_%E2% ... kyv_biznes
Мен не ме учудва че са съмнителни пари, едва ли някой друг си прави илюзии.. но .. все пак.. хубаво е да се знае /отново/

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
miro20 написа:ББ малко наруши червения сценарий, тъй като ако бе останал още малко на власт, компроматите които следваха пускани точно през 10 дена, щяха тотално да сринат ГЕРБ.
Ама той ги изненада и не се опъва много за оставката.
Aйде пак да пооплюя малко наш'те, да не кажат червените, че пак само хвалим! Оставката на Бойко си дойде баш на място. Знаеше, че ако се задържи още на изборите резултата няма да е такъв, но хвърляйки оставка от една страна хората видяха, че не му пука и от друга - идеално си изиграха картите!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- vld
- Старши ентусиаст
-
Все тая, за мен просто не заслужава отново да му се гласува доверие, доста простотия видяхме и от него, не че другите са ми присърце, ама просто някакси не ми е ясни как може да го защитавате и чак да му се възхищавате.
Спирам да пиша, че ше почнете и на мен да ми викате че съм комунист
Спирам да пиша, че ше почнете и на мен да ми викате че съм комунист

- speeder88
- младши ентусиаст
-
За мен ГЕРБ са единствените, които заслужаваха да изкарат два поредни мандата. Първо, за да си завършат започнатото и второ - за да не мрънкат, че предните нищо не били свърпили!
Ама сме си тъпанари и не им позволихме!

както каза, Сондьора, интересно ще е
ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"
http://www.novini.bg/news/206739-%D0%B5 ... D0%BA.html

ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"
http://www.novini.bg/news/206739-%D0%B5 ... D0%BA.html
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- speeder88
- младши ентусиаст
-

- vld
- Старши ентусиаст
-
Да де, ама сега какво ще стане, ако случайно пак успее да се докопа да направи самостоятелно правителство?
Пак ще слушаме 4 години че предните са преебали нещата и той затова ги допреебва, че да не е капо и той..., ай стига скапаняци.
Просто трябва да стане тотална чистка ама тя без пара нестава, а като е намесена парата после се гонят интереси.
За съжаление има доста неизгодни за държавата дългосрочни договори с най различни чуждестранни дружества, в различни браншове, подписани от всичките правителства досега, включително и договора с ЕС не е в интерес на България.
Трябва доста силен патриотизъм и големи топки да се намери някой да се опъва на корпоративните интереси които движат топката.
Пак ще слушаме 4 години че предните са преебали нещата и той затова ги допреебва, че да не е капо и той..., ай стига скапаняци.
Просто трябва да стане тотална чистка ама тя без пара нестава, а като е намесена парата после се гонят интереси.
За съжаление има доста неизгодни за държавата дългосрочни договори с най различни чуждестранни дружества, в различни браншове, подписани от всичките правителства досега, включително и договора с ЕС не е в интерес на България.
Трябва доста силен патриотизъм и големи топки да се намери някой да се опъва на корпоративните интереси които движат топката.
Последна промяна vld на 02 Юни 2014, 21:25, променена общо 1 път