Проблем с DSP
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с DSP
Здравейте, колеги,
днес след яко опъване на жици за DSP на Е39 комби всичко тръгна, звучи страхотно, обаче за около половин-една минута. След това музиката спира докато не върна контакта и пак дам на контакт независимо дали двигателя работи или не. На минитора на навигацията си остава менюто DSP, сменя станциите на радиото и тн. Преди да сложа DSP бях с hi-fi озвучение и такъв проблем нямаше. Някой да има идея какво може да се е*ава или къде може аз да съм оплел нещата?
днес след яко опъване на жици за DSP на Е39 комби всичко тръгна, звучи страхотно, обаче за около половин-една минута. След това музиката спира докато не върна контакта и пак дам на контакт независимо дали двигателя работи или не. На минитора на навигацията си остава менюто DSP, сменя станциите на радиото и тн. Преди да сложа DSP бях с hi-fi озвучение и такъв проблем нямаше. Някой да има идея какво може да се е*ава или къде може аз да съм оплел нещата?
Re: Проблем с DSP
За да не трия темата и да съм полезен в бъдеще ако някой се сблъска с такъв проблем....усилвателя трябва да се прекодира ако е свален от кола без навигация и се сложи на кола с нави и обратното...
Натам съм се запътил ,така че поне на мен ми помогна,нямах представя че има значение от каква кола е свалено DSP
Стига да намеря на сносна цена,че ги продават като за Bang and Olufsen на F02

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Проблема е в радиото. Ако е свалено от кола с предно радио и се слага на кола със задно (или обратното) трябва да се прекодира.
Проблема е решен с прекодиране на усилвателя...въпроса не е къде се намира радиото. Не радиото управлява ДСП усилвателя. В случая то подава само звуков сигнал към него. Проблема е какво е управлвнието на този усилвател. Дали е МИД специален за ДСП (обикновен МИД не може въобще да подкара ДСП) или навигационния компютър при коли с нави.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Странна работа. Аз навремето смених цялата инсталация(комби) със такава за DSP, Navi, TV, всичко, дето се казва, и тръгна от раз, ни прекодиране, ни нищо. Да не си взел кофти усилвател, чувал съм че тия на Philips не ставали твърде.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Точно защото си взел всичко в комплект не си имал проблем...усилвателя си е бил кодиран за нави. Усилвателя ми е Леар и му няма нищо. На колата донор свиреше без да спира както сега след кодирането му свири при мем докато не изгася колата.
Между другото ново двайсе
Проблем със слушането на музика през чейджъра. Когато е свързана само малката букса с 3те пина и тънкия кабел между чейнджъра и увилвателя нищо не се чува....само леко пръщене. Но когато закача голямата буксата към радио модула си тръгва всичко. Малкия тънък кабел изглежда добре и не е скъсан или прещипан. Идеи?
Между другото ново двайсе

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Амми, комплект. Събери чарк, от България, от Германия, откъдето дойде. Просто гледам и ти си сменил инсталация, а пък какви проблеми. Аз обаче не помня да има някакъв кабел от чейнджъра към усилвателя. В усилвателя влизат 3 букси, има и вход за коаксиален кабел, в който не влиза нищо. Ама може и да се лъжа, скоро не съм човъркал там.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Аз не ползвах цяла инсталация, защото свалих ДСП-то от кола с МИД. Просто от двете инсталации направих една, което в моя случай не беше много сложно, защото бях с хи-фи музика преди това.
Точно този коаксиален кабел е директна цифрова връзка между чейнджъра и усилвателя без да минава през радио модула и да се преобразува в аналогов сигнал и после пак в цифров и се губи качество...
Точно този коаксиален кабел е директна цифрова връзка между чейнджъра и усилвателя без да минава през радио модула и да се преобразува в аналогов сигнал и после пак в цифров и се губи качество...
Аз съм с HI FI и чейнджър ,за да тръгне DSP и чейнджъра,трябва да имам и този коаксиален кабел между DSP и CD ch ли ? С телефона как седят нещата? Ако колата е с БМ24 и говорители с 2 намотки и ако е с БМ54 ,където звука от модула отива направо на говорители предполагам няма проблем и всичко е copy/pasty
Телефона се връзва директно към ДСП усилвателя. Двунамотковите колони отпадат и се слагат еднонамоткови от ДСП и самия увилвател ги управлява.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Sherman написа:Аз не ползвах цяла инсталация, защото свалих ДСП-то от кола с МИД. Просто от двете инсталации направих една, което в моя случай не беше много сложно, защото бях с хи-фи музика преди това.
Добре, но все пак не би ли трябвало да е в самата инсталация(снопа) този кабел, понеже сега при мен до чейнджъра няма не включен кабел, още повече коаксиален, а в самият усилвател също, както казах. Моята инсталация беше свалена от комби с DSP, от Германия я взех и де що имаше букси, си намериха мястото в съответните модули. Не че е проблем да се пусне такъв кабел директно усилвател>чейнджър и това ме навява на мисълта да направя такава проба. Ще огледам довечера нещата. Да си призная, мислил съм за какво е този коаксиален вход/изход на усилвателя, но не стигнах до отговор.
Може да е свалена инсталацията от кола след 2002г. (по спомен), при които не се ползва този кабел, иначе кабела върви заедно със снопа кабели...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Поразрових се из останали чаркове и ко намерих, коаксиален кабел с надпис AMP, даже на буксата, но кой знае защо, отрязан и другата букса я няма. Какво сме правили едно време, вече не помня, но явно този кабел е бил в комплекта на инсталацията и е отрязан с някаква цел. Доколкото гледах е realoem, кабела е отделен(не е в инсталацията), 1.3 м, което е доста много за разстоянието усилвател>changer. Беше ми интересно да пробвам дали ще свири с този кабел, но няма да стане.
Ако искаш мога да ти дам моя за проба...и все ощ се чудя защо с този кабел при мен не иска да свирне.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2