Оставяло ли ви е е46 на пътя?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Оставяло ли ви е е46 на пътя?
vvasilev1 написа:Pepper написа:Nistel написа:Относно газово на бензиновия двигател не знам каква газифицирана кола си карал, но при качествените уредби и най-вече качествен монтаж няма разлика във вървенето само на колонката 10-12лв на 100км извънградско. При голям дизел имаш около 20лв/100км и доста по-сериозна поддръжка особено ако вземеш някой напудрен котур
Благодаря ти много за полезния коментар. Аз съм правил същите сметки.
Но ми става много интересно какво се разбира под качествен монтаж? Доста често го срещам. Може би се има предвид настройка на компютъра или има нещо повече?
Да не става пак като спор ама с 12 лева и аз минавам с дизела 100 км. Това е дизел 4,7 - 4,8/100 л/км.
Този големия дизел, за който говориш сигурно е 3000 кубика/6 цилиндъра и не знам, с кое му сравняваш вървенето?...с 4 цилиндъра бензин ли дето минава с 10 лева 100 км?...само дето едното като настъпиш отлиташ...сети се кое
Има още един момент при газта - първоначалната инвестиция...тя колко е???
Втория момент е, че всички каращи на газ не си смятат разхода на бензин при палене
Последно при газта има най-яки имами с качеството и количеството
Не съм против газта, но според мен тя излиза по-евтино само спрямо бензина.
Сравнявам 8,6 среден разхода на 320д = 22 лв/100км, 150 коня без чип, ускорение до 100км/ч 9 секунди
От другата страна имаме 13 газ среден разход на 323и = 17лв/100, 170 коня без чип, ускорение 8 сек, и газовата да го забави с 1 секунда.
Разходите съм взимал от борд компютрите на две е46-ци.
Мисля че сравнявам ябълки с ябълки

Бензина за палене не е ли незначително количество, доколкото зная газовите инжекции превключват много бързо.
С измамите съм съгласен.
Предполагам си прав икономията - няма друго обяснение за това огромно количество дизели на пазара.
BMW
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Pepper написа:Сравнявам 8,6 среден разхода на 320д = 22 лв/100км, 150 коня без чип, ускорение до 100км/ч 9 секунди
От другата страна имаме 13 газ среден разход на 323и = 17лв/100, 170 коня без чип, ускорение 8 сек, и газовата да го забави с 1 секунда.
Бензина за палене не е ли незначително количество, доколкото зная газовите инжекции превключват много бързо.
С измамите съм съгласен.
Предполагам си прав икономията - няма друго обяснение за това огромно количество дизели на пазара.
Колега, всеки момент някой от дизел притежателите ще ти каже, че с един ремап 320-ката ще стане 180 коня, ще харчи по-малко и от каталожните й данни и ще върви повече и от 25-ца... Доста са докачливи, когато някой им каже, че са по-бавни от бензинови коли

Моя съвет е да седнеш и да покараш и двете коли, сърцето ти ще ти подскаже кое е правилния избор. И дизела и бензина си имат плюсове и минуси, а темата кое е по-добро е безкрайна и дъвкана стотици пъти

При всички положения, обаче, ако разхода ти е проблем, това не е колата за теб.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Pepper написа:vvasilev1 написа:Pepper написа:Nistel написа:Относно газово на бензиновия двигател не знам каква газифицирана кола си карал, но при качествените уредби и най-вече качествен монтаж няма разлика във вървенето само на колонката 10-12лв на 100км извънградско. При голям дизел имаш около 20лв/100км и доста по-сериозна поддръжка особено ако вземеш някой напудрен котур
Но ми става много интересно какво се разбира под качествен монтаж? Доста често го срещам. Може би се има предвид настройка на компютъра или има нещо повече?
Да не става пак като спор ама с 12 лева и аз минавам с дизела 100 км. Това е дизел 4,7 - 4,8/100 л/км.
Този големия дизел, за който говориш сигурно е 3000 кубика/6 цилиндъра и не знам, с кое му сравняваш вървенето?...с 4 цилиндъра бензин ли дето минава с 10 лева 100 км?...само дето едното като настъпиш отлиташ...сети се кое
Втория момент е, че всички каращи на газ не си смятат разхода на бензин при палене
Сравнявам 8,6 среден разхода на 320д = 22 лв/100км, 150 коня без чип, ускорение до 100км/ч 9 секунди
С измамите съм съгласен.
Колега какъв е тоя разход 8.6 на малкия дизел?Аз съм си карал колата в градове като Барселона,Мадрид,Мюнхен и такъв разход не съм виждал най-много да е бил 8литра градско и то по колонка.А тук в Бг в района където живея и карам /Сл.бряг-Бургас/ средният разход ми е между 6-6.2/100.Да не би да се бъркаш с три литровият дизел?А 13/100 в голям град за 323 и то газ ми се струва твърде малкопо бих се съгласил на 15-17/100.Но дали ще е дизел или бензин е въпрос на лично предпочитание.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
tekabg написа:Pepper написа:vvasilev1 написа:Pepper написа:Nistel написа:Относно газово на бензиновия двигател не знам каква газифицирана кола си карал, но при качествените уредби и най-вече качествен монтаж няма разлика във вървенето само на колонката 10-12лв на 100км извънградско. При голям дизел имаш около 20лв/100км и доста по-сериозна поддръжка особено ако вземеш някой напудрен котур
С измамите съм съгласен.
Колега какъв е тоя разход 8.6 на малкия дизел?Аз съм си карал колата в градове като Барселона,Мадрид,Мюнхен и такъв разход не съм виждал най-много да е бил 8литра градско и то по колонка.А тук в Бг в района където живея и карам /Сл.бряг-Бургас/ средният разход ми е между 6-6.2/100.Да не би да се бъркаш с три литровият дизел?А 13/100 в голям град за 323 и то газ ми се струва твърде малкопо бих се съгласил на 15-17/100.Но дали ще е дизел или бензин е въпрос на лично предпочитание.
То там движение освен лятото няма

До преди месец,се чудех с кой да се хвана да покараме малко,все не уцелвам някой (не да се дърпам да караме) лятото пак ли толкова

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
за да даде 8.6 среден разход 320 сигурно трябва да се кара постоянно на прекъсвач или някакви страхотни задръствания
Както и да е, да не влизам в спора

[COPYRIGHT SIGN] написа:за да даде 8.6 среден разход 320 сигурно трябва да се кара постоянно на прекъсвач или някакви страхотни задръствания
Не мога да си представя колко ще е градско разхода. При 8.6 среден, би трябвало над 10 да е. Реално е на кантар според мен кола на газ и дизел. За мен дизела трябва да е нова или почти нова кола( и пак няма гаранция), по-капризен си е каквото и да ми говорят. За бензина карам 320и, и колкото и да е скъпо не ми се рискува с газова. Може би след някоя друга годинка или ще го прежаля или ще го продам.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Картинката, която закачам показва данните от компютъра на обявата от първия пост.
Мисля, че съм виждал същите показания на един италиански внос 320д 150кс. Очевидно италианците ги жулят безжалостно дизелите
))
От тези примери калкулирам ТСО на дизела 15000 км годишно са равни на 150 х 21,93лв или общо 3290 лв за дизел на година. 5 години са равни на 16 447 лв ТСО. Същия пробег за 5 години с газова уредба е равен на 12 675 лв.
Разликата е 3772 лв, които са равни на 50% от стойността на придобиване на автомобила.
Разбира се, тези сметки са вярни при постоянна цена на двете горива или поне запазване на разликата в цената им.
Също така приемам за верен факта, че при новите инжекционни газови системи разхода на бензин е равен на разхода на газ, като губим малко от ускорението.
Мисля, че съм виждал същите показания на един италиански внос 320д 150кс. Очевидно италианците ги жулят безжалостно дизелите

От тези примери калкулирам ТСО на дизела 15000 км годишно са равни на 150 х 21,93лв или общо 3290 лв за дизел на година. 5 години са равни на 16 447 лв ТСО. Същия пробег за 5 години с газова уредба е равен на 12 675 лв.
Разликата е 3772 лв, които са равни на 50% от стойността на придобиване на автомобила.
Разбира се, тези сметки са вярни при постоянна цена на двете горива или поне запазване на разликата в цената им.
Също така приемам за верен факта, че при новите инжекционни газови системи разхода на бензин е равен на разхода на газ, като губим малко от ускорението.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Pepper написа:Картинката, която закачам показва данните от компютъра на обявата от първия пост.
Мисля, че съм виждал същите показания на един италиански внос 320д 150кс. Очевидно италианците ги жулят безжалостно дизелите))
Колега,
Може да намалиш тази разлика от 3772 лева с цената на газовия инжекцион, с разхода за бензин, който си го има при палене и с измаите при зареждането на газ. Другото за което се заблуждаваш е еднаквия разход на газ и на бензин. Ако колата се настрои за 1:1 разход, ще умре тотално.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега тоя среден разход от 8.6 не го гледай.Имам 320д 2002г и на мен градско нормално каране ми дава около 8.На извънградско около 6,което ще рече че средния разход е някъде около 7/100.Предполагам че и на други колеги с 2.0 дизел е в тези граници.
Аз у нашето градско карам на 4-та и 5-та предавка. Разлика голяма, градско от градско...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Pepper написа:Картинката, която закачам показва данните от компютъра на обявата от първия пост.
Мисля, че съм виждал същите показания на един италиански внос 320д 150кс. Очевидно италианците ги жулят безжалостно дизелите))
15 000

От ноемви 2011 - до ден днешен което са 2год и 7 месеца до тук съм точно 90 000

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Няма правилен отговор този въпрос.
Оставял ли Ви е влак на пътя?
-Оставял ме е...
Оставял ли е Ви самолет на пътя?
-Оставял ме е...
Оставяла ли Ви е Е46 на пътя?
-Оставяла ме е!
Макар и за малко, но ме е оставяла.
Няма машина, която е създадена от човек и да не се развали!

-Оставял ме е...
-Оставял ме е...
-Оставяла ме е!

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Поддържам прекалено добре колата и един хубав ден ми изплю винта за обезвъздушаване на антифриза в горната част на радиатора и целия антифриз долу.
Цена на тапата 1лв нова, но те оставя на пътя да си мислиш (:
Цена на тапата 1лв нова, но те оставя на пътя да си мислиш (:
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
vavilon написа:Няма правилен отговор този въпрос.![]()
-Оставял ме е...
-Оставял ме е...
-Оставяла ме е!

BMW
Gqbriel написа:15 000,аз по-добре да не смятам моите разходи ,че всяка година си купувам Е46 само с разходите
![]()
От ноемви 2011 - до ден днешен което са 2год и 7 месеца до тук съм точно 90 000средно сменям 3 пъти масло на година
като сложа и гумите,спирачки,мивки,аксесоари,окачването и ..абе дайте да не си смятаме разхода по колите а
Очевидно работиш с колата и при теб тя се явява материален актив и ти носи не само разходи, а и доста приходи и удоволствие

BMW
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5